Home - Blog // Visgraat of Hongaarse punt

Visgraat of Hongaarse punt

Een houten vloer kiezen kan best een lastige opgave zijn. Er zijn zoveel verschillende patronen, maar voor welke kies je dan? In deze blog lichten we de visgraat en Hongaarse punt voor je uit. Hopelijk maken we jouw keuze een stukje makkelijker.

Donkere visgraatvloer of Hongaarse punt

 

Wat is het verschil tussen Hongaarse punt en visgraat?

Welk interieurblad of -televisieprogramma je ook kijkt: de visgraatvloer komt er zeker in voor. Wil je voor iets uniekers gaan? Dan is het patroon van de Hongaarse puntvloer een waanzinnig mooie toevoeging aan jouw interieur. Het verschil zit ‘m in de legwijze. 

Een visgraatvloer wordt niet schuin afgesneden en bestaat uit rechthoekige planken met rechte hoeken. Deze planken worden trapsgewijs op elkaar gelegd, waardoor het zigzagpatroon ontstaat. Bij een Hongaarse puntvloer zie je een V-vorm. Of je nu kiest voor een visgraat of Hongaarse punt: je haalt sowieso een prachtige vloer in huis. 

 

Donkere visgraatvloer

 

Hongaarse puntvloer of visgraat kiezen

Een houten vloer is een flinke investering in je woning. Met een vloer gemaakt van écht hout verhoog je de waarde van je woning. Ook gaan houten vloeren vaak langer mee dan hun eigenaar. Wordt het de visgraat of Hongaarse punt? Laat één van ons gerust met je meekijken. 

 

roze woonkamer met houten hongaarse punt

 

Kleuren houten vloer

Als je een keuze gaat maken tussen een Hongaarse punt of een visgraat, is het handig dat je ook nadenkt over een aantal andere keuzes. Denk aan de kleur van de vloer. Hout is makkelijk te bewerken. Dat houdt in dat je een bepaalde touch aan je Hongaarse punt of visgraatvloer kunt geven. Denk aan een verouderde, geschaafde, geborstelde of gerookte look. Ook kun je kiezen uit verschillende houtsoorten. Ontdek de voordelen per houtsoort. Kortom: een heleboel keuzes en stappen, voordat je jouw favoriete vloer kunt aanschaffen. 

 

visgraatvloer of Hongaarse punt

 

Geoliede of gelakte visgraatvloer of Hongaarse puntvloer

Daarnaast kun je kiezen tussen een geoliede of gelakte houten vloer. Welke je kiest, hangt af van de uitstraling die je wil creëren. Heb je snel een krasje in je vloer? Bij een geoliede vloer werk je dat zo weg met een beetje olie. Een gelakte vloer is beter bestand tegen een vuiltje. Nieuwsgierig geworden naar alle verschillen? Laat je informeren in onze showroom.

Meer weten over onze houten vloeren? Download HIER ons vloerenmagazine.

 

houten visgraatvloer en witte trap

 

Onderhoud houten vloeren

Houten vloeren hebben onderhoud nodig. Logisch ook, want je loopt er elke dag overheen. Hoe je dat het beste doet, leggen we je uit in verschillende blogs op onze website. We adviseren in ieder geval om één keer in de 10 jaar een grote onderhoudsbeurt te doen. Dit doe je door je vloer volledig te schuren en vervolgens opnieuw te lakken of oliën. Kleine onderhoudsbeurt nodig? Lees hier hoe je een houten vloer het beste dweilt.

 

Lichte visgraatvloer

 

Ben je nu nieuwsgierig hoe de prijzen van onze houten vloeren zijn opgebouwd? Lees het in onze prijsgids houten vloeren. Bekijk ook onze brochure eens, waarin je alle informatie op een rijtje vindt. Zo weet je zeker dat je straks de allerbeste keuze maakt bij het aanschaffen van een houten vloer. Ben je klaar voor een bezoekje in onze showroom? Wij werken alleen op afspraak, zodat wij echt de tijd voor jou kunnen nemen. 

Afspraak maken

Tags


Meest recente berichten

Hoe kies je de juiste eiken vloer?

De eiken vloer is razend populair. Logisch, want deze vloer is makkelijk te bewerken. Hierdoor krijgt de vloer een unieke touch en wordt daarmee de eyecatcher van je woning. Met […]

LEES MEER

Hoe kies je de juiste eiken visgraatvloer?

Of je nu al jarenlang droomt van een prachtige eiken visgraatvloer, of al een tijdje bezig bent met de zoektocht naar die vloer waar je hart sneller van gaat kloppen: […]

LEES MEER

Visgraat of Hongaarse punt

Een houten vloer kiezen kan best een lastige opgave zijn. Er zijn zoveel verschillende patronen, maar voor welke kies je dan? In deze blog lichten we de visgraat en Hongaarse […]

LEES MEER