Home // Blog // Tafel op maat laten maken

Tafel op maat laten maken

Aan tafel wordt gegeten, geborreld, lief en leed gedeeld en spelletjes gespeeld. Het kan soms lastig zijn om de ideale tafel te vinden. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een tafel met een specifieke afmeting? Of heb je iets in gedachten wat je nergens kunt vinden? Bij de Houtfabriek kan je een tafel op maat laten maken, zonder beperkt te worden door afmetingen of vaststaande specificaties. Een tafel op maat is uniek en kan afgestemd worden op jouw interieur. Naast het model en de uitstraling zijn er een nog een aantal punten waar je rekening mee moet houden.

Houten tafel op maat

Zo bepaal je de afmetingen van jouw tafel op maat

De ideale afmeting van een tafel is afhankelijk van een aantal factoren. De grootte, indeling en gebruik van de ruimte waar de tafel komt te staan is leidend. Komt de tafel bijvoorbeeld vrij te staan in de woonkeuken? Of juist tegen de muur in de woonkamer? Doorloop onderstaande stappen en bepaal voor jezelf welke afmetingen het beste passen in jouw interieur.

 • Lengte
  De lengte van de tafel is afhankelijk van het aantal personen die dagelijks aanschuiven. Reken 60 cm voor een volwaardige zitplek voor een volwassene. Heb je iets te vieren en wil je eenvoudig extra zitplaatsen creëren? Kies dan voor een tafel met onzichtbaar uitschuifsysteem. Binnen één minuut creëer je 2 extra zitplaatsen.
 • Breedte
  De gemiddelde breedte van een eettafel is 90 tot 100 cm. Uiteraard kunnen wij ook smallere of juist zeer brede tafelbladen maken.
 • Loopruimte
  Er is minimaal 70 cm achter de stoelen nodig om te kunnen passeren en om ‘uit te stappen’. Ga uit van 120 cm als je ongehinderd langs wilt kunnen lopen.
 • Hoogte
  Houd bij het bepalen van de tafelhoogte rekening met de stoelen. Noteer de breedte van de stoel, de zithoogte en de hoogte van eventuele armleuningen. Doorgaans combineren stoelen met een zithoogte van 47 cm goed met een tafelhoogte van 77 cm.

Tip!
Leg kranten neer op de plek waar jouw nieuwe tafel moet komen te staan. Door te schuiven en te meten, krijg je een goed beeld van de gewenste afmetingen. Noteer de maten en neem deze mee naar onze showroom. Dan kunnen wij direct een prijs indicatie geven.

Tafel op maat

Welke vorm tafel past in jouw interieur?

Met de welbekende rechthoekige tafel is een tafel waaraan geleefd kan worden. Dit type tafel kan tegen de muur maar ook vrij in de ruimte geplaatst worden. Dit geldt ook voor een vierkante tafel. Het vrij plaatsen geeft echter een mooi ruimtelijk effect. Wil je de rechte lijnen in je interieur juist doorbreken? Ga dan voor een gewelfde boomstamtafel, ovale of ronde eettafel. Bij een ronde eettafel kan iedereen elkaar aankijken en dus makkelijk met elkaar in gesprek. Dit type tafel wordt daarom als gezellig ervaren.

Ovale tafel met stalen onderstel

Uitstraling en kleur

Industriële tafels zijn tijdloos en passen in vrijwel elk interieur. Met een slank houten blad en een rank stalen onderstel krijgt de tafel een strakke uitstraling. Massief houten tafels met een fors blad en brede poten hebben juist een rustieke uitstraling. De kleuropties zijn eindeloos aangezien eikenhout zich goed laat kleuren. Wil je de tafel afstemmen op je interieur? Neem dan stalen mee van bestaande meubels, vloerkleed of raambekleding.

 

Werken aan een tafel op maat

Werk je geregeld vanuit huis? Wij kunnen je ook helpen met het samenstellen van jouw ideale werkplek. Denk aan een bureau op maat met slimme opberg oplossingen. Van een zwevend bureaublad tot plafond hoge kastenwanden.

 

Tuintafel op maat

Ook in de tuin kan je heerlijk dineren aan een tafel op maat. BBQ aan, flesje wijn open en vervolgens gezellig eten aan een robuuste picknicktafel. Met de combinatie van gepoedercoat staal en padoek hout zijn de opties eindeloos. Van robuust tot slank, met maatwerk heb je altijd een unieke tuintafel die aansluit bij de stijl van jouw tuin.

Tuintafel op maat

Tuintafel op maat

Tafel op maat laten maken

Overweeg je een tafel op maat te laten maken? Bedenk vooraf wat je wensen zijn. Vind je het bijvoorbeeld fijn om extra ruimte te hebben voor het lezen van de krant of een mooie bos bloemen? Houd je van een massieve uitstraling maar moet de tafel wel te verschuiven zijn? En houd je van een strakke uitstraling of mag de tafel juist leven? Noteer je wensen en laat je adviseren over de mogelijkheden. Wij helpen je graag bij het samenstellen van jouw ideale tafel. Neem gerust contact met ons op voor een offerte of afspraak. We informeren je graag en vrijblijvend over de mogelijkheden.


Meest recente berichten

Industriële eettafel op maat samenstellen

Ben je op zoek naar een industriële eettafel op maat? Stel dan snel en eenvoudig jouw favoriete industriële eettafel samen. Nadat je het model en de stijl hebt gekozen, bepaal […]

LEES MEER

Houten vloer op vloerverwarming met warmtepomp

Een houten vloer op vloerverwarming met warmtepomp is mogelijk. Het is uiteraard van belang dat de warmte goed wordt doorgegeven. En ook dat vloer niet isoleert. Daarom vind je bij […]

LEES MEER

Maak jouw interieur persoonlijk met maatwerk meubels

De redenen om te kiezen voor maatwerk zijn uiteenlopend. Wellicht ben je op zoek naar een meubel met specifieke afmetingen. Of juist een uniek meubel dat mooi aansluit binnen jouw […]

LEES MEER