Houten vloer kiezen – stappenplan

Houten vloeren zijn een eyecatcher in elke woning. Ze brengen sfeer in een ruimte en geven een warm gevoel. Een houten vloer is een investering en die is het helemaal waard. Je hebt er namelijk jarenlang plezier van. Ben jij van plan een houten vloer aan te schaffen voor jouw woning? Lees dan zeker dit houten vloer kiezen stappenplan door.

vloer ingezoomd punt

Houten vloer kiezen

Je zoekt natuurlijk niet elke dag een houten vloer uit voor jouw woning. Het maken van een keuze kan best lastig zijn, want er zijn veel mogelijkheden. Voor welke kleur, houtsoort en legmethode ga je? Er is zoveel waar je aan moet denken bij het uitkiezen van de perfecte vloer. Met dit stappenplan hopen we het maken van een keuze een stuk makkelijker te maken. Natuurlijk helpen wij je ook graag in onze showroom. Wil je langskomen? Maak dan gelijk een afspraak.

Houten vloer kiezen - stappenplan

Houten vloeren kiezen stappenplan

In vier stappen heb jij je nieuwe houten vloer uitgekozen. Voordat je begint met het houten vloer kiezen stappenplan, raden we je aan om je te laten inspireren. Lees blogs, blader door interieurtijdschriften en bekijk Pinterestpagina’s. Wanneer je een globaal idee hebt van wat je wil, begin je aan ons stappenplan.

Gietvloer-en-houten-vloer-

Stap 1: Bepaal de legwijze

De legwijze bepaalt de look and feel van jouw nieuwe vloer. Ga je voor een nostalgisch gevoel? Dan zijn rechte planken een perfecte optie. Je kunt ervoor kiezen om de planken zowel in de lengte als in de breedte te leggen. Ook met het patroon Versailles geef je je woning een nostalgische sfeer. Creëer een stijlvolle en tijdloze look met een visgraat of Hongaarse punt. Heb je liever een ander patroon? Neem contact met ons op en vraag naar alle mogelijkheden.

Houten vloer visgraat verdieping

Stap 2: Kies de houtsoort

Je kunt kiezen uit diverse soorten hout. Eikenhout is de populairste houtsoort in ons assortiment. Deze kun je namelijk makkelijk bewerken. Denk aan het schaven, verouderen, borstelen en roken van de vloer. Hierdoor geef je je houten vloer een unieke touch. Daarnaast heb je keuze om te gaan voor een multiplank of tapisvloer.

Houten vloer multiplank

Stap 3:  Bepaal de afmetingen

Jouw vloer kan volledig op maat gemaakt worden. Dat is ideaal in iedere situatie. Geef ons de gewenste maten door en wij gaan voor jou aan de slag. Dan past jouw houten vloer straks precies.

Visgraat-vloer met zwarte keuken

Stap 4: Kies de kleur

Kleur is heel belangrijk voor de uitstraling van jouw nieuwe vloer. Bij de Houtfabriek heb je keuze uit meer dan 50 kleuren voor zowel een gelakte als geoliede vloer. Zo zit er altijd iets tussen dat bij jouw interieurstijl past. Ben je benieuwd naar alle andere kleuropties? Kom langs in onze showroom en bekijk ze allemaal. Neem ook contact op als jouw gewenste kleur en niet tussen lijkt te zitten. We kijken graag met je mee naar de mogelijkheden.

Kleuren houten vloer

 

Stap 5: Bezoek onze showroom

Zoals we al eerder benoemden: je koopt natuurlijk niet iedere dag een nieuwe vloer. Daarom kijken we graag met je mee. Zo geniet jij straks van jouw droomvloer. In onze showroom kun je alle kleuren, leggingen en houtsoorten eens in het echt bekijken. Ook ervaar je de look and feel van onze houten vloeren.

Ben jij er helemaal uit en ga jij voor een houten vloer van de Houtfabriek? Vraag dan alvast een vrijblijvende offerte aan. Als je twijfelt, kun je eens kijken op onze Instagram-, Facebook– of Pinterestpagina. Wij delen regelmatig foto’s van onze projecten.

massief eiken vloer

Hopelijk word jij net zo verliefd op onze houten vloeren als onze klanten. Je mag natuurlijk ook altijd langskomen. Zien we je snel? De koffie staat klaar.