Home - Blog // Houten wanden – de woontrend van nu!

Houten wanden – de woontrend van nu!

Houten wandpanelen geven een stijlvolle uitstraling aan de ruimte en zorgen ervoor dat de galm vermindert. Ze zijn dus niet alleen mooi, maar lossen ook een praktisch probleem op. Deze combinatie zorgt voor het enorme succes van houten wanden.

 

Houten wanden

 

Een hele wand bekleden

Geef de ruimte een warme sfeer door een hele wand te bekleden met houten wandpanelen. Dit zorgt er meteen voor dat de galm als sneeuw voor de zon verdwijnt.

 

Houten wanden

 

Houten wanden in de slaapkamer

Ook van de slaapkamer wil je een gezellig geheel maken. Bekleed bijvoorbeeld een hele wand, creëer een accentmuur of maak een hoofdbord achter je bed. Hang daarnaast gordijnen op en leg een zacht vloerkleed neer.

 

Houten wand slaapkamer

 

Horizontaal of verticaal

Houten wanden geven elke ruimte een stijlvolle uitstraling. Je kunt ze horizontaal of verticaal plaatsen. Wil je een speels effect? Kies dan voor diagonaal.

 

Wandpanelen in de hal

 

Houten wanden in iedere interieurstijl

Houten wandpanelen zijn geschikt voor iedere interieurstijl. Je kunt lichte panelen mooi combineren met een Scandinavische stijl.

 

Scandinavisch interieur

 

Heb je een modern interieur? Dan staat gerookt eikenhout erg chic. Bij De Houtfabriek kies je uit 8 verschillende kleuren wandpanelen, zodat er altijd een geschikte kleur voor jouw interieur tussen zit.

 

Houten wandpanelen

 

Houten panelen op het plafond

Houten wandpanelen kun je ook gemakkelijk op het plafond bevestigen. Dit geeft de ruimte een warme touch. Plaats ze over de gehele lengte van de woning of als vlak boven de eettafel. Succes gegarandeerd!

 

Houten panelen plafond

 

Bij De Houtfabriek hebben we akoestische wandpanelen van Lynwood en WoodUpp. Duurzaamheid en natuurlijke materialen staan hoog bij ons in het vaandel. De kant-en-klare wandpanelen bestaan uit een combinatie van MDF, eiken en akoestisch vilt. Het MDF en eikenfineer zijn gemaakt van hout uit duurzaam beheerde bossen. Het akoestische vilt is gemaakt van gerecycled plastic.

Wil je meteen aan de slag met houten wandpanelen? Bestel ze dan via onze webshop. Eerst meer weten en de panelen in het echt zien? Je bent altijd welkom in onze showroom.

Tags


Meest recente berichten

Hoe kies je de juiste eiken vloer?

De eiken vloer is razend populair. Logisch, want deze vloer is makkelijk te bewerken. Hierdoor krijgt de vloer een unieke touch en wordt daarmee de eyecatcher van je woning. Met […]

LEES MEER

Hoe kies je de juiste eiken visgraatvloer?

Of je nu al jarenlang droomt van een prachtige eiken visgraatvloer, of al een tijdje bezig bent met de zoektocht naar die vloer waar je hart sneller van gaat kloppen: […]

LEES MEER

Visgraat of Hongaarse punt

Een houten vloer kiezen kan best een lastige opgave zijn. Er zijn zoveel verschillende patronen, maar voor welke kies je dan? In deze blog lichten we de visgraat en Hongaarse […]

LEES MEER