Hongaarse punt vloer eiken

Er zijn weinig vloeren zo veelzijdig als de Hongaarse punt vloer eiken. Deze vloer doet met zijn zigzagpatroon denken aan een visgraatvloer, maar is toch net een beetje anders. De Hongaarse punt vloer is zo veelzijdig, doordat er veel variatie mogelijk is met de breedte van de planken en de hoek waarin deze worden gelegd. Maar ook door de grote variatie aan kleuren en materialen die je kunt kiezen voor de vloer. Dit kan ervoor zorgen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Toch is het goed om wel te kijken naar die bomen in het bos, want eikenhout is erg geschikt voor een Hongaarse punt vloer.

Vloer met bank op achtergrond

 

Hongaarse punt vloer eiken: goede prijs-kwaliteitverhouding

Eikenhout is een veelgekozen materiaal voor vloeren, onder andere door de goede prijs-kwaliteitverhouding. Andere houtsoorten, zoals Amerikaans notenhout en afzelia, zijn ook van goede kwaliteit, maar een stuk duurder. Je kunt ook gaan voor een Hongaarse punt vloer van een ander materiaal dan hout, maar zulke vloeren brengen toch net niet de warmte, sfeer en kwaliteit van hout met zich mee. Eiken doet dit wel en daarom is een vloer van dit materiaal een fijne toevoeging aan jouw woning of kantoorpand. Met een Hongaarse punt vloer van eiken ben je verzekerd van een betaalbare vloer, van goede kwaliteit.

Wil je alles weten over onze houten vloeren? Download ons vloerenmagazine.

Houten vloer voorbeeld

Verschillende kleuropties

Nog een voordeel van eikenhout, is dat er veel kleuropties zijn voor deze houtsoort. Om de eiken vloer te beschermen tegen vocht en vuil, moet de vloer geolied of gelakt worden. Deze afwerkingen brengen allebei een ander (kleur)effect met zich mee. Eikenhouten vloeren die geolied zijn, hebben een natuurlijke uitstraling. En door de olie te mengen met kleurpigment, zijn er veel kleurtinten mogelijk. Bij de Houtfabriek hebben we zelfs meer dan vijftig kleuropties voor geoliede eikenhouten vloeren.

Afwerking met lak is ook mogelijk. Door de vloer te lakken met een transparante, matte lak, wordt het oorspronkelijke uiterlijk van het hout behouden. Wil je graag het gebruiksgemak van een gelakte vloer, maar wel een bepaalde kleur? Dan kun je ook kiezen uit de meer dan vijftig overlakbare kleuren. Dus welke kleur vloer ook het beste past in je interieur, met een Hongaarse punt vloer van eiken is het allemaal mogelijk. Daarnaast kun je de planken van de eiken vloer laten schaven, verouderen, borstelen, of roken en is er keuze uit noestenvrije planken, rustieke planken of planken met een robuuste structuur.

Hongaarse punt vloer eiken

Een duurzame vloer

Voor iedereen die graag een duurzame keuze maakt, is een Hongaarse punt vloer van eiken een goede keus. Houten vloeren zijn sowieso duurzame vloeren, omdat vloeren gemaakt van dit natuurlijke materiaal lang meegaan. Een eiken vloer van de Houtfabriek is extra duurzaam, omdat we gebruikmaken van eikenhout dat afkomstig is uit Europa. Voor dit eikenhout is geen tropisch regenwoud gekapt en het hout is niet de hele wereld overgevlogen. Dit bespaart een hoop CO2-uitstoot. Daarnaast laten we voor elke verkochte houten vloer – en dus ook voor een Hongaarse punt vloer eiken – door ‘Trees for all’ twee bomen terugplanten.

Trees-for-all-De-Houtfabriek

Met een Hongaarse punt vloer van eiken heb je dus een veelzijdige vloer, waar je alle kanten mee op kunt. Is je interesse gewekt en denk je dat dit type vloer wat voor jou is? Kom dan eens langs in onze showroom. Onze specialisten staan voor je klaar, om je alle mogelijkheden te laten zien en ervaren.