Alle voordelen van een houten visgraatvloer

Je kunt er niet meer onderuit: de houten visgraatvloer is razend populair. Of je nu door je Instagrampagina scrolt of je favoriete woonprogramma kijkt: de visgraatvloer komt er gegarandeerd in voor. Deze vloeren zijn bijna onmisbaar bij een moderne of industriële interieurstijl. Ben je nieuwsgierig geworden? Ontdek alle voordelen van dit type vloer in deze blog.

Alle voordelen van een houten visgraatvloer

Dé tijdloze trend: houten visgraatvloer

Wist je dat een houten visgraatvloer eigenlijk al ontzettend lang bestaat? Het is niet bekend wanneer de eerste houten visgraatvloer precies is gelegd, maar de Italianen hadden er in de 16e eeuw al veel gelegd. Je zag ze vroeger vooral terug in kastelen en paleizen. Dat snappen we maar al te goed met die luxe uitstraling. Trends komen en gaan, maar dit is dus wel echt een blijvertje.

 

Alle voordelen van een houten visgraatvloer

 

Geeft een luxe uitstraling

Zoals we net al met je deelden, heeft de houten visgraatvloer een mooie, luxe uitstraling. Als we weer terug de geschiedenis in gaan, zie je ze in kastelen en paleizen, maar later ook in herenhuizen. Ben je nog niet overtuigd van de luxe look and feel? We laten het graag aan je zien. Bekijk eens onze houten visgraatvloeren op onze inspiratiepagina. Ook in onze blogs vind je veel voorbeelden van prachtige vloeren. Natuurlijk mag je ook gezellig langskomen in onze showroom. De koffie staat voor je klaar.

 

Alle voordelen van een houten visgraatvloer

 

Veel mogelijkheden met een houten visgraatvloer

De houten visgraatvloer kan op verschillende manieren gelegd worden. Hoe kleiner de plank, hoe vaker het patroon zich herhaalt. Je kunt ook een walvisgraat creëren met een dikkere plank. Wist je dat onze visgraat multiplank ook geschikt is voor vloerverwarming? Door de legging van de vloer is het ook mogelijk om de vloer te leggen in een ruimte met scheve muren. Er zijn dus veel mogelijkheden.

Alle voordelen van een houten visgraatvloer

 

Diverse kleuropties

Onze houten visgraatvloeren zijn in veel verschillende tinten verkrijgbaar. Ze kunnen ook bewerkt worden; denk aan een gerookte, verouderde of een geborstelde afwerking. De vloer roken geeft de vloer een mooi vergrijsd uiterlijk. Wil je een geleefde look creëren? Dat kan met de verouderde afwerking. Er worden dan een paar deuken in de plank gemaakt, waardoor je een karakteristiek uiterlijk creëert. Een geborstelde vloer zorgt weer voor meer structuur in het hout. Zo wordt de houtstructuur meer zicht- en voelbaar.

Alle voordelen van een houten visgraatvloer

 

Makkelijk in onderhoud

Heb je geen idee of een houten visgraatvloer past in jouw woning? Kom dan eens langs in onze showroom. Wij geven je graag passend en vrijblijvend advies. Ook na het aanschaffen van jouw houten vloer kun je bij ons terecht voor onderhoud. Kleine krasjes of plekjes kunnen wij zo voor je weghalen. Eens in de 10 jaar moet je je vloer schuren en opnieuw oliën of lakken. Dat kun je zelf doen met de producten uit onze webshop, maar wij kunnen dat ook voor je uit handen nemen.

schuurmachine op houten vloer

Wist je dat je bij ons terecht kan voor alles in jouw interieur? We geven je graag een eerste indruk van alles wat er bij ons mogelijk is. Ontdek het in deze blog. Natuurlijk ben je ook welkom in onze showroom.