Home - Blog // Ideeën voor houten wandpanelen in de slaapkamer

Ideeën voor houten wandpanelen in de slaapkamer

Om het interieur in je slaapkamer warm en elegant te maken kan je – in plaats van een kleurtje op de muur – ook kiezen voor houten wandpanelen. Bijkomend voordeel: het is niet alleen stijlvol, maar je dempt er geluid van buitenaf mee en ook wordt de akoestiek in je slaapkamer prettiger. Bij De Houtfabriek leveren we diverse kleuren en maten. Ook denken we met je mee over wat er past bij jouw interieur.

wandpaneel slaapkamer

 

Waar plaats je wandpanelen in je slaapkamer?

Omdat je wandpanelen zo gemakkelijk kan monteren, kun je ze in principe op elke wand in je slaapkamer plaatsen, zelfs op het plafond. De meeste mensen kiezen echter voor één wand in de slaapkamer, bijvoorbeeld achter het bed of als hoofdbord. Je plaatst ze horizontaal, verticaal of zelfs diagonaal voor een speels effect.

 

achterwand wandpaneel

 

Geluidsdemping, duurzaamheid en stijl in één

Zeker in je slaapkamer wil je in een stille omgeving zijn. Een groot voordeel van wandpanelen is dan ook dat er een akoestisch vilt achter zit, gemaakt van gerecycled plastic. Hierdoor wordt geluid en echo van buitenaf gedempt en de akoestiek in de kamer wordt verbeterd. Omdat wij bij De Houtfabriek duurzaamheid belangrijk vinden, zijn ook de houten planken gemaakt van natuurlijke materialen en hout uit duurzame bossen. Denk aan materialen als MDF, eikenhout en akoestisch vilt. 

 

akoestisch wandpaneel

 

Tussen welke stijlen kan je kiezen?

Niet alleen de legrichting kun je kiezen. Ook heb je de keuze uit diverse kleuren en typen materiaal. In onderstaande afbeelding zie je een voorbeeld van een wandpaneel gemaakt uit walnoothout; sommige klanten kiezen echter voor gerookt, naturel of rustiek eikenhout. We hebben tegenwoordig zelfs waterdichte wandpanelen.

En kun je écht niet kiezen? Dan ben je natuurlijk van harte welkom in onze showroom. Of bestel eenvoudig samples van 240 cm of 350 cm in onze webshop. 

 

wandpaneel slaapkamer

 

Eenvoudig DIY project

De montage van houten wandpanelen is eenvoudig en dat maakt het een echt DIY-project (zelfs als je twee linkerhanden hebt). Wanneer je weet voor welke stijl je gaat, bestel dan je wandpanelen in de webshop. Bij De Houtfabriek hebben wij diverse afmetingen zodat er altijd een geschikt paneel voor jouw project tussen zit. 

 

wandpanelen slaapkamer

 

Meer weten?

Benieuwd naar alle opties voor wandpanelen in je slaapkamer? Kijk voor een overzicht van alle materialen en prijzen hier of kom langs in onze showroom nabij Utrecht.

Afspraak maken

Tags


Meest recente berichten

De juiste houten vloer kiezen in 7 stappen

Een houten vloer past in elk interieur. Of je nu een klassieke, moderne of andere woonstijl hebt; een houten vloer maakt het verschil. Het is natuurlijk wel belangrijk dat de […]

LEES MEER

Musthave: aku panelen in huis

Staat er bij jou een woning make-over op de planning? Denk dan zeker aan aku panelen. Als je warmte en sfeer in huis wil halen, zijn houten aku panelen een […]

LEES MEER

Hongaarse punt vloer eiken

Er zijn weinig vloeren zo veelzijdig als de Hongaarse punt vloer eiken. Deze vloer doet met zijn zigzagpatroon denken aan een visgraatvloer, maar is toch net een beetje anders. De […]

LEES MEER