Home - Onderhoud parketvloer

Onderhoud parketvloer

Onderhoud van een parketvloer is noodzakelijk als je lang wilt genieten van je houten vloer. Met onze tips voor het onderhoud van een parketvloer is jouw houten vloer optimaal gereinigd en beschermd. Het is allereerst belangrijk om de parketvloer op de juiste manier te reinigen en vervolgens te beschermen. Het onderhoud van een geoliede dan wel een gelakte lak vloer is anders. Benieuwd welk type onderhoud geschikt is voor jouw parketvloer? Lees verder of neem contact op voor persoonlijk advies. Vrijwel alle onderhoudsmiddelen zijn verkrijgbaar in onze showroom. Of bestel eenvoudig en snel de onderhoudsproducten voor jouw parketvloer via onze webshop.Regulier onderhoud geoliede parketvloer

Dweil je houten vloer ca. één keer per week met een vochtige dweil. Voeg een scheutje vloerzeep toe aan een emmer met water. Na het dweilen is de vloer weer schoon. De vloerzeep laat tevens een beschermlaagje achter op het hout. Intensief belopen delen, vlekjes en krasjes werk je eenvoudig weg met behulp van onderhoudsolie. Onderhoudsolie kan je lokaal aanbrengen en is binnen 6-8 uur weer droog.

 

Jaarlijks onderhoud geoliede parketvloer

Behandel je parketvloer elk jaar met onderhoudsolie. Hout heeft poriën. Als het oliepeil in deze poriën te laag is, loop je vuil in het hout. Als deze poriën volledig gevuld zijn met olie, is de vloer optimaal beschermd tegen vuil en vocht. Je kunt dit zelf aanbrengen en uitboenen. Wij kunnen dit eventueel ook voor jou uit handen nemen.

 

Parketvloer laten schuren en oliën

Is jouw parketvloer toe aan groot onderhoud? Wij doen dit graag voor je. Na het schuren en oliën ziet je parketvloer er weer uit als nieuw. Ook kunnen we kleine schades wegwerken door middel van spotrepair. Neem gerust contact op voor meer informatie, prijzen en beschikbaarheid.

Regulier onderhoud gelakte parketvloer

Het voordeel van een gelakte parketvloer is het eenvoudige onderhoud. Dweil de vloer licht vochtig met water en conditioner. Deze vloerbeschermer reinigt en laat een beschermlaag achter. De eindlaag is loopbestendig, voorkomt beschadigingen in de lak en camoufleert lichte krasjes.

 

Parketvloer laten schuren

Een laklaag gaat gemiddeld tien jaar mee. We adviseren je na die tijd de versleten laklaag professioneel te laten schuren. Na het schuren en behandelen is je vloer weer als nieuw. Wil je een offerte voor het schuren en lakken van je vloer? Neem gerust contact op voor meer informatie, prijzen en beschikbaarheid.

Onderhoudsmiddelen parketvloer

Bij de Houtfabriek kun je terecht voor uiteenlopende onderhoudsmiddelen. Van vloerzeep tot onderhoudsolie. Maar ook voor middelen voor intensieve reiniging of specifieke toepassingen. Wij verkopen enkel kwalitatief hoogwaardige en innovatieve producten. Door het gebruik van deze effectieve onderhoudsproducten bespaar je tijd en blijft je parket vloer in topconditie. Wij adviseren je graag welk product het meest geschikt is voor jouw parketvloer. Vrijwel alle onderhoudsmiddelen zijn verkrijgbaar in onze showroom. Uiteraard kan je de producten ook bestellen in onze webshop.

Waterschade parketvloer

Door lekkage kan er waterschade ontstaan aan jouw parketvloer. Speciaal opgeleid personeel kan de schade herstellen. Afhankelijk van de dekking van jouw verzekering, worden de kosten vaak vergoed door de verzekeringsmaatschappij.

Beschadigingen mooi weggewerkt met spotrepair

Is er schade ontstaan aan jouw parketvloer? Wij kunnen je helpen bij het herstel. Speciaal opgeleid personeel kan de schade aan jouw parketvloer met de nieuwste spotrepair methodes herstellen. Een beschadiging tot 3 centimeter kan heel netjes worden hersteld met behoud van kleur en structuur. Neem contact op voor meer informatie en prijzen.

Een afspraak maken? Dat kan!Maak een afspraak