Wandpanelen in de badkamer voor een luxe uitstraling

Heb je plannen om wandpanelen in de badkamer te (laten) plaatsen? Een goed idee als je wil gaan voor een stijlvol interieur dat makkelijk te onderhouden is en wat je simpel zelf kan bevestigen. De Houtfabriek heeft een breed assortiment in huis. We tippen je graag over de mooiste opties.

 

Wandpanelen in de badkamer: kan dat?

We raden het niet aan om houten wandpanelen in de badkamer te plaatsen. Gelukkig hebben we een waterdicht alternatief: onze Lamelio wandpanelen. Deze wandpanelen zijn gemaakt van kunststof en dus waterproof. Je kunt ze, in tegenstelling tot de houten wandpanelen, ook in de badkamer, keuken, serre en zelfs in de sauna plaatsen. Deze wandpanelen zijn verkrijgbaar in 270 x 12,2 cm. De montage van Lamelio wandpanelen is makkelijk en snel. Je zaagt de panelen op maat en lijmt ze tegen de muur met montagekit.

donker bruine wandpanelen in badkamer achter gootsteen

Een brede keuze aan wandpanelen

Bij de Houtfabriek hebben we verschillende soorten en kleuren wandpanelen in huis. We hebben meerdere kleuren waar je uit kan kiezen. Daarnaast gebruiken we diverse soorten materialen: walnoot of gerookt, rustiek en naturel eikenhout. Ook in het patroon kun je variëren tussen een horizontale, verticale of diagonale legging. Kortom: er zijn vele opties om je badkamer met wandpanelen een upgrade te geven.

bruine wandpanelen met grijs vilt

Duurzame wandpanelen bij de Houtfabriek

Bij De Houtfabriek hebben we duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Onze wandpanelen zijn dan ook gemaakt van natuurlijke en gerecyclede materialen, zoals MDF en vilt, of hout afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. Bovendien hebben de wandpanelen akoestisch vilt erachter, waardoor ze ook nog eens geluiddempend zijn. Met onze wandpanelen haal je dus stijl, een betere akoestiek én duurzaamheid in huis.

wandpanelen in badkamer achter toilet en wasbak

Wandpanelen zelf bevestigen: een leuk DIY-project

Omdat we onze wandpanelen kant-en-klaar leveren kan je met de tips van onze professionals de wandpanelen helemaal zelf plaatsen. Een leuk project voor een vrije middag!

Neem een kijkje in onze showroom

Ben je benieuwd hoe de wandpanelen er in het echt uit zien? Dan ben je van harte welkom in onze showroom. Neem alvast een kijkje in onze webshop voor de opties en prijzen van de wandpanelen, of bestel wat samples om thuis te kijken welke kleur het beste staat.