Trees for All

De Houtfabriek staat voor kwaliteit. Dat betekent dat wij kwalitatief hoogstaand hout leveren. Hout dat verantwoord is voor het milieu. Het hout waar jouw vloer of tafel van gemaakt wordt, is dan ook PEFC en FSC gekeurd. Daarnaast is het getoetst door Keurhout. Wij gebruiken alleen hout uit Europa, dus geen hout uit bedreigde gebieden. Koop je bij ons een houten vloer of meubel? Dan laten wij een nieuwe boom planten in Nederland én Oeganda. Op deze manier zorgen wij samen met Trees for all voor een groenere wereld.

Onze bijdrage aan een groenere wereld

Als je bij ons een product van hout aanschaft, wordt er dus een nieuwe boom in zowel Nederland als Oeganda gepland. Hierdoor dragen wij gezamenlijk bij aan het herstel en uitbreiding van het regenwoud in Oeganda. Het doel van het project in Oeganda is het bevorderen van duurzame ontwikkeling door herbebossing, Climate Smart Agriculture en het vastleggen van CO2. Dit gebeurt door met boeren percelen productiebos aan te leggen, fruitbomen te planten en duurzame landbouw te ontwikkelen, wat tevens leidt tot verbetering van inkomen op korte en lange termijn.

Hulp en begeleiding van boeren in Oeganda

Van de beoogde 5.000 hectare aan productiebos is er reeds 1.400 hectare gepland, in samenwerking met ongeveer 1.000 boeren. Trees for All richt zich op de uitbreiding van bestaande activiteiten. Hierbij worden jaarlijks 15 nieuwe boeren ondersteund met training, advies, begeleiding en kleine investeringen voor de aanplant.

Wil je meer info over Trees for all?

Paul Hekman

Eigenaar De Houtfabriek

bezoek showroom

Kerkdijk 24a, 3615 BE Westbroek

0346 – 28 26 63

Di / Za van 10:00 tot 17:00

[email protected]

Binnen 1 werkdag reactie

Neem contact op of kom langs

We helpen je graag vanaf de start met het kiezen van jouw droomvloer. Bekijk ons uitgebreide assortiment in onze showroom. Plan hieronder een afspraak, of kom gewoon even langs.