Home - Blog // Ideeën voor houten wandpanelen in de slaapkamer

Ideeën voor houten wandpanelen in de slaapkamer

Om het interieur in je slaapkamer warm en elegant te maken kan je – in plaats van een kleurtje op de muur – ook kiezen voor houten wandpanelen. Bijkomend voordeel: het is niet alleen stijlvol, maar je dempt er geluid van buitenaf mee en ook wordt de akoestiek in je slaapkamer prettiger. Bij De Houtfabriek leveren we diverse kleuren en maten. Ook denken we met je mee over wat er past bij jouw interieur.

wandpaneel slaapkamer

Waar plaats je wandpanelen in je slaapkamer?

Omdat je wandpanelen zo gemakkelijk kan monteren, kan je ze in principe op elke wand in je slaapkamer plaatsen – zelfs op het plafond is dit mogelijk. De meeste mensen kiezen echter voor één wand in de slaapkamer, bijvoorbeeld achter het bed of als hoofdbord. Je plaatst ze horizontaal, verticaal of zelfs diagonaal voor een speels effect.

achterwand wandpaneel

Geluidsdemping, duurzaamheid en stijl in één

Zeker in je slaapkamer wil je in een stille omgeving zijn. Een groot voordeel van wandpanelen is dan ook dat er een akoestisch vilt achter zit, gemaakt van gerecycled plastic. Hierdoor wordt geluid en echo van buitenaf gedempt en de akoestiek in de kamer wordt verbeterd. 

Omdat wij bij De Houtfabriek duurzaamheid belangrijk vinden, zijn ook de houten planken gemaakt van natuurlijke materialen en hout uit duurzame bossen. Denk aan materialen als MDF, eikenhout en akoestisch vilt. 

akoestisch wandpaneel

Tussen welke stijlen kan je kiezen?

Niet alleen kan je de legrichting kiezen. Ook heb je de keuze uit diverse kleuren en typen materiaal. In onderstaande afbeelding zie je een voorbeeld van een wandpaneel gemaakt uit walnoothout; sommige klanten kiezen echter voor gerookt, naturel of rustiek eikenhout. 

En kan je écht niet kiezen? Dan ben  je van harte welkom in  onze showroom. Of bestel eenvoudig samples van 240 cm of 350 cm in onze webshop. 

wandpaneel slaapkamer

Eenvoudig DIY project

De montage van houten wandpanelen is eenvoudig en dat maakt het een echt DIY-project (zelfs als je twee linkerhanden hebt). Wanneer je weet voor welke stijl je gaat, bestel dan je wandpanelen in de webshop. Bij De Houtfabriek hebben wij diverse afmetingen zodat er altijd een geschikt paneel voor jouw project tussen zit. 

wandpanelen slaapkamer

 

Meer weten?

Benieuwd naar alle opties voor wandpanelen in je slaapkamer? Kijk voor een overzicht van alle materialen en prijzen hier. Of neem contact met ons op voor een afspraak in onze showroom nabij Utrecht.

Tags


Meest recente berichten

Alles over de Hongaarse puntvloer

Je kunt geen interieurblad openslaan of hij staat er wel in: de visgraatvloer. Tegenwoordig zie je de razend populaire vloer overal voorbijkomen. Gaat jouw hart sneller kloppen van een visgraatvloer, […]

LEES MEER

Dit doet een visgraatvloer met je woning

Je hebt ze inmiddels vast al honderd keer voorbij zien komen: visgraatvloeren. Tegenwoordig zijn ze ontzettend populair, maar deze trend is zeker niet nieuw. Wist je dat ze al gespot […]

LEES MEER

Tips: houten vloeren schoonmaken

Een authentieke houten vloer is natuurlijk een investering. Daar ben je zuinig op. Doordat je dagelijks loopt op je vloer, kan deze schraal worden. Ook kunnen er loopsporen ontstaan. Op […]

LEES MEER