Home - Blog // Tafel op maat laten maken

Tafel op maat laten maken

Aan tafel wordt gegeten, geborreld, lief en leed gedeeld en spelletjes gespeeld. Het kan soms lastig zijn om de ideale tafel te vinden. Bij de Houtfabriek kan je een tafel op maat samenstellen. Een tafel op maat kan afgestemd worden op jouw interieur. Naast het model en de uitstraling, zijn er een nog een aantal punten waar je rekening mee moet houden.

Mobitec tafel

Zo bepaal je de afmetingen van jouw tafel op maat

De ideale afmeting van een tafel is afhankelijk van een aantal factoren. De grootte, indeling en gebruik van de ruimte waar de tafel komt te staan, zijn leidend. Komt de tafel bijvoorbeeld vrij te staan in de woonkeuken? Of juist tegen de muur in de woonkamer? Doorloop onderstaande stappen en bepaal voor jezelf welke afmetingen het beste passen in jouw interieur.

 • Lengte
  De lengte van de tafel is afhankelijk van het aantal personen die dagelijks aanschuiven. Reken 60 cm voor een volwaardige zitplek voor een volwassene. Heb je iets te vieren en wil je eenvoudig extra zitplaatsen creëren? Kies dan voor een tafel met onzichtbaar uitschuifsysteem. Binnen één minuut creëer je 2 extra zitplaatsen.
 • Breedte
  De gemiddelde breedte van een eettafel is 90 tot 100 cm. Bij sommige modellen kunnen wij ook andere afmetingen leveren.
 • Loopruimte
  Er is minimaal 70 cm achter de stoelen nodig om te kunnen passeren en om ‘uit te stappen’. Ga uit van 120 cm als je ongehinderd langs wilt kunnen lopen.
 • Hoogte
  Houd bij het bepalen van de tafelhoogte rekening met de stoelen. Noteer de breedte van de stoel, de zithoogte en de hoogte van eventuele armleuningen. Doorgaans combineren stoelen met een zithoogte van 47 cm goed met een tafelhoogte van 77 cm.

Tip!
Leg kranten neer op de plek waar jouw nieuwe tafel moet komen te staan. Door te schuiven en te meten, krijg je een goed beeld van de gewenste afmetingen. Noteer de maten en neem deze mee naar onze showroom. Dan kunnen wij direct een prijsindicatie geven.

Welke vorm tafel past in jouw interieur?

Met de welbekende rechthoekige tafel is een tafel waaraan geleefd kan worden. Dit type tafel kan tegen de muur maar ook vrij in de ruimte geplaatst worden. Dit geldt ook voor een vierkante tafel. Het vrij plaatsen geeft echter een mooi ruimtelijk effect. Wil je de rechte lijnen in je interieur juist doorbreken? Ga dan voor een ovale of ronde eettafel. Bij een ronde eettafel kan iedereen elkaar aankijken en dus makkelijk met elkaar in gesprek. Dit type tafel wordt daarom als gezellig ervaren.

 

 

Uitstraling en kleur

Industriële tafels zijn tijdloos en passen in vrijwel elk interieur. Met een slank houten blad en een rank stalen onderstel krijgt de tafel een strakke uitstraling. Houten tafels met een forser blad en brede poten hebben juist een rustieke uitstraling. De kleuropties zijn eindeloos aangezien eikenhout zich goed laat kleuren. Wil je de tafel afstemmen op je interieur? Neem dan stalen mee van bestaande meubels, vloerkleed of raambekleding.

 

Ovale eettafels

Tafel op maat samenstellen

Overweeg je een tafel samen te stellen? Bedenk vooraf wat je wensen zijn. Vind je het bijvoorbeeld fijn om extra ruimte te hebben voor het lezen van de krant of een mooie bos bloemen? Houd je van een massieve uitstraling maar moet de tafel wel te verschuiven zijn? En houd je van een strakke uitstraling of mag de tafel juist leven? Noteer je wensen en laat je adviseren over de mogelijkheden. Wij helpen je graag bij het samenstellen van jouw ideale tafel. Wil je daar meteen bijpassende stoelen bij uitzoeken? Geen probleem! Je kunt bij ons zelf Mobitec stoelen samenstellen.

Neem gerust contact met ons op voor een offerte of afspraak. We informeren je graag en vrijblijvend over de mogelijkheden.


Meest recente berichten

Hoe kies je de juiste eiken vloer?

De eiken vloer is razend populair. Logisch, want deze vloer is makkelijk te bewerken. Hierdoor krijgt de vloer een unieke touch en wordt daarmee de eyecatcher van je woning. Met […]

LEES MEER

Hoe kies je de juiste eiken visgraatvloer?

Of je nu al jarenlang droomt van een prachtige eiken visgraatvloer, of al een tijdje bezig bent met de zoektocht naar die vloer waar je hart sneller van gaat kloppen: […]

LEES MEER

Visgraat of Hongaarse punt

Een houten vloer kiezen kan best een lastige opgave zijn. Er zijn zoveel verschillende patronen, maar voor welke kies je dan? In deze blog lichten we de visgraat en Hongaarse […]

LEES MEER