Home - Blog // 5x stijlvolle interieur ideeën met Akoestische Panelen

5x stijlvolle interieur ideeën met Akoestische Panelen

Een gesprek voeren in een ruimte met een slechte akoestiek, is heel vervelend. Een mooie manier om de geluidsconditie te verbeteren, is door het plaatsen van akoestische panelen. De decoratieve wandpanelen elimineren galm, zorgen dat warmte langer vastgehouden wordt en zijn een luxe toevoeging aan jouw interieur.

Akoestische panelen kun je heel makkelijk zelf op maat maken en monteren. Ze zijn dus geschikt voor iedere doe-het-zelver. Bekleed bijvoorbeeld het plafond, creëer een accentmuur of maak een hoofdbord achter je bed. Je kunt de design wandpanelen in alle richtingen leggen. Ideaal!

 

akoestisch paneel slaapkamer warm

 

1. Akoestische panelen in de woonkamer

Wil je de akoestiek in jouw woonkamer verbeteren? Plaats dan houten wandpanelen tegen één of meerdere muren. Als je de woonkamer langer wil laten lijken, kun je ze het beste horizontaal plaatsen. Een verticale plaatsing zorgt ervoor dat de ruimte hoger lijkt. Voor een speels effect kies je een diagonale legging. Bij de Houtfabriek hebben we – als enige in Nederland – langere panelen van 304 cm voor hoge plafonds. Met onze isolerende wandpanelen kun je dus alle kanten op.

 

akoestische wandpanelen woonkamer

 

2. Akoestische wandpanelen tegen het plafond

Woodupp en Lynwood wandpanelen kan je op allerlei manieren gebruiken. Heb je er al eens over nagedacht om ze op het plafond te plaatsen? Zo creëer je niet alleen een geluiddempend plafond, maar geef je ook een unieke touch aan de ruimte.

wandpaneel plafond

 

3. Decoratie wandpanelen achter het bed

Wandpanelen van hout worden vaak gebruikt als hoofdbord of op een deel van de muur achter het bed. Zo maak je je slaapkamer heel gemakkelijk hotel chic.

 

akoestische wandpanelen slaapkamer

 

4. Akoestische panelen in de hal

Ook in de hal zijn akoestische wandpanelen een mooie toevoeging. Je kan ze multifunctioneel gebruiken, door er haken aan te bevestigen voor jassen of sleutels. Zo heb je meteen een kapstok. Win-win!

 

akoestische panelen in de hal

 

5. Creatieve oplossing met wandpanelen

Akoestische panelen zijn flexibel. Hierdoor zijn ze op veel verschillende manieren te gebruiken. Plaats de decoratieve wandpanelen bijvoorbeeld om je keukeneiland, zodat de panelen in je interieur blenden. Of maak er een plantenbak van, door ze om een pot te vouwen en te bevestigen met een schroef. Houten wandpanelen zijn elegant en te verkrijgen in verschillende types en kleuren. Zo stem je de panelen altijd af op jouw moderne interieur.

Samples_1080 akoestische panelen

Bestel alle kleuren in onze webshop

Met onze stijlvolle geluidsisolerende wandpanelen worden jouw ruimtes veel comfortabeler. Je hoeft je niet meer te storen aan geluidsoverlast en galm. Daarnaast kan je zelf de kleur van jouw nieuwe wandpanelen kiezen, zodat ze goed bij jouw interieur passen. De akoestische wandpanelen zijn beschikbaar van licht naar donker en van warme tinten tot koelere kleuren.

Bij de Houtfabriek kan je twee soorten panelen bestellen: Woodupp en Lynwood. Wat onze akoestische panelen bijzonder maakt, is dat ze als enige in Nederland tot wel 305 cm lang besteld kunnen worden en daarmee geschikt zijn voor elk plafond. Daarnaast zijn ze gemaakt van kwalitatieve en duurzame materialen, zoals MDF, eikenfineer en gerecycled vilt.

Ben je net zo enthousiast als wij en wil je graag wandpanelen kopen? Bestel dan alvast samples om bij jou thuis te bekijken welke kleur het beste bij jouw inrichting past. Of bestel direct jouw favo panelen in de webshop. Je bent natuurlijk ook altijd welkom in onze showroom in Westbroek.

Hopelijk tot snel!

Tags


Meest recente berichten

Welke vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming?

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor vloerverwarming. Dat snappen we, want naast dat het lekker warm aan je voeten is, kun je je radiatoren de deur uitdoen. In deze blog […]

LEES MEER

5x stijlvolle interieur ideeën met Akoestische Panelen

Een gesprek voeren in een ruimte met een slechte akoestiek, is heel vervelend. Een mooie manier om de geluidsconditie te verbeteren, is door het plaatsen van akoestische panelen. De decoratieve […]

LEES MEER

Geef je keuken een luxe uitstraling met wandpanelen

Wil je iets nieuws in het interieur van je keuken? Dan zijn wandpanelen een goed idee: ze zijn niet alleen mooi en tijdloos, maar geven je keuken ook nog eens […]

LEES MEER