Home - Blog // 3 tips voor houten vloeren renoveren

3 tips voor houten vloeren renoveren

Een houten vloer is een hele investering, dus daar wil je zo lang mogelijk van kunnen genieten. Door de hoge kwaliteit gaan de houten vloeren van De Houtfabriek jarenlang mee. Toch is het onvermijdelijk dat je vloer gebruikssporen krijgt of misschien zelfs waterschade oploopt. Dankzij ons team van vloerspecialisten is je vloer na renovatie weer zo goed als nieuw. In deze blog vind je 3 tips voor houten vloeren renoveren.

 

houten vloer renoveren

 

1. Eens per tien jaar houten vloer renoveren

Je ruimte knapt enorm op als je vloer er weer zo goed als nieuw uitziet, maar vaak zien mensen er toch een beetje tegenop. Dat is helemaal niet nodig, want wij komen bij je langs en je hoeft zelf (bijna) niks te doen.

 

houten vloer vloerverwarming

 

Je oude houten vloer renoveren betekent het volledig opknappen van de bestaande vloer. Wij werken met een vast stappenplan. Eerst schuren we de vloer van grof naar fijn. Daarbij schuren we zo’n 1 mm hout weg. Je houten vloer krijgt hierdoor een compleet nieuwe uitstraling. Dan halen we alle kleine krasjes weg met een polijstmachine en vullen spijkergaatjes; dat is beter voor de afwerking. Vervolgens brengen we de door jou gekozen afwerking en kleur aan. We kunnen ook beschadigde vloerdelen vervangen en nieuwe plinten bevestigen.

 

 

De kosten van een houten vloer renoveren zijn afhankelijk van de grootte van het oppervlak en de wensen die je hebt. We raden aan om dit eens per tien jaar te laten doen.

 

2. Kies zelf de nieuwe uitstraling van je houten vloer

Wanneer je een oude houten vloer laat renoveren, kun je ervoor kiezen om je vloer een nieuwe uitstraling te geven. Ga je voor dezelfde kleur of wil je juist een nieuwe look? Voor de afwerking kun je kiezen uit olie of lak. Daarnaast kun je bij De Houtfabriek uit meer dan 50 kleuren kiezen. Kies je voor een grijstint, past een donkere vloer beter bij jou of vind je een white wash afwerking heel gaaf? Alles is mogelijk!

 

houten vloer kleuren houtfabriek

 

Naast de kleur, kun je ook kiezen welke afwerking je wil. We hebben twee mogelijkheden:

Gerookte vloer

Wanneer je de vloer laat roken, geeft dit een mooie vergrijsde kleur. Met dubbel gerookt hout ontstaat er een warme, diepe kleur.

 

Dubbel gerookte houten vloeren villa Ameland

 

Verouderde vloer

Ga je liever voor een geleefde uitstraling? Door middel van een trommel met puin ontstaan er butsen en deuken op de plank. Dit geeft het hout een verouderde look.

 

3. Blijf je houten vloer renoveren en onderhouden

Natuurlijk hoef je je houten vloeren niet jaarlijks te laten renoveren, maar het is wel belangrijk dat je de vloer blijft onderhouden. Of je vloer nu toe is aan groot of klein onderhoud: bij de Houtfabriek helpen we je graag met het onderhouden van je houten vloer. Voor een kleine onderhoudsbeurt kun je prima zelf aan de slag. Bij grote innovaties of schade kan je beter een specialist inschakelen.

 

houten vloer schoonmaken en dweilen

 

Denk jij aan het laten renoveren van jouw houten vloer? Maak dan een afspraak met ons, zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken en we samen tot het mooiste resultaat komen.

 

Tags


Meest recente berichten

Hoe kies je de juiste eiken vloer?

De eiken vloer is razend populair. Logisch, want deze vloer is makkelijk te bewerken. Hierdoor krijgt de vloer een unieke touch en wordt daarmee de eyecatcher van je woning. Met […]

LEES MEER

Hoe kies je de juiste eiken visgraatvloer?

Of je nu al jarenlang droomt van een prachtige eiken visgraatvloer, of al een tijdje bezig bent met de zoektocht naar die vloer waar je hart sneller van gaat kloppen: […]

LEES MEER

Visgraat of Hongaarse punt

Een houten vloer kiezen kan best een lastige opgave zijn. Er zijn zoveel verschillende patronen, maar voor welke kies je dan? In deze blog lichten we de visgraat en Hongaarse […]

LEES MEER