Home - Blog // De massief eiken houten vloer: niet meer van deze tijd

De massief eiken houten vloer: niet meer van deze tijd

Het was jarenlang een klassieker in het interieur: de massief eiken houten vloer. Dit type vloer zie je nog vaak in oude huizen, waar de vloer al jarenlang ligt. De laatste jaren zie je deze vloer steeds minder terugkomen. In plaats van een massief eiken houten vloer, wordt er tegenwoordig vaak gekozen voor een multiplank houten vloer. Wil jij weten waarom? Lees dan snel verder.

Massief eiken houten vloer

 

Massief eiken houten vloer versus multiplank houten vloer

Een massief eiken houten vloer bestaat uit 100% puur eiken. De planken van deze vloer zijn gezaagd uit een stuk natuurlijk eikenhout en dus niet samengeperst uit kleinere stukjes hout. Dit maakt een massief eiken houten vloer stevig. Het nadeel is dat dit type vloer erg sterk wordt beïnvloed door vocht en temperatuurverschillen. Daarnaast is een massief eiken houten vloer niet zo duurzaam, maar wel erg duur. Een multiplank houten vloer is daarentegen een stuk minder bewerkelijk, goedkoper en beter voor het milieu. Multiplankvloeren bestaan uit twee houtlagen die kruislings zijn verlijmd. Alleen de toplaag van de vloer is van massief hout, waardoor er veel minder hout gebruikt hoeft te worden. De onderlaag van de planken is gemaakt van multiplex, vaak berkenplex. Een multiplank houten vloer is ook superstevig en het grote voordeel is dat er onder de multiplankvloer ook vloerverwarming kan worden aangelegd.

 

Eikenhouten vloer

 

De vloer waar je van hou(d)t

Of je nu op zoek bent naar een stoere, rustieke vloer, of een vloer met een rustige uitstraling; een multiplank houten vloer past in elk interieur. Net als bij een massief eiken houten vloer bestaat de bovenste laag van de vloer uit hout. Doordat hout een natuurproduct is, is er veel variatie te vinden binnen dit type vloer. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een mutliplank houten vloer waarbij het hout van de planken duidelijk zichtbare knoesten en nerven bevat, of een vloer waarvan het hout bijna helemaal egaal is en er weinig knoesten zichtbaar zijn. Ook is er keuze uit planken met veel of juist weinig verschil in kleur. Een multiplankvloer met veel kleurverschil in het hout is erg geschikt om grotere ruimtes knusser te laten ogen. Weinig kleurverschil in de houten vloer is daarentegen een goede manier om een kleine ruimte optisch groter te laten lijken.

 

Soorten houten vloeren

 

Multiplankvloeren in elke vorm

Ook een multiplank houten vloer kan helemaal naar jouw wensen en smaak worden aangepast. Hoe lang en hoe breed je de planken wil hebben, is helemaal aan jou. Het fijne is dat de planken van de vloer ook in allerlei patronen gelegd kunnen worden. Je kunt dus gaan voor een visgraatvloer om helemaal aan te sluiten op de laatste woontrends, of juist kiezen voor een ander uniek patroon. De planken gewoon in de lengte leggen, om een kamer groter te laten lijken, of in de breedte leggen om een kamer optisch te verkleinen, kan natuurlijk ook.

Wil je alles weten over onze houten vloeren? Download dan de brochure.

Brochure downloaden

 

Houten vloer van oude spoorbielzen

Er is dus heel veel mogelijk met een multiplank houten vloer. Eén ding is in ieder geval zeker: net als met een massief eiken houten vloer, heb je met een multiplankvloer een hele stevige en unieke vloer die helemaal aansluit bij jouw wensen. Met een multiplank houten vloer heb je een milieuvriendelijk alternatief die jarenlang mee zal gaan. De vloer is helemaal van deze tijd en geschikt voor de toekomst. Meer weten over onze houten vloeren?

Houten vloeren bekijken

Tags


Meest recente berichten

Hoe kies je de juiste eiken vloer?

De eiken vloer is razend populair. Logisch, want deze vloer is makkelijk te bewerken. Hierdoor krijgt de vloer een unieke touch en wordt daarmee de eyecatcher van je woning. Met […]

LEES MEER

Hoe kies je de juiste eiken visgraatvloer?

Of je nu al jarenlang droomt van een prachtige eiken visgraatvloer, of al een tijdje bezig bent met de zoektocht naar die vloer waar je hart sneller van gaat kloppen: […]

LEES MEER

Visgraat of Hongaarse punt

Een houten vloer kiezen kan best een lastige opgave zijn. Er zijn zoveel verschillende patronen, maar voor welke kies je dan? In deze blog lichten we de visgraat en Hongaarse […]

LEES MEER