Home - Blog // 5x de perfecte eettafel voor jouw interieur

5x de perfecte eettafel voor jouw interieur

De eettafel is de plek waar mensen samenkomen om te eten en een gezellige tijd met elkaar te hebben. Een eettafel uitzoeken, die ook nog eens past bij je interieur, kan best een uitdaging zijn. Wist je dat je bij de Houtfabriek je eigen eettafel kunt samenstellen? Ontdek welke soort tafel jouw favoriet is.

Eettafel samenstellen

 

1. Industriële tafel

Zoals de naam industriële tafel al zegt, past deze tafel perfect in een industriële woonstijl. In deze stijl staan robuuste, ruwe en onbewerkte materialen centraal. Je ziet in veel interieurs donkere tinten terug in combinatie met hout. Onze industriële eettafels zijn te verdelen in twee stijlen.

 

Industriele tafel met zwarte rand en afgeronde hoeken

 

Je kunt bij ons zelf bepalen wat voor houtsoort je wil. Ga je voor een robuust en karakteristiek uiterlijk? Dan past onze rustiek eiken blad met een stalen onderstel perfect bij jouw interieur. Houd je van een minimalistische uitstraling? Kies dan voor een slank tafelblad met een rank stalen onderstel. Deze tafel staat trouwens ook perfect in een moderne, Scandinavische of Japanse woonstijl.

 

Eiken houten eettafel

 

2. Ronde eettafel

Ronde vormen worden steeds populairder. Organische vormen doorbreken strakke lijnen en geven een vriendelijk karakter aan jouw interieur. Een ronde eettafel is helemaal van deze tijd en staat prachtig in een moderne interieurstijl. Ook in kleine ruimtes zijn ronde tafels een must. Een ruimte lijkt namelijk meteen een stuk ruimer met meubels in ronde en organische vormen. Ga je voor een houten ronde eettafel? Die staat natuurlijk ook prachtig in een industriële woonstijl.

 

Ronde eettafel

 

3. Ovale eettafel

Een ovale eettafel heeft net als een ronde eettafel een organische vorm. Bij veel mensen roept het een gevoel van comfort op. Ga je voor een ovale eettafel met een slank blad? Deze staat prachtig in een Scandinavische of Japanse interieurstijl, waarin de minimalistische uitstraling centraal staat. Als je liever een robuuster uiterlijk hebt, ga dan voor hout. Dit staat weer prachtig in een industriële woning.

 

Ovale eettafel

 

4. Uitschuifbare tafels

Organiseer je af en toe een diner voor familie of vrienden? Of heb je een groot gezin en weinig ruimte in huis? Dan is een uitschuifbare tafel de perfecte optie voor jou. Je schuift de tafel uit en je creëert zo een aantal extra zitplaatsen. Ideaal! De tafel is in verschillende houtsoorten beschikbaar en past hiermee in ieder interieur.

 

Uitschuifbare eettafel

 

5. Houten tafels

Maak een statement met een houten tafel. Deze staat prachtig in de klassieke en landelijke interieurstijl. Wil je een nostalgisch gevoel oproepen en veel warmte in huis halen? Ga dan voor een robuust houten vloer. Als je houdt van minimalisme, dan staat een rank model prachtig.

 

Houten robuuste eettafel

 

Droomtafel samenstellen

Bij de Houtfabriek kun je zelf een tafel op maat samenstellen. Welke soort tafel is jouw favoriet na het lezen van deze blog?

 

uitschuifbare eettafel utrecht tafel

 

Heb je geen idee wat voor tafel past in jouw interieur? Kom dan langs in onze showroom. We adviseren je graag. Of volg ons op Instagram, Facebook of Pinterest en laat je inspireren.

 

 

Tags


Meest recente berichten

Houten vloer isoleren

Wil je besparen op je energierekening? Of wil je het geluid in je woning dempen? Dan heb je vast weleens overwogen om je houten vloer te laten isoleren. In deze […]

LEES MEER

5x de perfecte eettafel voor jouw interieur

De eettafel is de plek waar mensen samenkomen om te eten en een gezellige tijd met elkaar te hebben. Een eettafel uitzoeken, die ook nog eens past bij je interieur, […]

LEES MEER

Tips: onderhoud gietvloeren

Een gietvloer ziet er niet alleen prachtig uit, maar is ook ontzettend praktisch in onderhoud. Heb jij een gietvloer of wil je er één aanschaffen? Dan wil je natuurlijk zo […]

LEES MEER