Home - PVC vloeren

PVC vloeren

Droom je van een prachtige, stijlvolle houten vloer? Met PVC vloeren heb je het idee dat je een authentieke houten vloer in huis hebt. Je haalt hetzelfde sfeervolle en nostalgische gevoel in huis, maar je hebt er alleen iets minder werk aan. Op deze pagina vind je meer informatie over PVC vloeren. Je kunt ook meteen een afspraak maken om de mogelijkheden te bespreken.

Afspraak maken

 

PVC vloer visgraat

 

PVC vloeren zonder slechte weekmakers

PVC is een hard en broos product op basis van aardolie (43%) en zout (57%). Er zijn weekmakers nodig om de vloer soepel te maken. De meeste PVC-leveranciers gebruiken schadelijke weekmakers; dit is slecht voor mens en dier. Therdex PVC vloeren worden soepel gemaakt door het toevoegen van bio-weekmakers. Het resultaat: een lichte, sterke en vooral duurzame PVC-vloer. Dit is een weekmaker gemaakt uit duurzame sojaolie. De bio-weekmaker is daardoor biologisch afbreekbaar en onschadelijk voor mens en dier.

Alle voordelen op een rij

Bij de Houtfabriek bieden wij veel opties aan om van jouw huis een thuis te maken. Denk aan onze stalen deuren, banken en tafels op maat: alles voor jouw interieur onder één dak. Is een houten vloer geen optie in jouw woning? Dan zijn onze PVC vloeren van het merk Therdex vast iets voor jou. Ze zijn nauwelijks van houten vloeren te onderscheiden. Je kunt ze ook in diverse patronen laten leggen, zoals de populaire visgraat, Hongaarse punt of klassieke rechte planken. Stoot je per ongeluk een glas wijn om? Dat trekt gelukkig niet in de vloer. PVC vloeren zijn makkelijk te onderhouden en schoon te maken. Ook is een PVC vloer perfect geschikt voor vloerverwarming. Het heeft namelijk een zeer lage RC-waarde.

Offerte aanvragen

 

Houten vloeren

Houten vloeren zijn daarentegen een stuk makkelijker te repareren met spotrepair en gaan superlang mee. Sommige vloeren worden ouder dan hun eigenaar. Het is belangrijk dat je een houten vloer elk jaar onderhoud. Wil je daar geen werk van hebben? Dan kun je het uitbesteden aan ons team van specialisten.

Houten vloeren bekijken

 

Certificeringen

Bij het leveren van een topproduct hoort ook de zorg voor het milieu. Daarom voldoen de vloeren van Therdex vanzelfsprekend aan de verplichte labels, maar laten zij hun producten ook testen bij testinstituten die niet verplicht zijn. Hieronder vind je een deel van de certificeringen van Therdex.Bij de Houtfabriek kies je zelf hoe je jouw nieuwe vloer laat leggen. Zo kun je kiezen uit rechte planken, een visgraatpatroon of Hongaarse punt.

Rechte planken

Elke ruimte leent zich voor rechte planken. Je kunt bij ons zelf kiezen of je ze in de lengte of breedte laat leggen. We denken graag met je mee. Wil je de ruimte langer laten lijken? Dan adviseren wij om de vloer in de lengte te laten leggen. Deze manier van leggen is ook het meest duurzaam, omdat er minder materiaal verloren gaat. Wil je een ruimte breder laten lijken? Dan is de planken in de breedte leggen de ideale oplossing.

PVC vloer recht

 

Visgraat

Laat een ruimte groter lijken met de visgraatvloer. Je creëert dit effect doordat de schuine lijnen jouw ogen naar de verste hoeken van de kamer leiden. De visgraat vormt een pijl van 90 graden. De visgraatvloer komt het beste tot zijn recht als je de vloer in de lengte legt. De ideale dikte van de plank is afhankelijk van de ruimte.

Visgraat vloer PVC

 

Patronen

Naast het populaire visgraatpatroon of de klassieke rechte planken, kun je meer patronen kiezen waarin je een vloer wil laten leggen. Vraag ons naar alle mogelijkheden bij PVC vloeren.

PVC patroonvloer

 

Ben je er nog niet uit welke vloer perfect geschikt is voor jouw woning? Laat je inspireren en lees onze blogs.

Legmethodes PVC vloeren

Als de ondervloer niet helemaal vlak is, is het verstandig om de vloer zwevend te leggen. Dit is ook de perfecte optie als je de vloer wil meeverhuizen naar een volgend huis of rekening moet houden met een geluiddempende ondervloer. Je kunt ervoor kiezen om de vloer te verlijmen. Dit is ideaal als je een extra stille vloer in huis wil. Ligt de vloer op de begane grond of heb je vloerverwarming? Verlijm dan je vloer. Dit geeft een strakkere uitstraling. Wist je dat wij ook de ondervloer kunnen egaliseren, zodat je alsnog de vloer kan verlijmen? Vraag ons naar de mogelijkheden.

PVC vloer visgraat

 

Ben je er nog niet uit welke vloer perfect geschikt is voor jouw woning? Laat je inspireren en lees onze blogs.

Levensduur en onderhoud PVC vloeren

PVC vloeren gaan ongeveer 10 tot 15 jaar mee. Het materiaal is hard en broos en heeft als basis aardolie en zout. PVC wordt soepel gemaakt door weekmakers toe te voegen. Het materiaal is licht van gewicht, maar zeer sterk. Om zolang mogelijk plezier te hebben van je PVC vloer, is het onderhoud belangrijk. Dweil de vloer indien gewenst met water en speciale zeep voor PVC vloeren of schoonmaakazijn.

PVC hongaarse punt

 

Ben je er nog niet uit welke vloer perfect geschikt is voor jouw woning? Laat je inspireren en lees onze blogs.

Hoeveel kost een pvc vloer?

De prijs van een pvc vloer is afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan de hoeveel vierkante meters, de ondergrond en de legwijze. Kom gerust langs in onze showroom om de opties te bekijken, dan kunnen we je meteen een prijsindicatie geven.

Afspraak maken

 

PVC vloer tegel

Een afspraak maken? Dat kan!Maak een afspraak