Houten wandpanelen

Onze wandpanelen zijn kwalitatief, duurzaam en worden gemaakt in een sociale werkplaats. Wij hebben het grootste en meest diverse assortiment: van waterwerend tot aan langere panelen. En in wel +20 kleuren.

dit wil ik
 • +20 kleuren
 • diverse lengtes
 • duurzaam materiaal
 • betere akoestiek

Wandpanelen voor thuis,
of op kantoor

Houten wandpanelen geven elke ruimte een stijlvolle uitstraling. Plaats ze horizontaal, verticaal of diagonaal voor een speels effect. Onze wandpanelen komen in divere kleuren, materialen en lengtes. Makkelijk zelf te monteren, maar we nemen dit ook graag voor je uit handen. Bijvoorbeeld bij het leggen van een mooi patroon.

Samples bekijken? Kom dan naar de showroom of bestel kleurstalen.

Lynwood wandpanelen

Elk kamer krijgt sfeer met deze prachtige houten wandpanelen van Lynwood. Lynwood is perfect voor huizen met een hoger plafond vanwege de langere lengtes: van 240 cm tot en met 305 cm. Lynwood is kwalitatief sterk, wordt gemaakt in een sociale werkplaats. Perfect voor de doe-het-zelver.

- verkrijgbaar in 240 x 60 cm en 305 x 60 cm
- Betere akoestiek

Lamelio wandpanelen

Op zoek naar waterdichte wandpanelen, bijvoorbeeld voor in de badkamer of keuken? Bekijk dan de waterdichte panelen van Lamelio, gemaakt van kunststof met een prachtige houtlook.

- 270 x 12,2 cm
- Waterwerend
- Kunststof met houtlook

WoodUpp wandpanelen

Kiezen voor een degelijk merk, echt hout gemaakt afkomstig uit duurzame bossen en met goede akoestiek? Bekijk dan de houten akoestische panelen van WoodUpp met een maximale lengte van 240 cm.

- 240 cm
- Echte houten panelen
- Betere akoestiek

Wat maakt onze
wandpanelen uniek?

Betere akoestiek
Ervaar je thuis of op kantoor problemen met de akoestiek? Door houten wandpanelen aan de muur of aan het plafond te monteren, worden galm en echo ingeperkt. Het akoestische vilt achter de houten latten werkt namelijk geluidsdempend. De wandpanelen zijn zelfs van klasse A als je minerale wol achter de panelen plaatst.

Duurzame materialen
Duurzaamheid en natuurlijke materialen staan hoog bij ons in het vaandel. De kant-en-klare wandpanelen bestaan uit een combinatie van MDF, eiken en akoestisch vilt. Het MDF en eikenfineer zijn gemaakt van hout uit duurzaam beheerde bossen. Het akoestische vilt is gemaakt van gerecycled plastic.

Veelgestelde vragen

 • Zijn de wandpanelen ook waterdicht?

  Vanwege het kunststof materiaal zijn de wandpanelen van Lamelio water-afwerend, en dus ook geschikt voor je badkamer of buitenruimte. 

 • Wat zijn de afmetingen van de wandpanelen?

  Elk merk levert in 240 cm. Ons merk Lynwood levert naast de standaard 240 cm ook 305 cm. Zeker voor de Nederlandse huizen is dat uitermate geschikt. 

 • Welke wandpanelen zijn geschikt voor mijn bedrijf?

  Wandpanelen met een prettige akoestiek zijn het meest geschikt voor bedrijven. Alle wandpanelen in ons assortiment zijn akoestisch vanwege het vilt. 

 • Kan ik wandpanelen leggen uitbesteden?

  Ja, onze vakkundige leggers nemen het monteren van de wandpanelen volledig uit handen. Weinig tijd? Een groot oppervlak? Of graag een mooi motief? Vraag direct een offerte aan – binnen enkele dagen geplaatst. 

 • Kan ik zelf wandpanelen bevestigen?

  Wandpanelen zijn een leuk doe-het-zelf project. Onze wandpanelen zijn kant-en-klaar. Ook zijn ze eenvoudig op maat te maken. In onze shop vind je de juiste producten om direct aan de slag te gaan. In het kort de stappen:

  • Panelen op maat maken
   Zaag de panelen eenvoudig met een fijne, scherpe zaag. Snijd het vilt op maat met een scherp mes.
  • Verlijmen
   Lijm de panelen rechtstreeks op de wand met high tack kit. Deze kit is verkrijgbaar in de bouwmarkt.
  • Verspijkeren
   Spijker de panelen met een spijkerpistool (tacker) vast op een houten wand of gipswand.
 • Waarom wandpanelen?

  Houten wandpanelen geven elke ruimte een stijlvolle uitstraling. Ook verbeteren ze de akoestiek in een ruimte. Daarom zijn wandpanelen uitermate geschikt voor zowel woningen als kantoren. 

  Met wandpanelen kan je ook zelf je stijl en patroon bepalen. Plaats ze horizontaal, verticaal of diagonaal voor een speels effect. 

  Deze kant en klare akoestische wandpanelen zijn eenvoudig op maat te maken en te monteren, zowel aan de wand als aan het plafond. 

  Bekleed een hele wand, creëer een accentmuur of maak een hoofdbord achter je bed. Vanwege de eenvoudige en snelle montage is dit geschikt voor elke doe-het-zelver.

reviews
Joyce Postma

"Wat een prachtvloer is het geworden! Voor mijn vragen werd door Folkert uitgebreid de tijd genomen. Hij dacht met mij mee en kwam met een advies op maat. De naturel olie is boven verwachting mooi en de vloer is met vakmanschap gelegd. Ik kan De Houtfabriek aan iedereen aanraden!"

7 maart 2024

Christa Kramer

"Heel blij en tevreden zijn wij met onze mooie nieuwe houten geoliede vloer. Het personeel van De Houtfabriek heeft ons geweldig geholpen vanaf het moment dat we binnenliepen in het pand in Westbroek tot aan de afwerking van de vloer. Ze zijn professioneel en deskundig en hebben niks teveel gezegd: het eindresultaat voldoet volledig aan de eisen."

2 april 2024

Bart-Jan Kouwenhoven

"We hebben een nieuwe parketvloer. Wat mooi! gelegd door René. Hij werkt keihard en heeft oog voor kwaliteit en detail. Creatieve oplossingen vindt hij bij niet standaard situaties. Wij zijn er heel blij mee."

26 februari 2024

Paul Hekman

Eigenaar De Houtfabriek

bezoek showroom

Kerkdijk 24a, 3615 BE Westbroek

0346 – 28 26 63

Di / Za van 10:00 tot 17:00

[email protected]

Binnen 1 werkdag reactie

Neem contact op of kom langs

We helpen je graag vanaf de start met het kiezen van jouw droomvloer. Bekijk ons uitgebreide assortiment in onze showroom. Plan hieronder een afspraak, of kom gewoon even langs.