Home - Kwaliteit en duurzaamheid

Kwaliteit en duurzaamheid

De Houtfabriek staat voor kwaliteit en duurzaamheid. Dat betekent dat wij kwalitatief hoogstaand hout leveren, dat ook verantwoord is voor het milieu. Het hout waar jouw vloer of meubel van gemaakt wordt, is dan ook PEFC en FSC gekeurd en getoetst door Keurhout. Wij gebruiken alleen hout uit Europa, dus geen hout uit bedreigde gebieden. Daarnaast laten wij na verkoop van een houten vloer of meubel een nieuwe boom planten in Nederland én Oeganda. Op deze manier dragen wij bij aan een groenere wereld.

 

Duurzame producten

Het eiken dat wij gebruiken komt uit duurzaam beheerde bossen in Duitsland en Frankrijk. Het hout uit deze bossen is PEFC gecertificeerd. Deze wereldwijde non-profit organisatie maakt zich sterk voor de bevordering van duurzaam bosbeheer. FSC is onder consumenten een bekendere certificering. Het verschil tussen PEFC en FSC is het sociale aspect. FSC staat voor natuurbescherming, social aspecten en economische waarde. Hoog in het vaandel staan respect voor de lokale bevolking, balans tussen oogsten, geld verdienen én behoud van het bos. De eiken toplagen van onze houten vloerdelen worden in een Nederlands familiebedrijf tot planken geschaafd. Deze schaverij heeft een gesloten recyclingsysteem. Het houtafval wordt in een grote kachel verbrand, dat hun complete complex verwarmt. Er draaien zelfs een aantal droogkamers op dit systeem. Onze parketteur en meubelmakers werken met 100% natuurlijke olie. Zelfs onze nadenlijm is ecologisch. Ook zijn onze ondervloeren zo ‘groen’ als mogelijk.

PEFC FSC

Trees for all

 

Duurzaam ondernemen

De Houtfabriek onderneemt op een maatschappelijk verantwoorde manier. Naast duurzame en gecertificeerde materialen werken wij zoveel mogelijk met ecologische producten. Ook onze bedrijfsprocessen zijn volledig gedigitaliseerd. Daarnaast laten wij onze houten vloeren en materialen rechtstreeks vanaf de houtschaverij naar je toebrengen. Dat scheelt opslag en transport, en daardoor ook CO2 uitstoot.

 

Onze bijdrage aan een groenere wereld

Als je bij ons een product van hout aanschaft, zoals een houten vloer of tafel op maat, worden er 2 nieuwe bomen geplant. Zowel in Nederland als in Oeganda. Zo dragen wij samen met Trees for all bij aan het herstel en uitbreiding van het regenwoud in Oeganda. Het doel van het project in Oeganda is het bevorderen van duurzame ontwikkeling door herbebossing, Climate Smart Agriculture en het vastleggen van CO2 uitstoot.