Home - Blog // Industriële eettafel

Industriële eettafel

Ben je op zoek naar een industriële eettafel op maat? Stel dan snel en eenvoudig jouw favoriete industriële eettafel samen. Nadat je het model en de stijl hebt gekozen, bepaal je de afmeting en de kleurafwerking. Het resultaat is een unieke industriële eettafel op maat. Lees meer over de opties en laat je inspireren!

Robuuste industriële eettafel op maat

De combinatie van eikenhout met staal is tijdloos. Een industriële eettafel op maat sluit dan ook perfect aan op elk interieur. Industriële eettafels zijn te verdelen in twee stijlen. Van robuust en stoer tot minimalistisch en rank. De robuuste stijl is het meest bekend. Het levendige tafelblad van rustiek eiken wordt doorgaans gecombineerd met een robuust stalen onderstel. Naast rechthoekig kan je ook kiezen voor een blad met een twist. Zo is tafel Anne halfovaal met afgeronde hoeken. Ook ronde eettafels zijn populair.

 

Scandinavische industriële eettafel op maat

Dit type industriële tafel past goed binnen een moderne woonstijl. Kenmerkend is de minimalistische uitstraling. De combinatie van een slank tafelblad en een dito onderstel geeft een mooi rustig beeld. Ook een half ovaal of verjongd tafelblad past in het bijzonder binnen deze industriële stijl.

 

 

Zo bepaal je de ideale afmeting van jouw industriële eettafel

 • Lengte
  De lengte van de tafel is afhankelijk van het aantal personen die dagelijks aanschuiven. Reken 60 cm voor een volwaardige zitplek.
 • Breedte
  De gemiddelde breedte van een eettafel is 90 – 100 cm. Uiteraard kunnen wij ook andere afmetingen leveren.
 • Loopruimte
  Om te kunnen passeren en ‘uit te stappen’ is minimaal 70 cm achter de stoelen nodig. 120 cm is ideaal als je ongehinderd langs wilt lopen.
 • Hoogte
  Doorgaans combineren stoelen met een zithoogte van 47 cm goed met een tafelhoogte van 77 cm. Twijfels? Noteer de breedte van de stoel, de zithoogte en de hoogte van eventuele armleuningen. We helpen je graag verder.

Tip! Leg kranten neer op de plek waar jouw nieuwe tafel moet komen te staan. Door te schuiven en te meten, krijg je een goed beeld van de gewenste afmetingen.

Uitstraling en kleur

Bij De Houtfabriek kun je jouw eigen tafel samenstellen. Om keuzestress te voorkomen hebben wij alvast voor jou enkele modellen geselecteerd. Op basis van deze modellen kun jij vervolgens jouw tafel op maat naar wens samenstellen. Want jij kiest namelijk zelf de afmetingen, het type blad, de kleur en ook het onderstel. Kom bij ons langs en stel jouw ideale eettafel samen. We nemen dan graag alle mogelijkheden met je door. Het resultaat is altijd een tafel op maat die volledig past in jouw interieur.


Meest recente berichten

Hongaarse punt vloer eiken

Er zijn weinig vloeren zo veelzijdig als de Hongaarse punt vloer eiken. Deze vloer doet met zijn zigzagpatroon denken aan een visgraatvloer, maar is toch net een beetje anders. De […]

LEES MEER

Alles over de Hongaarse punt vloer

Een visgraatvloer zul je ongetwijfeld kennen. Sla een woonmagazine open of zap naar een woonprogramma, en je ziet deze vloer voorbij komen. Een visgraatvloer is dus erg populair, maar hierdoor […]

LEES MEER

Houten vloer in huis – 5x inspiratie

Een houten vloer is een echte eyecatcher. Er wordt daarom vaak gekozen voor dit type vloer in de woonkamer. Toch is deze vloer niet alleen bedoeld voor de woonkamer. Wat […]

LEES MEER