Home // Blog // Industriële eettafel op maat samenstellen

Industriële eettafel op maat samenstellen

Ben je op zoek naar een industriële eettafel op maat? Stel dan snel en eenvoudig jouw favoriete industriële eettafel samen. Nadat je het model en de stijl hebt gekozen, bepaal je de afmeting en de kleurafwerking. Het resultaat is een unieke industriële eettafel op maat. Lees meer over de opties en laat je inspireren!

Robuuste industriële eettafel op maat

De combinatie van eikenhout met staal is tijdloos. Een industriële eettafel op maat sluit dan ook perfect aan op elk interieur. Industriële eettafels zijn te verdelen in twee stijlen. Van robuust en stoer tot minimalistisch en rank. De robuuste stijl is het meest bekend. Het levendige tafelblad van rustiek eiken wordt doorgaans gecombineerd met een robuust stalen onderstel. Binnen deze stijl wordt ook vaak gekozen voor een boomstamblad of een ronde eettafel.

Industriële eettafel op maat

Ronde industriële eettafel

Scandinavische industriële eettafel op maat

Dit type industriële tafel past goed binnen een moderne woonstijl. Kenmerkend is de minimalistische uitstraling. De combinatie van een slank tafelblad en een dito onderstel geeft een mooi rustig beeld. Ook een half ovaal of verjongd tafelblad past in het bijzonder binnen deze industriële stijl.

Industriële eettafel op maat

Industriële eettafel op maat

Zo bepaal je de ideale afmeting van jouw industriële eettafel

 • Lengte
  De lengte van de tafel is afhankelijk van het aantal personen die dagelijks aanschuiven. Reken 60 cm voor een volwaardige zitplek.
 • Breedte
  De gemiddelde breedte van een eettafel is 90 – 100 cm. Uiteraard kunnen wij ook andere afmetingen leveren.
 • Loopruimte
  Om te kunnen passeren en ‘uit te stappen’ is minimaal 70 cm achter de stoelen nodig. 120 cm is ideaal als je ongehinderd langs wilt lopen.
 • Hoogte
  Doorgaans combineren stoelen met een zithoogte van 47 cm goed met een tafelhoogte van 77 cm. Twijfels? Noteer de breedte van de stoel, de zithoogte en de hoogte van eventuele armleuningen. We helpen je graag verder.

Tip! Leg kranten neer op de plek waar jouw nieuwe tafel moet komen te staan. Door te schuiven en te meten, krijg je een goed beeld van de gewenste afmetingen.

Uitstraling en kleur

De kleuropties voor een industriële tafel op maat zijn eindeloos. Wil je de tafel afstemmen op je interieur? Neem dan stalen mee van bestaande meubels, vloerkleed of raambekleding. Wij helpen je graag bij het samenstellen van jouw ideale tafel. Laat je inspireren door de industriële eettafels die wij gemaakt hebben. Heb je zelf een idee of een foto van een tafel die jou aanspreekt? Neem gerust contact met ons op voor een offerte. Of kom langs in onze gezellige showroom nabij Utrecht.


Meest recente berichten

Industriële eettafel op maat samenstellen

Ben je op zoek naar een industriële eettafel op maat? Stel dan snel en eenvoudig jouw favoriete industriële eettafel samen. Nadat je het model en de stijl hebt gekozen, bepaal […]

LEES MEER

Houten vloer op vloerverwarming met warmtepomp

Een houten vloer op vloerverwarming met warmtepomp is mogelijk. Het is uiteraard van belang dat de warmte goed wordt doorgegeven. En ook dat vloer niet isoleert. Daarom vind je bij […]

LEES MEER

Maak jouw interieur persoonlijk met maatwerk meubels

De redenen om te kiezen voor maatwerk zijn uiteenlopend. Wellicht ben je op zoek naar een meubel met specifieke afmetingen. Of juist een uniek meubel dat mooi aansluit binnen jouw […]

LEES MEER