Houten wandpanelen in de woonkamer

Hout is bijna niet meer weg te denken in interieurs. Denk aan houten tafels, kasten en salontafels. Logisch ook, want hout brengt veel sfeer en warmte in een ruimte. Heb je binnenkort een woonkamer make-over op de planning staan? Denk dan eens aan houten wandpanelen in de woonkamer. In deze blogs lees je alles wat je moet weten over wandpanelen.

Houten wandpanelen in de woonkamer

 

Waarom wandpanelen in de woonkamer?

Ontbreekt er in jouw woonkamer nog een statement piece? Dan zijn houten wandpanelen de perfecte oplossing. Houten wandpanelen trekken namelijk meteen de aandacht in een ruimte. Daarmee zijn ze een echte eyecatcher in jouw woning.

Houten wandpanelen in de woonkamer

 

Akoestische wandpanelen

Houten wandpanelen zijn niet alleen stijlvol, ze helpen ook nog eens om het geluid te dempen in een ruimte, daarom worden ze ook wel akoestische wandpanelen genoemd. Ideaal als je last hebt van een vervelende echo of galm in je woonkamer. Ook kunnen houten wandpanelen de warmte binnenhouden. Hout heeft namelijk van nature een isolerende en geluiddempende werking. Ideaal!

Houten wandpanelen in de woonkamer

 

Diverse kleuren

Onze wandpanelen zijn verkrijgbaar in maar liefst acht kleuren. Zo kun je kiezen voor een prachtige licht eiken, houten kleur. Houd je meer van een donkere tint? Ook dat is mogelijk. Daarnaast kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld een grijsint. Je bent altijd welkom in onze showroom om de kleuren en materialen eens in het echt te bekijken.

Houten wandpanelen in de woonkamer

 

Duurzame materialen

Onze houten wandpanelen zijn gemaakt van duurzame materialen. Wij willen namelijk het beste voor onze klanten, maar natuurlijk ook voor de natuur. Zo is het vilt van onze akoestische wandpanelen  gemaakt van gerecycled plastic.

Het materiaal van de wandpanelen is een combinatie van MDF, eiken en akoestisch vilt. Het hout wordt gehaald uit duurzaam beheerde bossen. Uit dat hout wordt MDF en eikenfineer gemaakt. Zo dragen wij ons steentje bij aan duurzame producten en een schonere wereld.

Houten wandpanelen in de woonkamer

 

Hoe plaats je houten wandpanelen?

Bij ons kies je zelf hoe je de wandpanelen wil plaatsen: horizontaal, verticaal óf diagonaal. De wandpanelen worden speciaal voor jou op maat gemaakt. Creëer een speels effect door ze bijvoorbeeld diagonaal te plaatsen. Ze zijn heel makkelijk en snel te monteren met onze handige monteerinstructies, perfect voor de doe-het-zelver. Kies zelf of je ze aan het plafond of op de muur wil monteren. Wat bijvoorbeeld heel gaaf is, is een houten wandpaneel achter je tv. Hiermee heb je gelijk een prachtige accentmuur en de warmte van het hout brengt veel sfeer met zich mee.

Houten wandpanelen in de woonkamer

Ben je net zo verliefd op houten wandpanelen voor in je woonkamer als wij? Dat snappen wij als geen ander. Kom eens langs in onze showroom om de kleuren en materialen in het echt te bekijken en mogelijkheden te bespreken. Ben je er nog niet helemaal over uit? Bekijk dan onze inspiratiepagina. Wij staan graag voor je klaar met vrijblijvend advies.