Home - Blog // 5 x inspiratie voor een houten visgraat vloer

5 x inspiratie voor een houten visgraat vloer

Een houten vloer is een grote investering voor in je woning. Daar wil je zo lang mogelijk van genieten, want je koopt natuurlijk niet elk jaar een nieuwe houten vloer. Laat je daarom vooraf vooral inspireren. In deze blog laten we je zien hoe prachtig een houten visgraat vloer kan zijn.

Houten visgraat vloer

 

Wat is een visgraat vloer?

De visgraat vloer is één van de oudste manieren van parketvloer leggen. De geschiedenis gaat terug tot naar de huizen van adellijke families in de 16e en 17e eeuw. Nog altijd vind je in veel Franse huizen dit type vloer terug, waar de visgraat vloer nooit anders is gezien als tijdloos en elegant.

Een visgraat vloer heeft een prachtige, luxe uitstraling. De vloer wordt gelegd door planken aan de bovenzijde haaks op elkaar te plaatsen. Zo ontstaat het bekende visgraatpatroon. Hoe kleiner de planken, hoe vaker het patroon wordt herhaald. Wordt het visgraatpatroon gelegd met grotere planken? Dan wordt dit de walvisgraat genoemd.

 

Een blikvanger in je woning

Wist je dat steeds meer mensen kiezen voor deze houten vloer? Logisch ook, want het is echt een blikvanger in jouw woning. Wist je dat dit type vloer vroeger ook werd gelegd in luxe herenhuizen, kastelen en paleizen? Een visgraatvloer is dus een luxe, tijdloze toevoeging aan je interieur. Wij zijn superverliefd op deze vloer!

 

Visgraat vloer woonkamer

 

Lichte eiken visgraat vloer

De kleur van de vloer is natuurlijk een belangrijke sfeerbepaler in je woning. Wil je je woning ruimtelijker laten lijken? Dan is een lichte eiken visgraat vloer een prachtige optie. Een lichte tint laat de ruimte groter lijken. Ook is een lichte vloer vaak makkelijk te combineren met veel verschillende soorten meubels.

 

houten vloer oliën

 

Donkere visgraat vloer

Wil je toch liever een donkere tint? Een donkere vloer geeft meteen een prachtig contrast en lichte meubels komen daarnaast volledig tot hun recht. Pas alleen op met witte meubels, dat kan misschien koud en hard ogen.

 

Dubbel gerookte visgraat parketvloer

 

Houten visgraat vloer past in elke interieurstijl

Welke woonstijl je ook hebt, een visgraatvloer is altijd een prachtige toevoeging aan je interieur. De vloer staat prachtig in elke interieurstijl. Denk bijvoorbeeld aan een landelijk interieur. Combineer een eiken houten visgraat vloer met lange gordijnen tot aan de grond. Zo creëer je een prachtige en tijdloze klassiek-landelijke uitstraling.

Houd je toch meer van een industriële touch? Combineer dan een donkere visgraat vloer met stalen deuren. Een lichte visgraat vloer staat weer prachtig in een Scandinavisch interieur met lichte tinten. Heb jij nog geen favoriete interieurstijl gevonden? Wij kunnen je vast helpen met ons interieuradvies.

 

Soorten houten vloeren

 

Wil jij ook zo’n prachtige visgraat vloer? Maak dan een afspraak en kom eens gezellig langs. Het is fijn om het hout en de kleuren in het echt te zien en te ervaren. We kijken graag met je mee en geven je vrijblijvend, passend advies. Zien we je snel in onze showroom?

Tags


Meest recente berichten

Hoe kies je de juiste eiken vloer?

De eiken vloer is razend populair. Logisch, want deze vloer is makkelijk te bewerken. Hierdoor krijgt de vloer een unieke touch en wordt daarmee de eyecatcher van je woning. Met […]

LEES MEER

Hoe kies je de juiste eiken visgraatvloer?

Of je nu al jarenlang droomt van een prachtige eiken visgraatvloer, of al een tijdje bezig bent met de zoektocht naar die vloer waar je hart sneller van gaat kloppen: […]

LEES MEER

Visgraat of Hongaarse punt

Een houten vloer kiezen kan best een lastige opgave zijn. Er zijn zoveel verschillende patronen, maar voor welke kies je dan? In deze blog lichten we de visgraat en Hongaarse […]

LEES MEER