Home - Blog // 3 tips voor houten vloeren renoveren

3 tips voor houten vloeren renoveren

Een houten vloer is een hele investering, dus daar wil je zo lang mogelijk van kunnen genieten. Door de hoge kwaliteit gaan de houten vloeren van De Houtfabriek jarenlang mee. Toch is het onvermijdelijk dat je vloer gebruikssporen krijgt of misschien zelfs waterschade oploopt. Dankzij ons team van vloerspecialisten is je vloer na renovatie weer zo goed als nieuw. In deze blog vind je 3 tips voor houten vloeren renoveren.

 

houten vloer renoveren

 

1. Eens per tien jaar houten vloer renoveren

Je ruimte knapt enorm op als je vloer er weer zo goed als nieuw uitziet, maar vaak zien mensen er toch een beetje tegenop. Dat is helemaal niet nodig, want wij komen bij je langs en je hoeft zelf (bijna) niks te doen.

 

houten vloer vloerverwarming

 

Je oude houten vloer renoveren betekent het volledig opknappen van de bestaande vloer. Wij werken met een vast stappenplan. Eerst schuren we de vloer van grof naar fijn. Daarbij schuren we zo’n 1 mm hout weg. Je houten vloer krijgt hierdoor een compleet nieuwe uitstraling. Dan halen we alle kleine krasjes weg met een polijstmachine en vullen spijkergaatjes; dat is beter voor de afwerking. Vervolgens brengen we de door jou gekozen afwerking en kleur aan. We kunnen ook beschadigde vloerdelen vervangen en nieuwe plinten bevestigen.

 

 

De kosten van een houten vloer renoveren zijn afhankelijk van de grootte van het oppervlak en de wensen die je hebt. We raden aan om dit eens per tien jaar te laten doen.

 

2. Kies zelf de nieuwe uitstraling van je houten vloer

Wanneer je een oude houten vloer laat renoveren, kun je ervoor kiezen om je vloer een nieuwe uitstraling te geven. Ga je voor dezelfde kleur of wil je juist een nieuwe look? Voor de afwerking kun je kiezen uit olie of lak. Daarnaast kun je bij De Houtfabriek uit meer dan 50 kleuren kiezen. Kies je voor een grijstint, past een donkere vloer beter bij jou of vind je een white wash afwerking heel gaaf? Alles is mogelijk!

 

houten vloer kleuren houtfabriek

 

Naast de kleur, kun je ook kiezen welke afwerking je wil. We hebben twee mogelijkheden:

Gerookte vloer

Wanneer je de vloer laat roken, geeft dit een mooie vergrijsde kleur. Met dubbel gerookt hout ontstaat er een warme, diepe kleur.

 

Dubbel gerookte houten vloeren villa Ameland

 

Verouderde vloer

Ga je liever voor een geleefde uitstraling? Door middel van een trommel met puin ontstaan er butsen en deuken op de plank. Dit geeft het hout een verouderde look.

 

3. Blijf je houten vloer renoveren en onderhouden

Natuurlijk hoef je je houten vloeren niet jaarlijks te laten renoveren, maar het is wel belangrijk dat je de vloer blijft onderhouden. Of je vloer nu toe is aan groot of klein onderhoud: bij de Houtfabriek helpen we je graag met het onderhouden van je houten vloer. Voor een kleine onderhoudsbeurt kun je prima zelf aan de slag. Bij grote innovaties of schade kan je beter een specialist inschakelen.

 

houten vloer schoonmaken en dweilen

 

Denk jij aan het laten renoveren van jouw houten vloer? Maak dan een afspraak met ons, zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken en we samen tot het mooiste resultaat komen.

 

Tags


Meest recente berichten

De juiste houten vloer kiezen in 7 stappen

Een houten vloer past in elk interieur. Of je nu een klassieke, moderne of andere woonstijl hebt; een houten vloer maakt het verschil. Het is natuurlijk wel belangrijk dat de […]

LEES MEER

Musthave: aku panelen in huis

Staat er bij jou een woning make-over op de planning? Denk dan zeker aan aku panelen. Als je warmte en sfeer in huis wil halen, zijn houten aku panelen een […]

LEES MEER

Hongaarse punt vloer eiken

Er zijn weinig vloeren zo veelzijdig als de Hongaarse punt vloer eiken. Deze vloer doet met zijn zigzagpatroon denken aan een visgraatvloer, maar is toch net een beetje anders. De […]

LEES MEER