Home - Blog // Hoe kies je de juiste eiken visgraatvloer?

Hoe kies je de juiste eiken visgraatvloer?

Of je nu al jarenlang droomt van een prachtige eiken visgraatvloer, of al een tijdje bezig bent met de zoektocht naar die vloer waar je hart sneller van gaat kloppen: het uitzoeken van de juiste visgraatvloer kan een uitdaging zijn. Wij helpen je graag met praktische tips. Hopelijk maken we je het zo een beetje makkelijker en heb je straks in no-time je favoriete nieuwe vloer gevonden.

kinderspeelhoek met houten visgraatvloer in woonkamer

 

Waar komt de eiken visgraatvloer te liggen?

Leg je je hele woning vol met een visgraatvloer of ga je voor één ruimte of verdieping? Een visgraatvloer is een hele investering, maar ook meteen heel duurzaam. De meeste houten vloeren worden namelijk ouder dan hun eigenaar en kunnen de waarde van je huis verhogen. Toch is het goed om te bedenken welke ruimte je als eerste gaat aanpakken en welke vloer in de ruimte past.

 

thuiskantoor met houten visgraatvloer

 

Eiken visgraatvloer pvc 

Wil je een prachtige eikenhouten visgraatvloer in de keuken, maar weet je van jezelf dat je regelmatig een glas water omstoot? Dan kan een visgraatvloer van pvc de perfecte oplossing zijn. Pvc is een materiaal dat goed is bestand tegen water. Daarnaast is het onderhoudsvriendelijk en gaat het jaren mee. Met zijn mooie houtlook is de vloer bijna niet te onderscheiden van een échte houten visgraatvloer. 

 

zwarte keuken met hongaarse puntvloer

 

Welke soort visgraatvloer wil je?

Je hebt besloten waar je je nieuwe vloer gaat plaatsen. Waanzinnig leuk, maar je bent er nog niet. De zoektocht gaat verder. Ga je voor een lichte eiken visgraatvloer of kies je bijvoorbeeld voor een visgraatvloer Frans eiken? Alle houtsoorten vind je op onze website. Online zie je het verschil niet erg goed. Daarom nodigen wij je altijd uit in onze showroom. Daar zie je de verschillende kleuren naast elkaar en kun je vanzelf een fantastisch goede keuze maken. We werken alleen op afspraak, zodat we je alle tijd en aandacht kunnen geven bij het uitzoeken van je nieuwe vloer.

 

 

Welke plank kies je?

Bij de Houtfabriek heb je verschillende keuzes in planken. De multiplank bestaat uit twee houtlagen. Deze zijn kruislings aan elkaar verlijmd. De multiplank zet nauwelijks uit, waardoor je vloer niet ineens krimpt of uitzet. De eiken parketvloer, oftewel duoplank, bestaat uit massief houten plankjes. Het wordt op een ambachtelijke manier aan de ondervloer verlijmd en genageld. 

 

Houten visgraat vloer

 

Welke bewerking krijgt jouw eiken visgraatvloer?

Een eiken visgraatvloer kunnen we leveren in wel meer dan 50 verschillende kleuren. De eikenhouten vloer is ontzettend makkelijk te bewerken. Door je vloer te bewerken, krijgt deze een unieke en authentieke look and feel.

Roken 

Door de vloer te roken, krijgt de eiken visgraatvloer een warme bruine tint. Dit ziet er waanzinnig gaaf uit als je een modern of industrieel interieur hebt.

 

donker houten visgraat vloer

 

Borstelen

Door de eiken visgraatvloer te borstelen, wordt de structuur van de nerven nog mooier zichtbaar. Het zachte hout wordt namelijk tussen de nerven weggeslagen en geeft de vloer een ruwer oppervlak.

Eiken visgraatvloer whitewash

Je kunt ervoor kiezen om je eiken vloer  een whitewash te geven. Hierdoor wordt je vloer een stuk lichter. Dit kan niet bij elke vloer. Vraag daarom altijd aan één van onze specialisten of dit mogelijk is bij jouw type vloer.

 

 

Wel of geen vloerverwarming?

Onze vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming. Toch zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden, voordat je de vloer plaatst. De houten vloer hoort zwevend of verlijmd op de vloerverwarming geplaatst te worden. Ook is het belangrijk dat je een opstookprotocol uitvoert zowel voor- als nadat je de vloer hebt gelegd. In onze houten vloer op vloerverwarming guide vind je meer informatie.

 

houten visgraatvloer

 

Eiken visgraatvloer (laten) leggen

Je kunt ervoor kiezen om zelf je eiken visgraatvloer te leggen. Dit is alleen wél echt een vak apart en heb je niet in een middagje klaar. Ons team van experts neemt dit klusje graag van jou uit handen. De kosten van een eiken visgraatvloer per m2, hangt onder andere af van welke vloer je kiest. In onze prijsgids houten vloeren leggen we je graag uit hoe de prijsopbouw wordt bepaald.

Meer weten over onze houten vloeren? Download HIER ons vloerenmagazine.

 

Soorten houten vloeren

 

Ben je na het lezen van deze blog helemaal enthousiast geworden over eiken houten visgraatvloeren? Laat je verder inspireren op ons Facebook- of Instagram-account, check de brochure of maak een afspraak om eens te kijken in onze showroom.

Is de houten visgraatvloer toch niet helemaal jouw ding? Misschien is de Hongaarse puntvloer eiken wel iets voor jou.

Afspraak maken

Tags


Meest recente berichten

Hoe kies je de juiste eiken vloer?

De eiken vloer is razend populair. Logisch, want deze vloer is makkelijk te bewerken. Hierdoor krijgt de vloer een unieke touch en wordt daarmee de eyecatcher van je woning. Met […]

LEES MEER

Hoe kies je de juiste eiken visgraatvloer?

Of je nu al jarenlang droomt van een prachtige eiken visgraatvloer, of al een tijdje bezig bent met de zoektocht naar die vloer waar je hart sneller van gaat kloppen: […]

LEES MEER

Visgraat of Hongaarse punt

Een houten vloer kiezen kan best een lastige opgave zijn. Er zijn zoveel verschillende patronen, maar voor welke kies je dan? In deze blog lichten we de visgraat en Hongaarse […]

LEES MEER