Home - Blog // De mooiste donkere houten vloeren

De mooiste donkere houten vloeren

Een vloer is natuurlijk de basis van je woning. De kleur, kwaliteit en uitstraling bepalen voor een groot gedeelte de look and feel van je woning. Hout brengt warmte en sfeer in huis en is daarom erg populair. Voordat je een houten vloer aanschaft, laat je je eerst inspireren. Ontdek in deze blog of een donkere houten vloer past bij jouw woning en wensen.

Donkere houten visgraat vloer

 

Donkere houten vloeren

Je ziet ze in allerlei soorten en ze worden steeds populairder: donkere houten vloeren. We kunnen er niet meer omheen. Ze zien er superstijlvol en tijdloos uit. Een donkere houten vloer is dé eyecatcher van je woning, zeker als je hem laat leggen in een prachtig patroon, zoals een Hongaarse punt, visgraat of Versailles.

Is een patroon toch niet helemaal jouw ding? We leggen hem gerust voor je in de lengte of de breedte. Ook dat ziet er natuurlijk prachtig en tijdloos uit. Bij de Houtfabriek mag je het patroon en de richting zelf bepalen. We hebben alles onder één dak om jou een prachtig en uniek interieur te geven.

 

Donkere houten visgraatvloer

 

Donkere eiken houten vloeren

Een eiken vloer is razend populair. Dat komt omdat het hout makkelijk te bewerken is. Zo kun je de vloer laten roken of borstelen. Wil je een verouderde look creëren? Dat lukt makkelijk bij deze vloer. Een donkere eiken houten vloer ziet er mooi uit en creëert een prachtig contrast in huis.

 

Gerookte houten vloer

 

Kleine en grote ruimtes

Combineer je de donkere houten vloer met lichte tinten? Dan krijg je een trendy uitstraling in huis. Ook zorgt het voor een ruimtelijk effect in kleine woningen. De combinatie van een donkere vloer met donkere meubels en muren, zorgt voor een chic effect. In zowel grote als kleine ruimtes staat een donkere houten vloer prachtig.

 

Dubbel gerookte houten vloeren villa Ameland

 

Donker hout en interieurstijlen

Een donkere houten vloer is geschikt voor meerdere interieurstijlen. Een donkere houten vloer komt volledig tot zijn recht in een industrieel interieur. Combineer het hout samen met meubels met stalen poten en je creëert een prachtige industriële look in je woning.

 

Visgraat vloer gerookt

 

Donker hout brengt veel warmte met zich mee. Precies het gevoel dat je wil creëren in een landelijk interieur. Combineer de vloer met zachte en lichte meubels voor een gezellige en nonchalante sfeer.

 

Convectoruput rooster op maat

 

Ook staat deze vloer prachtig in Japanse woonstijlen, waarin contrast en balans centraal staan. Het effect van contrast wordt nog beter zichtbaar wanneer je de vloer combineert met witte muren. Ook in een modern interieur kun je een donkere houten vloer plaatsen als warme basis.

 

Houten vloer gedweild

 

Ben je er nog niet uit wat voor vloer je wil? We denken graag met je mee. Maak een afspraak en kom langs in onze showroom. Je kunt er op je gemak inspiratie opdoen onder het genot van een goede kop koffie.

Ons team kijkt er naar uit om je te zien! Wil je eerst nog zelf rondkijken? Bekijk onze Instagram-, Facebook- of Pinterestpagina dan eens.

Tags


Meest recente berichten

Hoe kies je de juiste eiken vloer?

De eiken vloer is razend populair. Logisch, want deze vloer is makkelijk te bewerken. Hierdoor krijgt de vloer een unieke touch en wordt daarmee de eyecatcher van je woning. Met […]

LEES MEER

Hoe kies je de juiste eiken visgraatvloer?

Of je nu al jarenlang droomt van een prachtige eiken visgraatvloer, of al een tijdje bezig bent met de zoektocht naar die vloer waar je hart sneller van gaat kloppen: […]

LEES MEER

Visgraat of Hongaarse punt

Een houten vloer kiezen kan best een lastige opgave zijn. Er zijn zoveel verschillende patronen, maar voor welke kies je dan? In deze blog lichten we de visgraat en Hongaarse […]

LEES MEER