Houten vloer op vloerverwarming

Een houten vloer en vloerverwarming? Ja, dat kan uitstekend samen. Wij leggen regelmatig houten vloeren op vloerverwarming, al dan niet gecombineerd met een warmtepomp. Ook op vloerkoeling is mogelijk.

  • altijd vrijblijvend advies
  • een duurzame keuze
  • ook bij vloerverwarming
  • 100% tevredenheidsgarantie

Waarom houten vloer met vloerverwarming?

Een houten vloer gaat en vloerverwarming gaan erg goed samen. Een houten vloer met vloerverwarming is niet alleen mooi. Het is ook nog eens erg duurzaam. De warmte wordt door de houten vloer namelijk gelijkwaardig verspreid. Ook houdt een houten vloer warmte van een vloerverwarming langer vast. Wel is het belangrijk dat de vloer goed wordt gelegd. Al meer dan 10 jaar leggen wij houten vloeren met vloerverwarming, altijd naar volledige tevredenheid. 

Aandachtspunten vloerverwarming

Type hout
Hardere houtsoorten die het minst vochtgevoelig zijn, zijn het beste te combineren met vloerverwarming. Denk hierbij aan traditionele houtsoorten, zoals eiken, merbau, afzelia en notenhout. De eikenhouten vloer op vloerverwarming is de meest gekozen optie. Eikenhout heeft een lage warmteweerstand, waardoor de opwarmtijd korter is en het rendement hoger. 

Opstookprotocool
Houd er rekening mee dat je altijd het vloerverwarming opstookprotocol moet doorlopen tijdens het laten leggen van een houten vloer met vloerverwarming. Dit proces neemt 23 dagen in beslag.

Het opstookprotocol doorlopen we voor én na het leggen van de houten vloer. Tijdens deze verwarmingscyclus bouw je de temperatuur geleidelijk op en af. Technische mankementen aan het vloerverwarmingssysteem kunnen dan op tijd ontdekt en verholpen worden. Ook kan het hout zo gelijkmatig wennen aan de temeratuur. 

Legwijze
Houten vloeren kunnen zwevend en verlijmd worden gelegd. Bij verlijmen wordt de ondervloer voorbehandeld met voorstrijk. Dit vochtwerende middel zorgt ook voor een optimale hechting tussen de ondervloer en de houten vloer. Houten vloeren kunnen ook zwevend op vloerverwarming gelegd worden. In dit geval geval is er een speciale warmtedoorlatende ondervloer nodig. Dit type ondervloer is speciaal ontwikkeld voor vloerverwarming. 

Vraag kleurstalen aan

Kleurstalen
Paul Hekman

Eigenaar De Houtfabriek

bezoek showroom

Kerkdijk 24a, 3615 BE Westbroek

0346 – 28 26 63

Di / Za van 10:00 tot 17:00

[email protected]

Binnen 1 werkdag reactie

Neem contact op of kom langs

We helpen je graag vanaf de start met het kiezen van jouw droomvloer. Bekijk ons uitgebreide assortiment in onze showroom. Plan hieronder een afspraak, of kom gewoon even langs.