Stalen deuren

Stalen deuren laten veel licht door en geven een mooi, ruimtelijk effect aan je interieur. Omdat onze stalen deuren op maat worden gemaakt, zijn de mogelijkheden eindeloos. Benieuwd welk type deur het beste bij jou past? Bij ons stel je binnen enkele stappen jouw eigen, unieke stalen deur op maat samen.

Welk type stalen deur past in jouw interieur?

Stalen deuren zijn zowel geschikt voor bestaande woningen als nieuwbouw. Omdat onze deuren volledig op maat gemaakt worden, sluit de deur altijd naadloos aan op jouw interieur. Ga voor een stalen deur die aansluit op jouw woonstijl of zorg juist voor een contrast met andere elementen. Strakke deuren bestaan vaak uit profielen van gelijke dikte en zijn strak afgewerkt. Industriële deuren hebben daarentegen een ruige uiterlijk en grove lasnaden. De lichte slijpsporen en de structuur van het staal geven de deur karakter.

Afmeting stalen deuren

Afhankelijk van de beschikbare ruimte, heb je de keuze uit een enkele of dubbele deuren. Is de doorgang breder dan gemiddeld? Kies dan voor een deur met een vast raam, ook wel een zijlicht genoemd. Zijlichten worden ook vaak toegepast in kamerbrede puien. In dat geval worden er aan beide zijden van de deuren een zijlicht geplaatst.

Vlakverdeling

Stalen deuren met 3 of 4 vlakken zijn modern en tijdloos. Wil je graag een deur met een unieke uitstraling? Varieer dan met de vlakindeling. Een mix van ongelijke vlakken geven de deur een eigen uitstraling. Of ga voor een deur volledig van glas, zonder vakken. Ook kunnen stalen deuren afgewerkt worden met een schopbord aan de onderzijde van de deur. Dit bord van staal of hout geeft de deur een stoere uitstraling.

Deurgrepen

Ook op het gebied van grepen zijn er veel mogelijkheden. Een L-profiel greep of rank buisgreepje passen bij een minimalistische stijl. Lange, ranke handgrepen zijn echte eyecatchers en praktisch in gebruik. Met een greep van hout of een lus van leer voeg je een uniek element toe aan de deur.

Hang- of draaisysteem

Stalen deuren kunnen op verschillende manieren bevestigd worden. Naast het traditionele scharniersysteem zijn stalen deuren ook verkrijgbaar als taatsdeur. Taatsdeuren kunnen naar beide zijden geopend worden. Is de ruimte rondom de deuropening beperkt? Bij een loftdeur wordt het hangsysteem op de bestaande muur bevestigd. Dit type deur schuift voor de muur langs. Schuifdeuren aan een rails zijn ook mogelijk. Dit schuifsysteem wordt vaak toegepast in kamerbrede puien. Stalen schuifdeuren kunnen ook geïntegreerd worden in een bestaande kamer en suite. Ook kan dit type deur een onderdeel zijn van een maatwerk meubel. Het resultaat van deze keuzes is een unieke stalen deur die jouw interieur persoonlijk maakt.

Kleurafwerking stalen deur

Stalen deuren kunnen op verschillende manieren afgewerkt worden. Door de lasnaden glad weg te slijpen en het staal te poedercoaten, krijgt de deur een strakke uitstraling. Poedercoaten kan in elke RAL-kleur en in de glansgraad zijdeglans, mat of structuur. Wax behoudt daarentegen de natuurlijke, industriële look. De kleur en structuur van het staal blijven zichtbaar, zonder dat het staal gaat roesten.

RAL 9004 - Signal Black RAL 7016 - Anthracite Grey RAL 9010 - Pure White

 

Prijs stalen deur op maat

Wij helpen je graag bij het samenstellen van jouw ideale deur. Kom langs in onze showroom of plan een afspraak in. Na het uitwerken van het gewenste ontwerp, ontvang je van ons een offerte. Heb je al een ontwerp in gedachten? Neem gerust contact met ons, dan geven wij een prijsindicatie.

Laat je inspireren door onze stalen deuren

Meer stalen deuren bekijken?