Afwerking houten vloer

De afwerking geeft een houten vloer kleur en zijn unieke uitstraling. Ook beschermt dit het hout tegen vuil en vocht. Welke kleur het beste bij jouw interieur past, is heel persoonlijk. Het kleureffect en het onderhoud van een gelakte of geoliede houten vloer is anders. Dit effect moet je zien en ervaren. Hieronder lees je meer over olie en lak. Laat je ook inspireren door de houten vloer die wij gelegd hebben. Kom ook gerust langs in onze showroom om alle kleuren te bekijken. We helpen je graag bij het kiezen uit ons ruime aanbod kleuren.

Olie

Geoliede houten vloeren hebben een natuurlijke uitstraling. Je hebt ruime keuze uit warme en koele tinten. Door de vele kleuropties en het eenvoudige onderhoud, is olie de meest gekozen afwerking voor houten vloeren.

  • Keuze uit 50+ kleuren
  • Natuurlijke uitstraling
  • Eenvoudig te reinigen met vloerzeep
  • Werk eenvoudig lichte beschadigingen en vlekjes weg

Kleuropties geoliede houten vloer

Naturel geoliede houten vloeren hebben een mooie natuurlijke uitstraling. De olie kan ook gemengd worden met een kleurpigment. Hierdoor heb je de keuze uit zeer veel kleuren. Van warme kleuren tot koele tinten, zoals whitewash en greywash. Heb je specifieke wensen? We stellen met plezier jouw gewenste kleur samen aan onze mengtafel.

Onderhoud geoliede vloer

Dweil een geoliede houten vloer ca. 1 keer peer week met vloerzeep. Voeg een scheutje vloerzeep toe aan het dweilwater. Vloerzeep reinigt en laat een beschermend laagje achter op de vloer. In het gebruik kan een houten vloer licht slijten. Denk hierbij aan looppaden in huis, het schuiven van stoelen en lichte beschadigingen. Het voordeel van een geoliede vloer is dat je deze plaatselijk kunt behandelen. Door onderhoudsolie aan te brengen op de aangedane plek, voorzie je het hout weer van een goede beschermlaag. Na ca. 10 jaar is een houten vloer toe aan groot onderhoud. Nadat dat vloer geschuurd en geolied is, zie hij er weer uit als nieuw. Ben je op zoek naar een houten vloer die weinig onderhoud nodig heeft? Wellicht past een gelakte vloer dan beter bij jou.

Zelf een houten vloer in de olie zetten

Ga je zelf een houten vloer leggen? Bestel de vloerolie en kleurpigmenten via onze webshop. Dit kan ook handig zijn als je jouw bestaande vloer gaat schuren. Heb je vragen over het aanbrengen van vloerolie? Of wil je advies over het toepassen van onderhoudsolie? Neem gerust contact met ons op. Wij lichten dit graag aan je toe.

Laat je inspireren door de geoliede houten vloeren die wij gelegd hebben.

Lak

Eiken heeft van nature een mooie kleur. De vraag “kan de vloer ook onbehandeld blijven?” krijgen wij dan ook regelmatig. De afwerking beschermt echter het hout. Hiervoor hebben wij de perfecte oplossing. Transparante, matte lak. Na behandeling oogt het hout onbehandeld maar is het optimaal beschermt tegen vuil en vocht.

Kleuropties gelakte houten vloer

Lak heeft een licht blekende werking. Gecombineerd met het UV filter is de kans op verkleuring klein. Wil je graag een kleur én het gebruiksgemak van lak? Dat kan ook! Je hebt de keuze uit ruim 50 overlakbare kleuren. Lak is bij aankoop iets duurder dan olie. De 2 componenten lak is echter zeer duurzaam en slijtvast. Met behoud van de natuurlijke uitstraling, is dit ook verreweg de meest matte afwerking die mogelijk is.

Onderhoud gelakte houten vloer

Gelakte houten vloeren hebben geen speciaal onderhoud nodig. Dweil de vloer met conditioner om de matte uitstraling te behouden. Gaat de vloer toch glanzen? Gebruik dan minder reinigingsmiddel in het dweilwater. Lak is minder geschikt voor huishoudens met grote honden. Tussentijds bijwerken van krassen en beschadigingen is niet mogelijk. Bij behandeling met olie kan dat wel. Net als bij olie is een gelakte houten vloer na ca. 10 jaar toe aan groot onderhoud. Nadat dat vloer volledig geschuurd en gelakt is, zie hij er weer uit als nieuw.

Zelf een houten vloer lakken

Ga je zelf een houten vloer leggen? Wij adviseren je graag over het aanbrengen van lak. Ben je bekend met het toepassen van lak? Bestel snel en eenvoudig de lak via onze webshop. Neem gerust contact met ons op, wij staan je graag te woord.

Laat je inspireren door de gelakte houten vloeren die wij gelegd hebben.

Een afspraak maken? Dat kan!

Maak een afspraak