Home - Blog // Ideeën voor houten wandpanelen in de slaapkamer

Ideeën voor houten wandpanelen in de slaapkamer

Om het interieur in je slaapkamer warm en elegant te maken kan je – in plaats van een kleurtje op de muur – ook kiezen voor houten wandpanelen. Bijkomend voordeel: het is niet alleen stijlvol, maar je dempt er geluid van buitenaf mee en ook wordt de akoestiek in je slaapkamer prettiger. Bij De Houtfabriek leveren we diverse kleuren en maten. Ook denken we met je mee over wat er past bij jouw interieur.

wandpaneel slaapkamer

Waar plaats je wandpanelen in je slaapkamer?

Omdat je wandpanelen zo gemakkelijk kan monteren, kan je ze in principe op elke wand in je slaapkamer plaatsen – zelfs op het plafond is dit mogelijk. De meeste mensen kiezen echter voor één wand in de slaapkamer, bijvoorbeeld achter het bed of als hoofdbord. Je plaatst ze horizontaal, verticaal of zelfs diagonaal voor een speels effect.

achterwand wandpaneel

Geluidsdemping, duurzaamheid en stijl in één

Zeker in je slaapkamer wil je in een stille omgeving zijn. Een groot voordeel van wandpanelen is dan ook dat er een akoestisch vilt achter zit, gemaakt van gerecycled plastic. Hierdoor wordt geluid en echo van buitenaf gedempt en de akoestiek in de kamer wordt verbeterd. 

Omdat wij bij De Houtfabriek duurzaamheid belangrijk vinden, zijn ook de houten planken gemaakt van natuurlijke materialen en hout uit duurzame bossen. Denk aan materialen als MDF, eikenhout en akoestisch vilt. 

akoestisch wandpaneel

Tussen welke stijlen kan je kiezen?

Niet alleen kan je de legrichting kiezen. Ook heb je de keuze uit diverse kleuren en typen materiaal. In onderstaande afbeelding zie je een voorbeeld van een wandpaneel gemaakt uit walnoothout; sommige klanten kiezen echter voor gerookt, naturel of rustiek eikenhout. 

En kan je écht niet kiezen? Dan ben  je van harte welkom in  onze showroom. Of bestel eenvoudig samples van 240 cm of 350 cm in onze webshop. 

wandpaneel slaapkamer

Eenvoudig DIY project

De montage van houten wandpanelen is eenvoudig en dat maakt het een echt DIY-project (zelfs als je twee linkerhanden hebt). Wanneer je weet voor welke stijl je gaat, bestel dan je wandpanelen in de webshop. Bij De Houtfabriek hebben wij diverse afmetingen zodat er altijd een geschikt paneel voor jouw project tussen zit. 

wandpanelen slaapkamer

 

Meer weten?

Benieuwd naar alle opties voor wandpanelen in je slaapkamer? Kijk voor een overzicht van alle materialen en prijzen hier. Of neem contact met ons op voor een afspraak in onze showroom nabij Utrecht.

Tags


Meest recente berichten

Houten vloeren schuren en lakken

Een houten vloer is één keer in de 10 jaar toe aan een opknapbeurt, zodat je zo lang mogelijk van je houten vloer kunt genieten. Ook de laklaag gaat gemiddeld […]

LEES MEER

Waar moet je op letten bij isoleren onder houten vloer?

Een lekker warm huis is, vooral in de koude winters, geen overbodige luxe. Ben je eraan toe om je houten vloer te isoleren? Dat moedigen we aan! Daarom hebben we […]

LEES MEER

5 x inspiratie: industriële staal deur

De industriële staal deur is al jarenlang een populaire trend. En dat is natuurlijk niet voor niks, want stalen deuren zijn prachtig en passen in bijna iedere interieurstijl. Stalen deuren […]

LEES MEER