Home - Blog // Welke kleuren houten vloeren zijn er?

Welke kleuren houten vloeren zijn er?

Een eiken houten vloer is een prachtige toevoeging aan je woning. Het geeft je huis namelijk een warme sfeer en een authentieke uitstraling. Er zijn veel verschillende kleurmogelijkheden, zowel met olie als met lak. We snappen daarom dat het best lastig kan zijn om een keuze te maken; een houten vloer koop je natuurlijk niet elke dag. We willen je graag een zetje in de goede richting geven en leggen je in deze blog uit welke kleuren er mogelijk zijn.

Kleuren houten vloer

 

Een eiken vloer ziet er al prachtig uit van zichzelf. Toch is het heel belangrijk om de vloer af te werken. De afwerking beschermt namelijk de vloer, waardoor je er langer plezier van hebt. Je kunt kiezen uit olie en lak als afwerking. De kleur is vaak afhankelijk van de afwerking van je houten vloer.

 

Geoliede houten vloer

Houd je van een prachtige, natuurlijke uitstraling? Dan is een geoliede vloer een goede optie. Een geoliede vloer is makkelijk schoon te houden. Af en toe een klein beetje vloerzeep in het sopje voor het dweilen en je vloer kan er weer tegenaan. Het is ook mogelijk om lichte beschadigingen bij te werken met onderhoudsolie. Handig!

 

Houten vloer lakken

 

De geoliede vloer is verkrijgbaar in koele en warme tinten. Er zijn meer dan 100 kleuren waar je uit kunt kiezen. Nu vraag je je misschien af: waarom zijn er zoveel kleuren? Sommige soorten olie kunnen gemengd worden met kleurpigment, waardoor er een heleboel mooie kleuren mogelijk zijn. Ook greywash en whitewash zijn mogelijk. Dat geeft hout een grijze of witte uitstraling. Prachtig om te zien.

 

Eiken houten vloer

 

Gelakte vloer

Een eiken vloer is natuurlijk prachtig. Een laklaag hoeft niet veel te veranderen aan de kleur. Je kunt er bijvoorbeeld een prachtige transparante lak overheen doen. De vloer is dan ook heel goed beschermd tegen vocht en vuil. Wil je eerst een kleur en dan de bescherming van lak? Dat is ook mogelijk. Je hebt dan keuze uit ruim 30 kleuren.

 

Kleuren houten vloer

 

Het onderhoud van een gelakte houten vloer is erg gemakkelijk. Als je de vloer wil dweilen, voeg je een speciale lakreiniger toe aan het water. Dat is alles.

 

Kleurbehoud

Om optimaal te blijven genieten van je houten vloer kan het een keer nodig zijn de vloer te schuren en opnieuw in de lak of olie te zetten. Dit kan je het beste door een professional laten doen aangezien het schuren van een vloer een specialistische klus is. Natuurlijk kunnen wij dit voor je verzorgen. Na de onderhoudsbeurt ziet de vloer er weer uit als nieuw. Zo geniet je er natuurlijk het langst van.

 

Houten vloer

 

Ben jij nieuwsgierig naar alle mogelijke kleuren voor een geoliede of gelakte houten vloer? Kom dan eens langs in onze showroom en ontdek alle mogelijkheden. We kijken ook graag met je mee en geven je passend kleuradvies. Maak hier je afspraak.

 

Tags


Meest recente berichten

Hoe kies je de juiste eiken vloer?

De eiken vloer is razend populair. Logisch, want deze vloer is makkelijk te bewerken. Hierdoor krijgt de vloer een unieke touch en wordt daarmee de eyecatcher van je woning. Met […]

LEES MEER

Hoe kies je de juiste eiken visgraatvloer?

Of je nu al jarenlang droomt van een prachtige eiken visgraatvloer, of al een tijdje bezig bent met de zoektocht naar die vloer waar je hart sneller van gaat kloppen: […]

LEES MEER

Visgraat of Hongaarse punt

Een houten vloer kiezen kan best een lastige opgave zijn. Er zijn zoveel verschillende patronen, maar voor welke kies je dan? In deze blog lichten we de visgraat en Hongaarse […]

LEES MEER