Home - Blog // Welk vloerkleed is geschikt voor vloerverwarming?

Welk vloerkleed is geschikt voor vloerverwarming?

Vloerkleden zijn sfeerverhogend en verbeteren de akoestiek. Wij krijgen vaak de vraag welk type vloerkleed geschikt is voor op een houten vloer met vloerverwarming. Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden, in het bijzonder als de ruimte wordt verwarmd door vloerverwarming.

Vloerkleed

Kan een vloerkleed op een houten vloer met vloerverwarming?

Natuurlijke materialen, zoals hout en wol, ogen warm en toegankelijk. Een houten vloer en vloerkleed zijn dan ook een gouden combinatie. In het geval van een houten vloer op vloerverwarming is deze combinatie ook mogelijk, maar er zijn wel aandachtspunten. Houd onderstaande punten in gedachten tijdens je zoektocht naar een vloerkleed.

Warmte onder vloerkleed

Vloerkleden houden de opstijgende warmte tegen. Hoeveel is afhankelijk van de grootte en het type vloerkleed. Hoe groter het kleed, hoe meer warmte er onder blijft hangen. Ook dikke, hoogpolige en vloerkleden met een gesloten rug houden veel warmte tegen. Vloerkleden met onderstaande kenmerken zijn dus niet geschikt voor op een houten vloer met vloerverwarming.

  • Dikke, hoogpolige en strak geweven vloerkleden
  • Vloerkleden met een gesloten rug
  • Kunstmatige vezels
  • Zeer grote vloerkleden
  • Antislip randen en matten

Gevolgen warmteophoping voor houten vloer

Vloerkleden met bovengenoemde kenmerken kunnen vervelende gevolgen hebben voor jouw houten vloer. Door warmteophoping kan een houten vloer namelijk sterk verkleuren en door uitdroging scheuren. Ook opgewarmde antislip randen en matten kunnen in het hout van de vloer afgeven of intrekken.

Welk type vloerkleed is geschikt voor op vloerverwarming?

Zoek je een vloerkleed die geschikt is voor op jouw houten vloer op vloerverwarming? Vloerkleden met onderstaande kenmerken zijn doorgaans geschikt. Laat je voor aankoop altijd goed informeren door een vloerkledenspecialist.

  • Handgeknoopte vloerkleden
  • Natuurlijke materialen laten doorgaans meer warme lucht door
  • Vloerkleden met een open rug

Vloerkleed mooi houden

Door de opstijgende warmte kan een vloerkleed extra snel uitdrogen. Hoe snel dit optreedt is afhankelijk van de samenstelling van het vloerkleed. Laat je hierover informeren door een vloerkledenspecialist. Uitdroging kun je beperken door de luchtvochtigheid op peil te houden. Ook kun je een wollen vloerkleed licht besprenkelen met water en planten dragen bij aan hogere luchtvochtigheid en dus een prettig leefklimaat.

  • Houd de luchtvochtigheid in de ruimte op peil
  • Besprenkel wollen vloerkleden met water

Meer weten? Neem dan contact met ons op!

Tags


Meest recente berichten

De eiken visgraatvloer: blikvanger met karakter

De laatste jaren stijgt de eiken visgraatvloer enorm in populariteit. Niet zo gek, want een ondergrond als deze mag gezien worden. Het patroon kent een mooie, continue structuur die elke […]

LEES MEER

5x inspiratie: de mooiste Mobitec stoelen

Een huiskamer of woonkeuken is natuurlijk niet compleet zonder een prachtige tafel, met een paar heerlijke stoelen. Of je nu gaat eten met een paar vrienden, je gezin of lekker […]

LEES MEER

Tips voor houten vloer verven

Een houten vloer is een prachtige toevoeging aan je woning. Een hele investering, maar dan heb je ook iets waar je jarenlang plezier van hebt. Hout brengt warmte in een […]

LEES MEER