Home - Blog // Houten vloeren schuren en oliën

Houten vloeren schuren en oliën

Heb jij een prachtige houten vloer liggen? Dan wil je er vast heel lang van kunnen genieten. Het mooie aan een houten vloer is dat je deze heel goed kunt onderhouden. In deze blog vertellen we je meer over houten vloeren schuren en oliën.

Houten vloer schuren

 

Houten vloer (laten) schuren

Eens in de tien jaar is het nodig om een houten vloer te (laten) schuren. Je kunt dit zelf doen, maar je kunt dit ook door ons laten doen zodat we je volledig kunnen ontzorgen. Het schuren van een houten vloer is namelijk een vak apart. Bij gebrek aan ervaring en onjuist gebruik van de schuurmachine, kan de vloer flink beschadigen. Heb je geen ervaring met schuren? Laat je houten vloer dan schuren door een specialist. Onze ervaren parketteurs voeren deze klus graag voor je uit. Zo ben je verzekerd van een goed resultaat.

 

Houten vloer laten schuren

 

Spotrepair

Het kan gebeuren dat er deukjes, scheuren of verkleuringen ontstaan in een houten vloer of meubel. Dat is natuurlijk zonde, maar we kunnen beschadigingen in hout makkelijk verhelpen. Met behulp van de nieuwste spotrepairmethodes komt speciaal opgeleid personeel de schade bij jou thuis herstellen. Beschadigingen tot 3 centimeter worden heel netjes hersteld, zelfs met behoud van kleur en structuur. De kosten worden vaak vergoed door de verzekeringsmaatschappij. Dit is wel afhankelijk van de dekking van jouw verzekering.

 

Onderhoud gelakte houten vloer

 

Houten vloer oliën

De afwerking die je een houten vloer geeft, zorgt voor kleur en een unieke uitstraling. Een naturel olie geeft een vloer een natuurlijke afwerking. De olie kan ook gemengd worden met een kleurpigment. Hiervoor heb je de keuze uit meer dan 50 kleuren. Van warme kleuren tot koele tinten, zoals whitewash en greywash. Ook beschermt een afwerking met olie het hout tegen vuil en vocht.

 

houten vloer oliën

 

Om je vloer mooi en schoon te houden, kun je deze één keer per week dweilen met een scheutje speciale vloerzeep. Vloerzeep reinigt en laat een beschermend laagje achter op de vloer. Zo ben je ervan verzekerd dat jouw houten vloer heel lang mooi blijft en jarenlang meegaat. Meer informatie over houten vloeren schuren en oliën vind je hier.

 

Houten vloer lakken

 

Wil je meer weten over houten vloeren? Neem neem contact met ons op of kom langs in onze prachtige showroom.

Tags


Meest recente berichten

Hoe kies je de juiste eiken vloer?

De eiken vloer is razend populair. Logisch, want deze vloer is makkelijk te bewerken. Hierdoor krijgt de vloer een unieke touch en wordt daarmee de eyecatcher van je woning. Met […]

LEES MEER

Hoe kies je de juiste eiken visgraatvloer?

Of je nu al jarenlang droomt van een prachtige eiken visgraatvloer, of al een tijdje bezig bent met de zoektocht naar die vloer waar je hart sneller van gaat kloppen: […]

LEES MEER

Visgraat of Hongaarse punt

Een houten vloer kiezen kan best een lastige opgave zijn. Er zijn zoveel verschillende patronen, maar voor welke kies je dan? In deze blog lichten we de visgraat en Hongaarse […]

LEES MEER