Renovatie houten vloer

Een houten vloer is een hele investering. Daar wil je zo lang mogelijk van kunnen genieten. Toch is het onvermijdelijk dat je vloer gebruikssporen gaat vertonen of misschien zelfs waterschade oploopt. Dankzij ons team van vloerspecialisten is je vloer na renovatie weer zo goed als nieuw. Kies je een andere afwerking of kleur? Dan krijgt je vloer zelfs een totaal nieuwe look.

Renovatie houten vloer

Of je vloer nu toe is aan groot of klein onderhoud: bij de Houtfabriek helpen we je graag met de renovatie van je houten vloer. Voor een kleine onderhoudsbeurt kun je prima zelf aan de slag. Bij grote innovaties of schade kan je beter een specialist inschakelen. Bij groot onderhoud (liefst eens per 10 jaar) of vloerrenovatie werken wij met een vast stappenplan. Eerst schuren we de vloer van grof naar fijn. Daarbij schuren we zo’n 1 mm hout weg. Dan halen we alle kleine krasjes weg met een polijstmachine en vullen spijkergaatjes op – dat is beter voor de afwerking. Vervolgens brengen we de door jou gekozen afwerking en kleur aan.

houten vloer schuren

Afwerking en kleuren

De afwerking geeft een houten vloer kleur en een unieke uitstraling. Ook beschermt dit het hout tegen vuil en vocht. Ga je voor dezelfde kleur? Of wil je juist gaan voor een nieuwe look? Je kan voor de afwerking van de vloer kiezen tussen olie of lak. Ook kan je bij de houtfabriek kiezen uit meer dan 50 kleuren, zodat de (nieuwe) afwerking helemaal in jouw huis past.

Bewerkingen

Een houten vloer is makkelijk te bewerken voor een andere uitstraling of ander effect. Wil je een geborstelde, verouderde of gerookte houten vloer? Ook dat kan bij ons.

Gerookte vloer

Wanneer je de vloer laat roken, geeft dit een mooie vergrijsde kleur. Met dubbelgerookt hout ontstaat er een warme, diepe kleur.

Verouderde vloer

Ga je liever voor een geleefde uitstraling? Door middel van een trommel met puin ontstaan er butsen en deuken op de plank. Dit geeft het hout een verouderde look.

visgraat vloer

Geborstelde vloer

Wil je de natuurlijke samenstelling van het hout helemaal goed laten zien? Dan kun je het laten borstelen. De houtstructuur wordt dan meer zichtbaarder en voelbaarder.

Een afspraak maken? Dat kan!

Maak een afspraak