Home - Blog // Houten vloeren schuren en oliën

Houten vloeren schuren en oliën

Heb jij een prachtige houten vloer liggen? Dan wil je er vast heel lang van kunnen genieten. Het mooie aan een houten vloer is dat je deze heel goed kunt onderhouden. In deze blog vertellen we je meer over houten vloeren schuren en oliën.

Houten vloer schuren

 

Houten vloer (laten) schuren

Eens in de tien jaar is het nodig om een houten vloer te (laten) schuren. Je kunt dit zelf doen, maar je kunt dit ook door ons laten doen zodat we je volledig kunnen ontzorgen. Het schuren van een houten vloer is namelijk een vak apart. Bij gebrek aan ervaring en onjuist gebruik van de schuurmachine, kan de vloer flink beschadigen. Heb je geen ervaring met schuren? Laat je houten vloer dan schuren door een specialist. Onze ervaren parketteurs voeren deze klus graag voor je uit. Zo ben je verzekerd van een goed resultaat.

 

Houten vloer laten schuren

 

Spotrepair

Het kan gebeuren dat er deukjes, scheuren of verkleuringen ontstaan in een houten vloer of meubel. Dat is natuurlijk zonde, maar we kunnen beschadigingen in hout makkelijk verhelpen. Met behulp van de nieuwste spotrepairmethodes komt speciaal opgeleid personeel de schade bij jou thuis herstellen. Beschadigingen tot 3 centimeter worden heel netjes hersteld, zelfs met behoud van kleur en structuur. De kosten worden vaak vergoed door de verzekeringsmaatschappij. Dit is wel afhankelijk van de dekking van jouw verzekering.

 

Onderhoud gelakte houten vloer

 

Houten vloer oliën

De afwerking die je een houten vloer geeft, zorgt voor kleur en een unieke uitstraling. Een naturel olie geeft een vloer een natuurlijke afwerking. De olie kan ook gemengd worden met een kleurpigment. Hiervoor heb je de keuze uit meer dan 50 kleuren. Van warme kleuren tot koele tinten, zoals whitewash en greywash. Ook beschermt een afwerking met olie het hout tegen vuil en vocht.

 

houten vloer oliën

 

Om je vloer mooi en schoon te houden, kun je deze één keer per week dweilen met een scheutje speciale vloerzeep. Vloerzeep reinigt en laat een beschermend laagje achter op de vloer. Zo ben je ervan verzekerd dat jouw houten vloer heel lang mooi blijft en jarenlang meegaat. Meer informatie over houten vloeren schuren en oliën vind je hier.

 

Houten vloer lakken

 

Wil je meer weten over houten vloeren? Neem neem contact met ons op of kom langs in onze prachtige showroom.

Tags


Meest recente berichten

De juiste houten vloer kiezen in 7 stappen

Een houten vloer past in elk interieur. Of je nu een klassieke, moderne of andere woonstijl hebt; een houten vloer maakt het verschil. Het is natuurlijk wel belangrijk dat de […]

LEES MEER

Musthave: aku panelen in huis

Staat er bij jou een woning make-over op de planning? Denk dan zeker aan aku panelen. Als je warmte en sfeer in huis wil halen, zijn houten aku panelen een […]

LEES MEER

Hongaarse punt vloer eiken

Er zijn weinig vloeren zo veelzijdig als de Hongaarse punt vloer eiken. Deze vloer doet met zijn zigzagpatroon denken aan een visgraatvloer, maar is toch net een beetje anders. De […]

LEES MEER