Jouw vloer,
onze ambacht

Ons duurzame hout komt direct uit onze eigen werkplaats. Lees meer over wat De Houtfabriek onderscheidt, over het hout uit duurzame bossen, onze schaverij, ons team en onze certificeringen.

Wees welkom bij De Houtfabriek

Ben je op zoek naar een droomvloer? Al sinds 2001 leveren en leggen wij houten vloeren van top-kwaliteit, bij particulieren en bedrijven. Een houten vloer is de sfeerbepaler voor elk interieur en gaat een leven lang mee. 

Daarom geven wij advies op maat en zijn al onze vloeren van kwalitatief Europees (eiken)hout, uit duurzame bossen. Onze leggers blinken uit in precisie en zorgen dat jouw vloer volledig naar wens en op tijd wordt opgeleverd. 

In onze landelijke showroom en onder het genot van een goede kop koffie vertel je wat je zoekt. Wij nemen de tijd en geven eerlijk advies. We helpen je met het bepalen van de juiste sfeer, patroon, legwijze en kleur, zodat jij je droomvloer gelegd krijgt. 

Ook voor andere kwalitatieve interieurproducten kan je bij ons terecht, zoals voor wandpanelen, stalen deuren en Mobitec meubels. 

Voel je welkom bij de Houtfabriek.

showroom - entree - houtenvloeren
showroom - stalen deur
wandpanelen Lynwood

Ons hout & schaverij

Al sinds 2001 zijn wij specialist in houten vloeren. Ons hout is enkel afkomstig uit duurzame bossen in Europa en onze oliën zijn 100% natuurlijk. In de schaverij maken we vloeren die jij zelf van top tot teen samenstelt. Echt maatwerk is onze passie.

verouderen-houtenvloer
houten planken - houten vloer - schaverij

Ons team

Paul

Eigenaar

Paul is de eigenaar van de Houtfabriek; een gedreven ondernemer vol nieuwe ideeën. Als hij niet aanwezig is in de showroom, werkt hij graag in de werkplaats.

Anne

De glimlach van kantoor

Anne weet alles over tafels, stoelen en stalen deuren. Zij helpt jou graag bij het samenstellen van jouw ideale inrichting.

Folkert

Heeft alle kennis in huis!

Hij helpt jou dan ook graag bij het samenstellen van jouw houten vloer. Ook heeft hij altijd een oplossing voor technische vraagstukken.

Duurzaamheid bij De Houtfabriek

Wat wij nou écht belangrijk vinden bij De Houtfabriek, naast kwaliteit en advies op maat? Eerlijke producten. Wij werken dan ook uitsluitend met natuurlijke, duurzame materialen.

Zo zijn onze houtsoorten gemaakt van natuurlijke materialen, zoals eiken- of walnoothout, uit duurzaam beheerde bossen. Het vilt dat we gebruiken bij het bevestigen van de houten wandpanelen, wordt gemaakt van gerecycled plastic. Ook worden onze wandpanelen gemaakt in een sociale werkplaats.

De Houtfabriek focust zich dus op lokale arbeid en duurzame materialen. En koop je bij ons een houten vloer of meubel? Dan laten wij twee nieuwe bomen planten: één boom in Nederland en één boom in Bolivia. Samen met Trees for all zorgen wij voor een groenere wereld.
Trees for all

8 feiten over onze eerlijke producten:

  • Wij gebruiken uitsluitend hout afkomstig uit Europa, dus geen hout uit bedreigde gebieden.
  • Het hout uit ons assortiment is PEFC– en FSC-gecertificeerd.
  • Ons hout wordt lokaal tot planken geschaafd, bij een Nederlandse schaverij. De schaverij heeft een recyclingsysteem, waarbij ze de houtresten gebruiken voor centrale verwarming.
  • Bij het leggen van de vloer wordt er duurzaam gewerkt. Onze parketteurs werken met 100% natuurlijke olie, onze nadenlijm is duurzaam en de ondervloeren zijn ecologisch.
  • We laten onze houten vloeren en materialen rechtstreeks vanaf de houtschaverij naar je toe brengen. Daarmee verminderen we onze CO2-uitstoot.
  • Het vilt van onze wandpanelen wordt gemaakt van gerecycled plastic.
  • Onze wandpanelen worden in een sociale werkplaats gefabriceerd.
  • We planten twee bomen bij elke aankoop. Zie hier: Link
reviews
Bart-Jan Kouwenhoven

"We hebben een nieuwe parketvloer. Wat mooi! gelegd door René. Hij werkt keihard en heeft oog voor kwaliteit en detail. Creatieve oplossingen vindt hij bij niet standaard situaties. Wij zijn er heel blij mee."

26 februari 2024

Christa Kramer

"Heel blij en tevreden zijn wij met onze mooie nieuwe houten geoliede vloer. Het personeel van De Houtfabriek heeft ons geweldig geholpen vanaf het moment dat we binnenliepen in het pand in Westbroek tot aan de afwerking van de vloer. Ze zijn professioneel en deskundig en hebben niks teveel gezegd: het eindresultaat voldoet volledig aan de eisen."

2 april 2024

Joyce Postma

"Wat een prachtvloer is het geworden! Voor mijn vragen werd door Folkert uitgebreid de tijd genomen. Hij dacht met mij mee en kwam met een advies op maat. De naturel olie is boven verwachting mooi en de vloer is met vakmanschap gelegd. Ik kan De Houtfabriek aan iedereen aanraden!"

7 maart 2024

De Houtfabriek

Kerkdijk 24a
3615 BE Westbroek

(20 min. van Amersfoort)
(20 min. van Amsterdam)
(5 min. van Utrecht)

0346 282 663
[email protected]

Di t/m Za: 10.00 – 17.00
Zo & Ma: gesloten

Google Maps
Paul Hekman

Eigenaar De Houtfabriek

bezoek showroom

Kerkdijk 24a, 3615 BE Westbroek

0346 – 28 26 63

Di / Za van 10:00 tot 17:00

[email protected]

Binnen 1 werkdag reactie

Neem contact op of kom langs

We helpen je graag vanaf de start met het kiezen van jouw droomvloer. Bekijk ons uitgebreide assortiment in onze showroom. Plan hieronder een afspraak, of kom gewoon even langs.

Laat je gegevens achter

Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.