Home - Wat wij doen

Wat wij doen

Sinds 2001 bieden wij alles voor je interieur onder één dak. In onze landelijke showroom en onder het genot van een goede cappuccino vertel je wat je zoekt. Wij geven interieuradvies op maat. We helpen je met het bepalen van de juiste sfeer, kleuren en materialen, zodat je precies krijgt wat je zoekt. Al onze producten zijn van kwalitatieve, duurzame materialen en modulair op maat te maken. Of je nu een houten vloer zoekt, wandpanelen, meubels of een volledig interieur; je voelt je welkom bij de Houtfabriek.

Houten vloeren

Je hebt bij ons een ruime keuze aan houten vloeren. Een vloer is sfeerbepalend en kan een ruimte kleiner of groter maken. Daarom helpen we je bij elke stap: samen kiezen we de juiste legwijze, houtsoort en afwerking. We werken met een vast team van parketteurs, die je vloer met grote vakkundigheid leggen. Maar ook als je de vloer zelf legt, geven we je graag advies.

Wandpanelen

Wij zijn ook specialist in wandpanelen, bij ons verkrijgbaar in panelen van 240 en 305 cm lang. Onze wandpanelen zijn gemaakt van kwalitatief en duurzaam materiaal. Niet alleen zorgen ze voor een mooiere akoestiek, ook zijn onze prachtige wandpanelen echte sfeerbepalers. En het leuke: je kan ze gemakkelijk zelf bevestigen in elke legrichting.

Stalen deuren

Wil je meer licht in de kamer? Dan zijn stalen deuren misschien wat voor jou. Wij maken ze bij De Houtfabriek voor je op maat. Je kiest zelf de kleur van de deur(en), hoe je de vlakken wil verdelen, welke handgreep er op mag en of je kiest voor een draai- of hangsysteem. Met de hulp van onze professionals maken we samen met jou een ontwerp.

Gietvloeren

Als je op zoek bent naar een strakke vloer die je makkelijk kan onderhouden, dan is een gietvloer de juiste keuze: gietvloeren zijn slijt- en krasbestendig en geluiddempend. Wij ondersteunen je graag bij het kiezen van de vloer die bij jou past. Je kunt bij ons de beschikbare kleuren en afwerkingen bekijken; wij denken met je mee.

Tafels

Ook onze tafels zijn modulair en kan je dus helemaal zelf samenstellen. In samenwerking met het Belgische merk Mobitec hebben we een ruime collectie in huis. Nadat je het basismodel hebt gekozen, ga je samen met een specialist aan de slag met het ontwerp. Je kiest de vorm, afmeting, type blad, onderstel en afwerking uit. Zo krijg je de ideale tafel, perfect op maat bij jouw interieur.

Stoelen

Naast tafels kun je bij ons ook (bijpassende) stoelen op maat bestellen. Denk aan kuipstoelen of stoelen met een armleuning. Vervolgens kies je de bekleding: zacht textiel of juist een stoere lederen look. Kom naar de showroom en stel jouw ideale Mobitec stoelen samen.

Verlichting

Wil je je interieur echt afmaken? Ga dan voor een sfeervolle verlichting van merken als Ay Illuminate, Pablo en Graypants. Onze lampen zijn van natuurlijke materialen en echte eyecatchers door hun bijzondere vormen. Ons aanbod aan verlichting past zowel in een minimalistisch als een kleurrijk interieur.

Moeder natuur

Onze bijdrage aan een groenere wereld

Wat wij nou écht belangrijk vinden bij De Houtfabriek, naast kwaliteit en advies op maat? Eerlijke producten. Wij werken dan ook graag met natuurlijke, duurzame materialen. Zo zijn onze houtsoorten gemaakt van natuurlijke materialen, zoals eiken- of walnoot hout, uit duurzaam beheerde bossen. Het vilt dat we gebruiken bij het bevestigen van de houten wandpanelen, wordt gemaakt van gerecycled plastic. Onze lampen worden op duurzame wijze geproduceerd, deels in lokale fabrieken in Nederland. De Houtfabriek focust zich dus echt op lokale arbeid en duurzame materialen.

En koop je bij ons een houten vloer of meubel? Dan laten wij twee nieuwe bomen planten: één boom in Nederland en één boom in Oeganda. Op deze manier zorgen wij samen met Trees for all voor een groenere wereld.

5 feiten over duurzaamheid bij De Houtfabriek

  • Wij gebruiken uitsluitend hout dat afkomstig is uit Europa, dus geen hout uit bedreigde gebieden.
  • Het hout in onze winkel komt vooral uit duurzaam beheerde bossen in Duitsland en Frankrijk. Deze bossen zijn PEFC– en FSC-gecertificeerd.
  • De eiken toplagen van onze houten vloerdelen worden lokaal tot planken geschaafd. Dit gebeurt in een Nederlands familiebedrijf. De schaverij heeft een recyclingssysteem, waarbij ze de houtresten in een grote kachel verbranden en het hele complex mee verwarmen.
  • Bij het leggen van de vloer wordt er zo duurzaam mogelijk gewerkt. Onze parketteurs werken met 100% natuurlijke olie, ons nadenlijm is duurzaam en de ondervloeren zijn zo ecologisch mogelijk.
  • We laten onze houten vloeren en materialen rechtstreeks vanaf de houtschaverij naar je toe brengen. Daarmee verminderen onze CO2-uitstoot.