Home - Blog // 5 keer inspiratie voor een eiken houten vloer

5 keer inspiratie voor een eiken houten vloer

Eiken houten vloeren zijn prachtig. Het is dan ook de meestgekozen houtsoort voor houten vloeren. Ze zorgen voor een gezellige sfeer en maken een ruimte warmer. Sterker nog: eikenhout voelt ook letterlijk warmer aan je voeten dan bijvoorbeeld PVC of laminaat. Het is classy, supersterk en past in bijna ieder interieur. Niet voor niets dus, dat eiken houten vloeren zo populair zijn. Wil je ook een chique uitstraling geven aan jouw interieur? In deze blog vind je 5 keer inspiratie voor een eiken houten vloer.

 

Eiken houten vloer

 

1. Donkere eiken visgraat vloer

Donker eikenhout geeft een warme sfeer aan je interieur. Al onze mooie houten vloeren kunnen in een visgraatpatroon gelegd worden. Je kunt een donkere kleur eikenhout heel goed combineren met stoere materialen, zoals een zwarte stalen deur. Wil je de ruimte wat lichter maken? Kies dan voor een lichte kleur op de muur en zorg voor voldoende licht.

 

Donkere visgraat vloer

 

2. White wash

Bij eikenhout denken we vaak aan een donkere kleur. Wist je dat dit tegenwoordig niet meer altijd het geval is? Een massief eiken houten vloer kun je namelijk ook bestellen met een mooie white wash. Dit geeft je vloer een rustige uitstraling. Houten witte vloeren passen perfect in een modern of Scandinavisch interieur. Onze eiken houten eiken vloeren kunnen geschaafd, verouderd, geborsteld en gerookt worden.

 

Eiken hout white wash

 

3. Trek het door

Om eenheid te creëren, is het mooi om je nieuwe eikenhouten vloer door te laten leggen op de trap en op overige verdiepingen. Eikenhout laat zich uitstekend kleuren en behandelen, waardoor de kleuropties eindeloos zijn. Eén kleur vloer in het hele huis zorgt ervoor dat de vloer niet afleidt van de rest van het interieur en je overal dezelfde warme sfeer ervaart.

 

Donkere eiken houten vloer

 

4. Een uniek patroon in je houten eiken vloer

Bij een houten vloer denk je waarschijnlijk snel aan een visgraatpatroon of lange plank. Maar wist je dat er meer patronen mogelijk zijn? Daarnaast kun je spelen met de uitstraling door te kiezen voor een noestvrije, rustieke of robuuste structuur in de vloer.

 

Eiken houten vloer patroon

 

5. Houten vloeren woonkamer met band en bies

Een band en bies geven je vloer een klassieke en luxe uitstraling. Dit staat erg mooi in woonkamers van oude panden, die bijvoorbeeld een sierlijst op het plafond hebben. Ook nieuwbouwwoningen geeft het een karakteristieke look and feel.

 

Houten vloer met bies

 

Trees for all

Bij De Houtfabriek werken we graag met natuurlijke en duurzame materialen. Daarom laten we bij elke aankoop van een houten vloer of meubel twee bomen planten in Nederland en Bolivia. Zo zorgen we er samen met Trees for all voor dat de wereld een stukje groener wordt.

Ben je geïnspireerd door onze mooie voorbeelden van een eiken houten vloer? Omdat je houten vloeren moet zien en voelen, nodigen wij je graag uit in onze sfeervolle showroom. Kom je snel langs?

Tags


Meest recente berichten

De juiste houten vloer kiezen in 7 stappen

Een houten vloer past in elk interieur. Of je nu een klassieke, moderne of andere woonstijl hebt; een houten vloer maakt het verschil. Het is natuurlijk wel belangrijk dat de […]

LEES MEER

Musthave: aku panelen in huis

Staat er bij jou een woning make-over op de planning? Denk dan zeker aan aku panelen. Als je warmte en sfeer in huis wil halen, zijn houten aku panelen een […]

LEES MEER

Hongaarse punt vloer eiken

Er zijn weinig vloeren zo veelzijdig als de Hongaarse punt vloer eiken. Deze vloer doet met zijn zigzagpatroon denken aan een visgraatvloer, maar is toch net een beetje anders. De […]

LEES MEER