Home - Trees for all

Trees for all

De Houtfabriek staat voor kwaliteit. Dat betekent dat wij kwalitatief hoogstaand hout leveren. Hout dat verantwoord is voor het milieu. Het hout waar jouw vloer of tafel van gemaakt wordt, is dan ook PEFC en FSC gekeurd. Daarnaast is het getoetst door Keurhout. Wij gebruiken alleen hout uit Europa, dus geen hout uit bedreigde gebieden. Koop je bij ons een houten vloer of meubel? Dan laten wij een nieuwe boom planten in Nederland én Oeganda. Op deze manier zorgen wij samen met Trees for all voor een groenere wereld.

Trees for all certificaat

 

Onze bijdrage aan een groenere wereld

Als je bij ons een product van hout aanschaft, wordt er dus een nieuwe boom in zowel Nederland als Oeganda gepland. Hierdoor dragen wij gezamenlijk bij aan het herstel en uitbreiding van het regenwoud in Oeganda. Het doel van het project in Oeganda is het bevorderen van duurzame ontwikkeling door herbebossing, Climate Smart Agriculture en het vastleggen van CO2. Dit gebeurt door met boeren percelen productiebos aan te leggen, fruitbomen te planten en duurzame landbouw te ontwikkelen, wat tevens leidt tot verbetering van inkomen op korte en lange termijn.

De verwachte effecten van dit project zijn onder andere het behoud en herstel van bodemvruchtbaarheid, het behoud van biodiversiteit, het vastleggen van CO2 in nieuw aangelegde bospercelen, vermindering uitstoot door Climate Smart Agriculture en tegengaan van verdere ontbossing.

 

Hulp en begeleiding van boeren in Oeganda

Van de beoogde 5.000 hectare aan productiebos is er reeds 1.400 hectare gepland, in samenwerking met ongeveer 1.000 boeren. Trees for All richt zich op de uitbreiding van bestaande activiteiten. Hierbij worden jaarlijks 15 nieuwe boeren ondersteund met training, advies, begeleiding en kleine investeringen voor de aanplant.

 

Duurzaam alternatief

Wist je dat de Houtfabriek ook vloeren en tafels van bamboe maakt? Bamboe is een duurzaam alternatief voor hout. De bamboe plant, officieel een grassoort, kan in het groeiseizoen wel 30 tot 50 centimeter per dag groeien. Bamboe wordt op diverse manieren geperst. Hierdoor zijn de patronen heel veelzijdig. Bamboe vloeren kunnen zowel zwevend of verlijmd gelegd worden, al dan niet op vloerverwarming. Kom langs in onze showroom en laat je informeren over dit mooie materiaal.