Home - Blog // Stalen deur op maat

Stalen deur op maat

Stalen deuren laten veel licht door en geven een mooi, ruimtelijk effect aan je interieur. Omdat onze stalen deuren op maat gemaakt worden, zijn de mogelijkheden eindeloos. Benieuwd welk type deur het beste bij jou past? Lees hoe je binnen enkele stappen jouw eigen, unieke stalen deur samenstelt.

 
Taats deuren op maat

Welk type stalen deur past binnen jouw woonstijl?

Stalen deuren zijn zowel geschikt voor bestaande woningen als nieuwbouw. Ga voor een stalen deur die aansluit op jouw interieur of zorg juist voor een contrast met andere elementen. Gaat je voorkeur uit naar een strakke uitstraling? Moderne, strak afgewerkte stalen deuren bestaan meestal uit profielen van gelijke dikte. Industriële stalen deuren kenmerken zich daarentegen door hun ruige uiterlijk en grove lasnaden. De structuur en lichte slijpsporen blijven zichtbaar op dit type deur.

Stalen deuren

Afwerking stalen deur

Stalen deuren op verschillende manieren afgewerkt worden. Door de lasnaden glad weg te slijpen en het staal te poedercoaten, krijgt de deur een strakke uitstraling. Poedercoaten kan in elke RAL kleur of transparant, glad gelakt of met structuur. De kleur en structuur van het staal blijven bij deze afwerking zichtbaar, zonder dat het staal gaat roesten.

  • Poedercoaten in elke RAL kleur en transparant
  • Hoogglans, zijdeglans of mat
  • Met of zonder structuur

Vlakverdeling en deurgrepen

Stalen deuren met een 3-vlaks verdeling zijn modern en tijdloos. Wil je graag een deur met een unieke uitstraling? Varieer dan met de vlakindeling. Een mix van ongelijke vlakken geven de deur een eigen uitstraling. Of ga juist voor een deur volledig van glas, zonder vlakken. Ook kunnen stalen deuren afgewerkt worden met een schopbord aan de onderzijde van de deur. Dit bord van staal geeft de deur een stoere uitstraling. Ook op het gebied van grepen zijn er veel mogelijkheden. Een L-profiel greep of rank buisgreepje passen bij een minimalistische stijl. Lange, ranke handgrepen zijn echte eyecatchers en praktisch in gebruik. Laat je inspireren door de deuren die wij reeds hebben geplaatst.

 

Scharnieren, taatsdeur of loftdeur

Stalen deuren kunnen op verschillende manieren bevestigd worden. Naast het traditionele scharniersysteem zijn stalen deuren ook verkrijgbaar als taatsdeur. Dit type deur kan naar beide zijden geopend worden. Is de ruimte beperkt? De stalen deur schuift voor de muur langs. Schuifdeuren hangen aan een rails en worden vaak toegepast in kamerbrede puien. Stalen schuifdeuren kunnen ook geïntegreerd worden in een bestaande kamer en suite. Ook kan dit type deur een onderdeel zijn van een maatwerk meubel. Het resultaat van deze keuzes is een unieke stalen deur die jouw interieur persoonlijk maakt.

Houten vloeren, tafels op maat, maatwerk en stalen deuren

Kosten stalen deuren op maat

De prijs van een stalen deur is afhankelijk van een aantal factoren. Denk hierbij aan de afmeting en het draaisysteem. Maar ook de vlakverdeling, greep en afwerking van het staal hebben hier invloed op. Wij helpen je graag en vrijblijvend bij het samenstellen van jouw ideale stalen deur. Kom naar onze showroom of plan vooraf een afspraak in. Na het uitwerken van jouw wensen ontvang je een offerte. Neem dan gerust een foto of eigen ontwerp mee.


Meest recente berichten

Hoe kies je de juiste eiken vloer?

De eiken vloer is razend populair. Logisch, want deze vloer is makkelijk te bewerken. Hierdoor krijgt de vloer een unieke touch en wordt daarmee de eyecatcher van je woning. Met […]

LEES MEER

Hoe kies je de juiste eiken visgraatvloer?

Of je nu al jarenlang droomt van een prachtige eiken visgraatvloer, of al een tijdje bezig bent met de zoektocht naar die vloer waar je hart sneller van gaat kloppen: […]

LEES MEER

Visgraat of Hongaarse punt

Een houten vloer kiezen kan best een lastige opgave zijn. Er zijn zoveel verschillende patronen, maar voor welke kies je dan? In deze blog lichten we de visgraat en Hongaarse […]

LEES MEER