Home - Blog // Stalen deur op maat

Stalen deur op maat

Stalen deuren laten veel licht door en geven een mooi, ruimtelijk effect aan je interieur. Omdat onze stalen deuren op maat gemaakt worden, zijn de mogelijkheden eindeloos. Benieuwd welk type deur het beste bij jou past? Lees hoe je binnen enkele stappen jouw eigen, unieke stalen deur samenstelt.

 
Taats deuren op maat

Welk type stalen deur past binnen jouw woonstijl?

Stalen deuren zijn zowel geschikt voor bestaande woningen als nieuwbouw. Ga voor een stalen deur die aansluit op jouw interieur. Of zorg juist voor een contrast met andere elementen. Gaat je voorkeur uit naar een strakke uitstraling? Moderne, strak afgewerkte stalen deuren bestaan meestal uit profielen van gelijke dikte. Industriële stalen deuren kenmerken zich daarentegen door hun ruige uiterlijk en grove lasnaden. De structuur en lichte slijpsporen blijven zichtbaar op dit type deur.

 
Stalen deuren

Afwerking stalen deur

Stalen deuren op verschillende manieren afgewerkt worden. Door de lasnaden glad weg te slijpen en het staal te poedercoaten, krijgt de deur een strakke uitstraling. Poedercoaten kan in elke RAL kleur. Glad gelakt of met structuur. Wax behoud daarentegen de natuurlijke, industriële look. De kleur en structuur van het staal blijven bij deze afwerking zichtbaar, zonder dat het staal gaat roesten.

  • Wax
  • Poedercoaten in elke RAL kleur
  • Hoogglans, zijdeglans of mat
  • Met of zonder structuur

Vlakverdeling en deurgrepen

Stalen deuren met een 3-vlaks verdeling zijn modern en tijdloos. Wil je graag een deur met een unieke uitstraling? Varieer dan met de vlakindeling. Een mix van ongelijke vlakken geven de deur een eigen uitstraling. Of ga juist voor een deur volledig van glas, zonder vakken. Ook kunnen stalen deuren afgewerkt worden met een schopbord aan de onderzijde van de deur. Dit bord van staal of hout geven de deur een stoere uitstraling. Ook op het gebied van grepen zijn er veel mogelijkheden. Een L-profiel greep of rank buisgreepje passen bij een minimalistische stijl. Lange, ranke handgrepen zijn echte eyecatchers en praktisch in gebruik. Met een greep van hout of een lus van leer voeg je een uniek element toe aan de deur. Laat je inspireren door de deuren die wij reeds hebben geplaatst.

 
Stalen deur

Scharnieren, taatsdeur of loftdeur

Stalen deuren kunnen op verschillende manieren bevestigd worden. Naast het traditionele scharniersysteem zijn stalen deuren ook verkrijgbaar als taatsdeur. Dit type deur kan naar beide zijden geopend worden. Is de ruimte beperkt? Bij een loftdeur, ook wel een barn deur genoemd, wordt het hangsysteem op de bestaande muur bevestigd. De stalen of houten deur schuift voor de muur langs. Schuifdeuren hangen aan een rails en worden vaak toegepast in kamerbrede puien. Stalen schuifdeuren kunnen ook geïntegreerd worden in een bestaande kamer ensuite. Ook kan dit type deur een onderdeel zijn van een maatwerk meubel. Het resultaat van deze keuzes is een unieke stalen deur die jouw interieur persoonlijk maakt.

 
Houten vloeren, tafels op maat, maatwerk en stalen deuren

Kosten stalen deuren op maat

De prijs van een stalen deur is afhankelijk van een aantal factoren. Denk hierbij aan de afmeting en het draaisysteem. Maar ook de vlakverdeling, greep en afwerking van het staal. Wij helpen je graag en vrijblijvend bij het samenstellen van jouw ideale stalen deur. Kom naar onze showroom of plan vooraf een afspraak in. Na het uitwerken van jouw wensen ontvang je een offerte. Neem dan gerust een foto of eigen ontwerp mee.


Meest recente berichten

Welke vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming?

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor vloerverwarming. Dat snappen we, want naast dat het lekker warm aan je voeten is, kun je je radiatoren de deur uitdoen. In deze blog […]

LEES MEER

5x stijlvolle interieur ideeën met Akoestische Panelen

Een gesprek voeren in een ruimte met een slechte akoestiek, is heel vervelend. Een mooie manier om de geluidsconditie te verbeteren, is door het plaatsen van akoestische panelen. De decoratieve […]

LEES MEER

Geef je keuken een luxe uitstraling met wandpanelen

Wil je iets nieuws in het interieur van je keuken? Dan zijn wandpanelen een goed idee: ze zijn niet alleen mooi en tijdloos, maar geven je keuken ook nog eens […]

LEES MEER