5 x inspiratie: industriële staal deur

De industriële staal deur is al jarenlang een populaire trend. En dat is natuurlijk niet voor niks, want stalen deuren zijn prachtig en passen in bijna iedere interieurstijl. Stalen deuren laten ook nog eens veel licht door en geven een mooi, ruimtelijk effect aan een ruimte. Wat ons betreft een echte musthave voor jouw interieur. In deze blog hebben we 5 x inspiratie voor je verzameld.

Stalen deur De Houtfabriek

 

1. Industriële staal deur met scharniersysteem

Stalen deuren op maat kunnen op verschillende manieren bevestigd worden. De traditionele manier is het scharniersysteem. We lassen de scharnierpunten bij dit type deur aan een nieuw kozijn, passend bij de stijl van je deur. Aan het kozijn bevestigen we vervolgens een sluitstrip waar de deuren tegen sluiten. Hier verwerken we handige magneten in, zodat de deuren goed sluiten. Niet alleen een praktische, maar ook nog eens een hele stijlvolle oplossing!

Stalen deur hoek kamer

 

2. Taatsdeur

Naast het traditionele scharniersysteem, zijn stalen deuren ook verkrijgbaar als taatsdeur. Taatsdeuren kunnen naar beide zijden geopend worden. Is de ruimte rondom de deuropening beperkt? Schuifdeuren aan een rails zijn ook mogelijk. Dit schuifsysteem wordt vaak toegepast in kamerbrede puien. Stalen schuifdeuren kunnen ook geïntegreerd worden in een bestaande kamer en suite. Ook kan dit type deur een onderdeel zijn van een maatwerk meubel. Het resultaat van deze keuzes is een unieke stalen deur die jouw interieur persoonlijk maakt.

Stalen taatsdeur

 

3. Mix van ongelijke vlakken

Stalen deuren met 3 of 4 vlakken zijn modern en tijdloos. Wil je graag een deur met een unieke uitstraling? Varieer dan met de vlakindeling. Een mix van ongelijke vlakken geeft de deur een eigen en authentieke uitstraling. In onze brochure vind je alle opties.

Stalen deuren witte keuken

 

Ook op het gebied van grepen zijn er veel mogelijkheden. Een L-profiel greep of rank buisgreepje passen bij een minimalistische stijl. Lange, ranke handgrepen zijn echte eyecatchers en praktisch in gebruik.

Deurgreep stalen deur op maat

 

4. Dubbele deuren

Afhankelijk van de beschikbare ruimte die je hebt, heb je de keuze uit een enkele stalen deur of dubbele deuren. Een dubbele deur geeft een nog ruimtelijker effect. Ook valt er door het grote glasoppervlakte veel licht naar binnen.

stalen deur 2v2

 

5. Industriële staal deur met een vast raam

Is de doorgang breder dan gemiddeld? Kies dan voor een deur met een vast raam, ook wel een zijlicht genoemd. Omdat we de deuren en ramen altijd op maat maken, kunnen we voor iedere ruimte en afmeting een geschikte staal deur maken.

Kamerbrede stalen pui

 

Ben je er klaar voor om jouw nieuwe industriële staal deur uit te zoeken? Kom dan langs in onze showroom of plan een afspraak in. Tot snel!