Visgraat parket

Het effect van visgraat parket is indrukwekkend. Dit tijdloze patroon past in vrijwel elk interieur. De afmeting van de plank, de houtstructuur en de kleur bepalen de uitstraling. Kenmerkend voor klassiek visgraat parket is de rustige, kleine plank. Met de band en bies als finishing touch. Grotere, licht afgewerkte planken geven visgraat parket een moderne uitstraling. Het grote voordeel van visgraat parket is de stabiliteit. Dit maakt dit type vloer zeer geschikt voor op vloerverwarming.

Kenmerken visgraat parket

  • Visgraat, dubbele visgraat of walvisgraat
  • Parketvloer of multiplank
  • Band en bies optioneel
  • 50+ kleuropties
  • Geschikt voor vloerverwarming

Prijs visgraat parket per m2

De prijs van ons visgraat parket bedraagt €150 per m2, inclusief montage en btw.

Legwijze

Visgraat parket

Klassieke visgraat vloeren zijn parketvloeren. Parket bestaat uit massief houten plankjes van 6-9 mm dik. De plankjes worden om en om gelijmd en vastgenageld op de ondervloer. Hierdoor ontstaat het bekende visgraat patroon. Visgraat parket is geschikt voor op vloerverwarming. De juiste legwijze is afhankelijk van de ondergrond.

Visgraat multiplank

Er zijn ook multiplanken verkrijgbaar in visgraat formaat. Deze planken zijn voorzien van een mes- en groef verbinding. Dit maakt dat de planken onderling en rechtstreeks op de basisvloer verlijmd kunnen worden. Vastnagelen is bij deze legwijze niet nodig. Dit type plank is ook geschikt voor op vloerverwarming.

Welke legwijze past het beste in jouw woning?

De juiste legwijze en plank is afhankelijk van de ondergrond. Kom langs in onze showroom, dan geven wij jou passend advies.

Specificaties visgraat parket

De afmeting van de plank bepaald het effect van het patroon. Hoe kleiner de plank, hoe vaker het patroon zich herhaald in de ruimte. Ook is het mogelijk om een dubbele visgraat parketvloer te laten leggen. In dat geval worden de plankjes 2 om 2 gelegd. Gaat jouw voorkeur uit naar de walvisgraat? Dit effect bereik je met een een grote plank.

  • Breedte: 7,1 tot 22 cm is standaard leverbaar. Overige breedtes op aanvraag.
  • Dikte: 6 – 9 mm
  • Velling: verkrijgbaar met en zonder V-groef
  • Afwerking: olie of lak

Juiste afmeting kiezen

Ben je benieuwd welke afmeting het beste past in jouw woning? Kom langs in onze showroom en laat je adviseren. Je vind hier tevens voorbeelden van visgraat parketvloeren, uitgevoerd in uiteenlopende afmetingen en afwerkingen.

Afwerking en kleuren visgraat parket

De afwerking geeft de vloer kleur en beschermt tegen vuil en vocht. Welke kleur en type afwerking het beste bij jouw interieur past, is heel persoonlijk. Het kleureffect en het onderhoud van een gelakte of geoliede houten vloer is anders. Dit effect moet je zien en ervaren. Bezoek ons sfeervolle showroom en laat je inspireren door alle kleuropties.

Shell Grey

16

Double Smoked Oak

14

Smoked Oak

13

Summer Oak

02

Beachwood

17

Walnut Dark

19

Mystic Black

08

Distressed

C24

Livid

W10

Foggy

W09

Overcast

W16

Grasping

W17

Ruthless

W19

Hound

W14

Pitch

B20

Bewerkingen visgraat parket

Hout kan op verschillende manier bewerkt worden. De meeste populaire bewerkingen vind je hieronder. Kom het effect van deze bewerkingen ervaren in onze showroom.

Roken

Kenmerkend voor enkel gerookt hout is de vergrijsde kleur. Dubbel gerookt hout heeft daarentegen een warme, diepe kleur.

Verouderen

Verouderd hout heeft een geleefde uitstraling. Door het trommelen ontstaan er butsen en deuken op de bovenzijde en zijkant van de plank. Dit geeft het hout karakteristieke uitstraling.

Borstelen

Borstelen geeft hout meer structuur. Omdat het zachte gedeelte van de houtnerf wordt weggeborsteld, wordt de houtstructuur meer zichtbaar en voelbaar.

Paul Hekman

Eigenaar De Houtfabriek

bezoek showroom

Kerkdijk 24a, 3615 BE Westbroek

0346 – 28 26 63

Di / Za van 10:00 tot 17:00

[email protected]

Binnen 1 werkdag reactie

Neem contact op of kom langs

We helpen je graag vanaf de start met het kiezen van jouw droomvloer. Bekijk ons uitgebreide assortiment in onze showroom. Plan hieronder een afspraak, of kom gewoon even langs.