Home - Blog // Mythes ontrafeld en tips over dweilen houten vloer

Mythes ontrafeld en tips over dweilen houten vloer

Als je op internet zoekt naar ‘dweilen houten vloer’, kom je eindeloos veel tips en tricks tegen om je houten vloer te dweilen. Toch staan er ook heel veel dingen op die niet echt goed werken of juist schadelijk zijn voor je houten vloer. Een houten vloer; daar wil je zo lang mogelijk van genieten. Het is dus hoog tijd om de mythes te ontrafelen en te ontdekken hoe je je houten vloer het beste kunt schoonmaken.

Dweilen houten vloer

 

Mythe 1: Stofzuigen met een stalen stofzuigerkop

Je kunt je houten vloer prima schoonmaken met een stofzuiger. Het is wel belangrijk dat je stofzuigt met een zachte kop. Sommige websites geven aan dat je prima kunt stofzuigen met een metalen kop, maar dit is heel schadelijk voor je houten vloer. Door de stalen kop over de vloer te schuiven, is de kans groot dat je krassen krijgt. Dit wil je natuurlijk te allen tijde voorkomen. Heb je toch een krasje op je vloer? Dan kun je altijd spotrepair van De Houtfabriek overwegen.

 

Parketvloer op vloerverwarming

 

Mythe 2: Grondige schoonmaak met de stoomreiniger

Misschien wil je je vloer wel grondig wassen en denk je meteen aan een stoomreiniger, maar water en hout gaan niet heel goed samen. Het lijkt in eerste instantie geen kwaad te doen, totdat je het vaker gaat gebruiken. Een stoomreiniger kan namelijk de kleur van het hout veranderen.

 

Rendement houten vloer op vloerverwarming

 

Mythe 3: Een sopje van azijn en water

Azijn en water lijken misschien een logische combinatie. Ook als je je vloer er een keertje mee schoonmaakt, zal er niet meteen iets geks gebeuren. Toch is het niet heel slim om je houten vloer te wassen met een sopje van azijn en water. Azijn kan namelijk de vloer beschadigen.

 

Houten vloer van oude spoorbielzen

 

Mythe 4: Dweilen met elk schoonmaakmiddel

Laten we deze mythe ook maar meteen de wereld uit helpen. Je kunt niet met elk schoonmaakmiddel je houten vloer schoonmaken. Vaak doen schoonmaakmiddelen niet veel goeds voor je houten vloer. Zo heeft ammoniak veel effect op de kleur van je vloer. Ga je met olie dweilen? Dan creëer je waarschijnlijk vlekken.

 

Houten vloer dweilen: hoe kan het wel?

Nu een aantal mythes zijn ontrafeld, laten we je graag weten hoe je je vloer het beste reinigt. Je kunt je houten vloer het beste één keer per week dweilen met een lichtvochtige dweil. Bij een geoliede vloer is het belangrijk om een beetje vloerzeep in het sopje te doen. Heb je een gelakte vloer? Doe er dan een scheutje parketreiniger speciaal voor gelakte vloeren in.

 

houten vloer schoonmaken en dweilen

 

Zowel de vloerzeep als de parketreiniger laten een klein laagje achter, waardoor je vloer weer beschermd is tegen beschadigingen. Heb je wat vlekjes of krasjes op je geoliede houten vloer? Poets ze dan weg met onderhoudsolie en laat dit 6 tot 8 uur drogen.

Zo simpel kan het dus zijn. Wist je dat wij alle onderhoudsmiddelen voor houten vloeren in huis hebben? Neem gerust eens een kijkje in onze webshop.

Tags


Meest recente berichten

De juiste houten vloer kiezen in 7 stappen

Een houten vloer past in elk interieur. Of je nu een klassieke, moderne of andere woonstijl hebt; een houten vloer maakt het verschil. Het is natuurlijk wel belangrijk dat de […]

LEES MEER

Musthave: aku panelen in huis

Staat er bij jou een woning make-over op de planning? Denk dan zeker aan aku panelen. Als je warmte en sfeer in huis wil halen, zijn houten aku panelen een […]

LEES MEER

Hongaarse punt vloer eiken

Er zijn weinig vloeren zo veelzijdig als de Hongaarse punt vloer eiken. Deze vloer doet met zijn zigzagpatroon denken aan een visgraatvloer, maar is toch net een beetje anders. De […]

LEES MEER