Home - Blog // 5 keer inspiratie voor een eiken houten vloer

5 keer inspiratie voor een eiken houten vloer

Eiken houten vloeren zijn prachtig…. Het is dan ook de meestgekozen houtsoort voor houten vloeren. Ze zorgen voor een gezellige sfeer en maken een ruimte warmer. Sterker nog: eikenhout voelt ook letterlijk warmer aan je voeten dan bijvoorbeeld PVC of laminaat. Het is classy, supersterk en past in bijna ieder interieur. Niet voor niets dus, dat eiken houten vloeren zo populair zijn. Wil je ook een chique uitstraling geven aan jouw interieur? In deze blog vind je 5 keer inspiratie voor een eiken houten vloer.

 

Eiken houten vloer

 

1. Donkere eiken visgraat vloer

Donker eikenhout geeft een warme sfeer aan je interieur. Al onze mooie houten vloeren kunnen in een visgraatpatroon gelegd worden. Je kunt een donkere kleur eikenhout heel goed combineren met stoere materialen, zoals een zwarte staaldeur. Wil je de ruimte wat lichter maken? Kies dan voor een lichte kleur op de muur en zorg voor voldoende licht.

 

Donkere visgraat vloer

 

2. White wash

Bij eikenhout denken we vaak aan een donkere kleur. Wist je dat dit tegenwoordig niet meer altijd het geval is? Een massief eiken houten vloer kun je namelijk ook bestellen met een mooie white wash. Dit geeft je vloer een rustige uitstraling. Houten witte vloeren passen perfect in een modern of Scandinavisch interieur. Onze eiken houten eiken vloeren kunnen geschaafd, verouderd, geborsteld en gerookt worden.

 

Eiken hout white wash

 

3. Trek het door

Om eenheid te creëren, is het mooi om je nieuwe eikenhouten vloer door te laten leggen op de trap en op overige verdiepingen. Eikenhout laat zich uitstekend kleuren en behandelen, waardoor de kleuropties eindeloos zijn. Eén kleur vloer in het hele huis zorgt ervoor dat de vloer niet afleidt van de rest van het interieur en je overal dezelfde warme sfeer ervaart.

 

Donkere eiken houten vloer

 

4. Een uniek patroon in je houten eiken vloer

Bij een houten vloer denk je waarschijnlijk snel aan een visgraatpatroon of lange plank. Maar wist je dat er meer patronen mogelijk zijn? Daarnaast kun je spelen met de uitstraling door te kiezen voor een noestenvrije, rustieke of robuuste structuur in de vloer.

 

Eiken houten vloer patroon

 

5. Houten vloeren woonkamer met rand en bies

Een rand en bies geven je vloer een klassieke en luxe uitstraling. Dit staat erg mooi in woonkamers van oude panden, die bijvoorbeeld een sierlijst op het plafond hebben. Ook nieuwbouwwoningen geeft het een karakteristieke look and feel.

 

Houten vloer met bies

 

Trees for all

Bij De Houtfabriek werken we graag met natuurlijke en duurzame materialen. Daarom laten we bij elke aankoop van een houten vloer of meubel twee bomen planten in Nederland en Bolivia. Zo zorgen we er samen met Trees for all voor dat de wereld een stukje groener wordt.

Ben je geïnspireerd door onze mooie voorbeelden van een eiken houten vloer? Omdat je houten vloeren moet zien en voelen, nodigen wij je graag uit in onze sfeervolle showroom. Kom je snel langs?

Tags


Meest recente berichten

Zo kies je de juiste white wash vloer

Een houten vloer voegt veel sfeer en gezelligheid aan een woning toe. Heb je al een houten vloer liggen en wil je deze graag een opknapbeurt geven? Of wil je […]

LEES MEER

Houten wanden – de woontrend van nu!

Houten wandpanelen geven een stijlvolle uitstraling aan de ruimte en zorgen ervoor dat de galm vermindert. Ze zijn dus niet alleen mooi, maar lossen ook een praktisch probleem op. Deze […]

LEES MEER

5 keer inspiratie voor een eiken houten vloer

Eiken houten vloeren zijn prachtig…. Het is dan ook de meestgekozen houtsoort voor houten vloeren. Ze zorgen voor een gezellige sfeer en maken een ruimte warmer. Sterker nog: eikenhout voelt […]

LEES MEER