Home // Blog // Salontafel op maat

Salontafel op maat

Wil je een salontafel op maat laten maken? Heb je een specifieke salontafel in gedachten maar kan je hem nergens vinden? Bij de Houtfabriek kan je zelf jouw salontafel samenstellen. Naast het model en de uitstraling zijn er een nog een aantal punten waar je rekening mee moet houden.

Salontafel op maat laten maken

Kies de juiste afmetingen voor jouw salontafel

De ideale afmeting van een salontafel is afhankelijk van de grootte, indeling en gebruik van de woonkamer. Doorloop onderstaande stappen en bepaal voor jezelf welke afmetingen het beste passen in jouw interieur.

  • Grote salontafel
    Beschik je over een royale woonkamer? Kies dan voor een grote salontafel. Of maak indruk met twee grote, massief houten salontafels.
  • Kleine salontafels
    Ben je iets minder groot behuisd? Kies dan voor een kleine salontafel of een combinatie van uitschuifbare salontafels. Zodra je meer ruimte nodig hebt voor spullen, schuif je het kleinere tafeltje onder de grote tafel uit. Zo creëer je snel en eenvoudig meer ruimte voor kopjes, glazen en schaaltjes.
  • De ideale hoogte voor een salontafel
    Houd voor de hoogte van de salontafel maximaal de zithoogte van je bank aan. Een blad hoger dan de zithoogte maakt het wegzetten van glazen en kopje onpraktisch. Deze hoogte maakt het ook mogelijk om spullen in op te bergen. Of kies juist voor een gezellig lage salontafel.

Tip!
Om tot de juiste afmeting te komen, is het handig om de maximale omvang te bepalen. Leg kranten neer op de plek waar jouw nieuwe salontafel moet komen te staan. Door te schuiven en te meten krijg je een goed beeld van de gewenste omvang. Noteer de gewenste afmetingen en neem deze mee als je een offerte uit wilt laten werken.

Salontafel op maat

Welke vorm salontafel past in jouw interieur?

Heb je een bank met chaise longe in je woonkamer staan? Met een rechthoekige salontafel creëer je een geheel. Dit geldt ook voor de combinatie van een hoekbank met een vierkante salontafel. Of doorbreek de rechte lijnen en ga voor een rond of ovaal tafelblad. De combinatie van een aantal ronde tafeltjes van verschillende hoogten geven een speels effect.

Functies salontafel

Welke functies moet jouw nieuwe salontafel krijgen? Je kunt de tafel namelijk ook gebruiken als extra opbergplek. Of als extra zitplaats of voetenbankje. Wil je een goed beeld krijgen van je wensen? Bedenk dan wat je aanspreekt aan je huidige salontafel. En wat ervaar je als minder handig? Vind je het bijvoorbeeld fijn dat je de afstandsbedieningen uit zicht zijn als de TV uit staat? Maar krijg je de salontafel lastig van zijn plek vanwege het gewicht? Of ontstaan er snel kringen op het blad door de afwerking? Noteer je bevindingen en laat je adviseren over de alternatieven.

Salontafel op maat

Uitstraling en kleur

Houten salontafels zijn tijdloos en passen in vrijwel elk interieur. Een slank houten blad gecombineerd met een stalen onderstel geeft de salontafel een strakke, moderne uitstraling. Massief houten salontafels met een fors blad en brede poten hebben juist een rustieke uitstraling. De kleuropties zijn eindeloos aangezien eikenhout zich goed laat kleuren. Wil je de salontafel afstemmen op je interieur? Neem dan, indien mogelijk, stalen mee van bestaande meubels, vloerkleed of raambekleding.

Salontafel op maat

Salontafel op maat laten maken

Overweeg je een salontafel op maat te laten maken? Wij helpen je graag bij het samenstellen van jouw ideale salontafel. Neem gerust contact met ons op voor een offerte of afspraak. We informeren je graag en vrijblijvend over de mogelijkheden.


Meest recente berichten

Industriële eettafel op maat samenstellen

Ben je op zoek naar een industriële eettafel op maat? Stel dan snel en eenvoudig jouw favoriete industriële eettafel samen. Nadat je het model en de stijl hebt gekozen, bepaal […]

LEES MEER

Houten vloer op vloerverwarming met warmtepomp

Een houten vloer op vloerverwarming met warmtepomp is mogelijk. Het is uiteraard van belang dat de warmte goed wordt doorgegeven. En ook dat vloer niet isoleert. Daarom vind je bij […]

LEES MEER

Maak jouw interieur persoonlijk met maatwerk meubels

De redenen om te kiezen voor maatwerk zijn uiteenlopend. Wellicht ben je op zoek naar een meubel met specifieke afmetingen. Of juist een uniek meubel dat mooi aansluit binnen jouw […]

LEES MEER