Home // Blog // Zo kies je de juiste tuintafel

Zo kies je de juiste tuintafel

Avondzonnetje, de BBQ aan en een fles wijn op tafel. De ideale omstandigheden om heerlijk te dineren in de tuin. Een tuintafel is dan ook onmisbaar. In dit blog lees je hoe je de ideale tuintafel kiest en afstemt op jouw woonstijl.

Tuintafel op maat

Tuintafel op maat

Aan een tuintafel kan je gezellig eten, borrelen of een boekje lezen in de zon. Het kan alleen best lastig zijn om een geschikte tuintafel te vinden. Je wilt geen standaard tuinset of hebt een model in gedachten die je nergens kunt vinden. Of je wilt een tafel met een specifieke afmeting. Met maatwerk zijn de opties eindeloos. Het resultaat is altijd een unieke tuintafel die aansluit bij jouw wensen en de stijl van jouw tuin.

Stijl en uitstraling

De tuin heeft in elk seizoen zijn charmes. Als je de tuin betrekt bij jouw interieur, creëer je eenheid tussen binnen en buiten. Omdat wij alle tuintafels op maat maken, kan je het model volledig laten aansluiten op jouw woonstijl. Afhankelijk van het materiaal en kleurgebruik, is het resultaat een ranke of juist robuuste tuintafel.

Tuintafel laten maken

Bepaal de afmetingen van jouw tuintafel

De juiste afmeting van een tuintafel is afhankelijk de grootte van de tuin. Krijgt de tuintafel een centrale plek in de tuin of komt hij onder een overkapping te staan? Of is de ruimte juist beperkt en zijn losse stoelen niet handig? Doorloop onderstaande stappen en bepaal welke afmetingen het meest geschikt zijn.

 • Lengte
  Reken 60 cm voor een volwaardige zitplek voor een volwassene. Kinderen hebben vaak minder plek nodig. Een bijpassend tuinbankje is dan ook een mooi alternatief voor tuinstoelen.
 • Breedte
  De gemiddelde breedte van een tuintafel is 90 tot 100 cm. Uiteraard kunnen wij ook smallere en bredere tafels maken.
 • Loopruimte
  Je hebt minimaal 70 cm achter de tuinstoelen nodig om langs te kunnen lopen. Heb je een kleine tuin of balkon? Dan is een tuintafel met vaste banken wellicht handig.
 • Hoogte
  Tuinstoelen met een zithoogte van 47 cm combineren goed met een tafelhoogte van 77 cm. Twijfel je over de hoogte? Noteer dan de afmetingen van de stoel. Wij adviseren je graag.

Tuintafel op maat

Houtsoorten tuintafels

Hout is tijdloos en past in elke tuin. Dit duurzame materiaal heeft een natuurlijke uitstraling. Wij werken geregeld met Douglas, Bankirai en Padoek. Deze houtsoorten zijn zeer geschikt voor buitengebruik. Ze hebben elk hun eigen kenmerken en uitstraling. Wij vinden het ook belangrijk om te weten waar het hout vandaan komt. Daarom werken wij alleen met gecertificeerd hout. Daarnaast laten wij bij elke verkochte tafel 2 bomen herplanten. Zo dragen wij bij aan een groenere wereld.

Samen met Trees for all dragen wij bij aan een groenere wereld.

Tuintafel op maat laten maken

Tuintafels zijn er in vele soorten, afmetingen en materialen. Maar soms kan je alleen niet precies vinden wat je wilt. Bij de Houtfabriek kan je jouw ideale tuintafel samenstellen. Omdat wij maatwerk leveren, wordt je niet beperkt door een bestaand model of afmeting. Lever je eigen ontwerp aan of laat je adviseren. Breng een bezoek aan onze showroom of plan een afspraak in.


Meest recente berichten

4 tips voor het kiezen van de perfecte kleur houten vloer

De kleur houten vloer bepaald de sfeer in huis. Het kan erg lastig zijn om dé ideale kleur te kiezen uit het grote aanbod kleuren. Want wat is het effect […]

LEES MEER

Uitschuifbare eettafel creëert extra zitplaatsen

Spontane borrel met een groter gezelschap? Of dit jaar aan de beurt voor het kerstdiner? Een uitschuifbare eettafel creëert extra zitplaatsen voor jouw gasten. Met dit type eettafel heb je […]

LEES MEER

Industriële eettafel op maat samenstellen

Ben je op zoek naar een industriële eettafel op maat? Stel dan snel en eenvoudig jouw favoriete industriële eettafel samen. Nadat je het model en de stijl hebt gekozen, bepaal […]

LEES MEER