Mythes ontrafeld en tips over dweilen houten vloer

Als je op internet zoekt naar ‘dweilen houten vloer’, kom je eindeloos veel tips en tricks tegen om je houten vloer te dweilen. Toch staan er ook heel veel dingen op die niet echt goed werken of juist schadelijk zijn voor je houten vloer. Een houten vloer; daar wil je zo lang mogelijk van genieten. Het is dus hoog tijd om de mythes te ontrafelen en te ontdekken hoe je je houten vloer het beste kunt schoonmaken.

img

Mythe 1: Stofzuigen met een stalen stofzuigerkop

Je kunt je houten vloer prima schoonmaken met een stofzuiger. Het is wel belangrijk dat je stofzuigt met een zachte kop. Sommige websites geven aan dat je prima kunt stofzuigen met een metalen kop, maar dit is heel schadelijk voor je houten vloer. Door de stalen kop over de vloer te schuiven, is de kans groot dat je krassen krijgt. Dit wil je natuurlijk te allen tijde voorkomen. Heb je toch een krasje op je vloer? Dan kun je altijd spotrepair overwegen.

Mythe 2: Grondige schoonmaak met de stoomreiniger

Misschien wil je je vloer wel grondig wassen en denk je meteen aan een stoomreiniger, maar water en hout gaan niet heel goed samen. Het lijkt in eerste instantie geen kwaad te doen, totdat je het vaker gaat gebruiken. Een stoomreiniger kan namelijk de kleur van het hout veranderen.

Mythe 3: Een sopje van azijn en water

Azijn en water lijken misschien een logische combinatie. Ook als je je vloer er een keertje mee schoonmaakt, zal er niet meteen iets geks gebeuren. Toch is het niet heel slim om je houten vloer te wassen met een sopje van azijn en water. Azijn kan namelijk de vloer beschadigen.

Mythe 4: Dweilen met elk schoonmaakmiddel

Laten we deze mythe ook maar meteen de wereld uit helpen. Je kunt niet met elk schoonmaakmiddel je houten vloer schoonmaken. Vaak doen schoonmaakmiddelen niet veel goeds voor je houten vloer. Zo heeft ammoniak veel effect op de kleur van je vloer. Ga je met olie dweilen? Dan creëer je waarschijnlijk vlekken.

Houten vloer dweilen: hoe kan het wel?

Nu een aantal mythes zijn ontrafeld, laten we je graag weten hoe je je vloer het beste reinigt. Je kunt je houten vloer het beste één keer per week dweilen met een lichtvochtige dweil. Bij een geoliede vloer is het belangrijk om een beetje vloerzeep in het sopje te doen. Heb je een gelakte vloer? Doe er dan een scheutje parketreiniger speciaal voor gelakte vloeren in.

Zowel de vloerzeep als de parketreiniger laten een klein laagje achter, waardoor je vloer weer beschermd is tegen beschadigingen. Heb je wat vlekjes of krasjes op je geoliede houten vloer? Poets ze dan weg met onderhoudsolie en laat dit 6 tot 8 uur drogen.

Zo simpel kan het dus zijn. Wist je dat wij alle onderhoudsmiddelen voor houten vloeren in huis hebben? Neem gerust eens een kijkje in onze webshop.

Bestel hier het juiste onderhoudsmiddel

floor service parketreiniger_1024x1024@2x voor houten vloeren
FLOORSERVICE PARKETREINIGER 1L

14,95
floor reiniger
FLOORSERIVCE ONDERHOUDSOLIE NATUREL – 1 L

29,95
Paul Hekman

Eigenaar De Houtfabriek

bezoek showroom

Kerkdijk 24a, 3615 BE Westbroek

0346 – 28 26 63

Di / Za van 10:00 tot 17:00

[email protected]

Binnen 1 werkdag reactie

Neem contact op of kom langs

We helpen je graag vanaf de start met het kiezen van jouw droomvloer. Bekijk ons uitgebreide assortiment in onze showroom. Plan hieronder een afspraak, of kom gewoon even langs.