Home - Blog // 4 tips voor het kiezen van de perfecte kleur houten vloer

4 tips voor het kiezen van de perfecte kleur houten vloer

De kleur houten vloer bepaald de sfeer in huis. Het kan erg lastig zijn om dé ideale kleur te kiezen uit het grote aanbod kleuren. Want wat is het effect van de kleur op de ruimte zodra de houten vloer is gelegd en afgewerkt? Om deze keuze makkelijker te maken, vind je hieronder enkele tips. Uiteraard ben je ook altijd welkom in onze showroom voor persoonlijk kleuradvies.

Houten vloer

Kleur houten vloer vergroot of verkleint ruimte

Kleur maakt dat een ruimte optisch groter of kleiner oogt. Als je een donkere vloer toepast in een royale ruimte, ontstaat er een knusser gevoel. Zwart of bruin zijn voorbeelden van warme vloer kleuren. Enkel gerookte houten vloeren hebben een mooie vergrijsde bruintint. Dubbel gerookte vloeren hebben daarentegen een intens bruine kleur.

Houten vloer - Visgraat

Wil je dat een kleine ruimte groter oogt? Lichte kleurafwerkingen zijn geschikt voor kleinere ruimtes of ruimtes met een laag plafond. Dit geldt zowel voor de muren als de houten vloer. Lichte kleuren reflecteren licht en zorgen voor een ruimtelijke beleving van de kamer.

Houten vloer wit gelakt

Het effect van kleur houten vloer op je interieur

Door het toepassen van koele en neutrale tinten oogt de ruimte lichter. Denk hierbij aan een gelakte witte houten vloer, whitewash- of grijstinten. Maar ook de natuurlijke kleur van hout geeft het interieur een rustige uitstraling. Deze neutrale kleuren benadrukken de meubels in huis. Zorg wel voor een kleur die contrasteert met de meubels. Een houten tafel valt namelijk weg op een houten vloer in dezelfde kleur. Een donkere vloer is daarentegen een ware eyecatcher. Donkere houten vloeren komen het best tot hun recht in een ruimte met veel lichtinval.

Houten vloeren

Houten vloer met blokpatroon

Het effect van natuurlijk licht en verlichting

Gedurende de dag verandert de lichtinval in huis. Er zijn ook delen in de ruimte waar geen direct daglicht binnenkomt. Daarom is het handig om een kleurstaal mee te nemen en deze op verschillende momenten op de dag te bekijken. Als je een volledige indruk wilt krijgen, bekijk de kleur dan ook ’s avonds bij kunstlicht. Houdt er rekening mee dat de lichtinval in elke ruimte anders is. Het is dan ook goed mogelijk om in bepaalde ruimtes een andere kleur toe te passen.

Verouderde houten vloer

Advies bij het kiezen van dé kleur voor jouw houten vloer

Bij de aankoop van een houten vloer is het kiezen van de kleur vaak het lastigst. Hier lopen veel klanten tegen aan, ook bij het onderhoud van een bestaande houten vloer. Onze vloerspecialist adviseert je graag bij het uitkiezen van de juiste kleur. En als de gewenste keur er niet tussen zit, mengt hij de gewenste kleur voor jou aan zijn mengtafel. Wil je in alle rust persoonlijk advies over jouw toekomstige houten vloer? Plan dan snel en eenvoudig een afspraak met onze vloerenspecialist.

Afwerking houten vloer


Meest recente berichten

Hoe kies je de juiste eiken vloer?

De eiken vloer is razend populair. Logisch, want deze vloer is makkelijk te bewerken. Hierdoor krijgt de vloer een unieke touch en wordt daarmee de eyecatcher van je woning. Met […]

LEES MEER

Hoe kies je de juiste eiken visgraatvloer?

Of je nu al jarenlang droomt van een prachtige eiken visgraatvloer, of al een tijdje bezig bent met de zoektocht naar die vloer waar je hart sneller van gaat kloppen: […]

LEES MEER

Visgraat of Hongaarse punt

Een houten vloer kiezen kan best een lastige opgave zijn. Er zijn zoveel verschillende patronen, maar voor welke kies je dan? In deze blog lichten we de visgraat en Hongaarse […]

LEES MEER