Home - Eiken visgraat vloer

Eiken visgraat vloer

Een eiken visgraat vloer bestaat uit houten plankjes die om en om gelegd worden. Hierdoor ontstaat het bekende visgraat patroon. Naast het visgraat patroon is het ook mogelijk om een dubbele visgraat vloer te laten leggen. Hierbij worden de planken 2 om 2 gelegd. De houten plankjes zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Indien het visgraat patroon wordt gelegd met grotere planken, wordt dit ook wel de walvisgraat genoemd.Eiken visgraat vloer

Klassieke visgraat vloeren bestaan uit massief houten plankjes van 6-8 mm dik. Deze plankjes worden om en om verlijmd en vastgenageld op de ondervloer. Als de spaanplaat ondervloer wordt vervangen door een eiken mozaïek ondervloer, is visgraat parket ook geschikt voor op vloerverwarming. Meestal wordt dit type vloer rondom voorzien van een band en bies.

 

Visgraat multiplank

Multiplanken zijn tevens verkrijgbaar in visgraat formaat. De planken worden onderling en rechtstreeks op de zand-cement dekvloer verlijmd. Vastnagelen is bij deze legwijze niet nodig. Een band, eventueel voorzien van een bies, is optioneel. Dit type plank is ook geschikt voor op vloerverwarming.

 

Effect van het patroon

De afmeting van de plank bepaald het effect van het patroon. Hoe kleiner de plank, hoe vaker het patroon zich herhaald. Ook is het mogelijk om een dubbele visgraat parketvloer te laten leggen. In dat geval worden de plankjes 2 om 2 gelegd. Gaat jouw voorkeur uit naar de walvisgraat? Dit effect bereik je met een een grote plank.

 

Welke legwijze past het beste in jouw woning?

De juiste legwijze en plank is afhankelijk van de ondergrond. Kom langs in onze showroom, dan geven wij jou passend advies.

Visgraat tapis

  • Breedte: 7,1 tot 22 cm is standaard leverbaar. Overige breedtes op aanvraag.
  • Dikte: 6 – 9 mm
  • Velling: met of zonder V-groef
  • Afwerking: olie of lak

 

Visgraat multiplank

  • Afmetingen: 12 x 60 cm, 14 x 56 cm, 14 x 70 cm. Overige afmetingen op aanvraag.
  • Dikte: 10 – 16 mm
  • Toplaag eiken: 3 – 6 mm
  • Velling: met of zonder V-groef
  • Afwerking: olie of lak

 

Kies de juiste afmeting

Ben je benieuwd welke afmeting het beste past in jouw woning? Kom langs in onze showroom en laat je adviseren. Je vind hier tevens voorbeelden van visgraat parketvloeren, uitgevoerd in uiteenlopende afmetingen en afwerkingen.

De afwerking geeft de vloer een unieke uitstraling. Daarnaast beschermt het de vloer tegen vuil en vocht. Welke afwerking en kleur het beste bij jouw interieur past, is heel persoonlijk. Het kleureffect moet je zien en ervaren. Bezoek daarom onze sfeervolle showroom en laat je inspireren door alle kleuropties.

  
 
   
  

Eiken visgraat vloeren kunnen op verschillende manier bewerkt worden. De meeste populaire bewerkingen vind je hieronder.

Roken

Roken geeft het hout een mooie vergrijsde kleur. Dubbel gerookt hout heeft daarentegen een warme, diepe kleur.

Verouderen

Verouderen geeft hout een geleefde uitstraling. Door middel van een trommel met puin ontstaan er butsen en deuken op de plank. Dit geeft het hout karakteristieke uitstraling.

Borstelen

Borstelen maakt de houtstructuur meer zichtbaar en voelbaar. Omdat het zachte gedeelte van de houtnerf wordt weggeborsteld, krijgt het hout meer structuur.

Een afspraak maken? Dat kan!Maak een afspraak