Home - Blog // Zo kies je de juiste houten visgraat vloer

Zo kies je de juiste houten visgraat vloer

De houten visgraat vloer is de trend van het moment! Een visgraat vloer bestaat uit plankjes die om en om gelegd worden, waardoor het populaire visgraatpatroon ontstaat. Als je op zoek bent naar een nieuwe houten vloer, kom je er al snel achter dat er ontelbaar veel keus is. Hoe bepaal je nu welk type vloer het beste in jouw woning past? Wij helpen jou graag bij het kiezen van de juiste houten visgraat vloer.

Houten vloer industrieel

 

Praktisch

De vloer is de basis van elke ruimte. Het is bepalend voor welke meubels, kleuren en materialen je kiest voor de rest van de woning. Zoek om te beginnen naar voorbeelden op Pinterest en in magazines, zodat je al een idee krijgt van wat je mooi vindt voordat de zoektocht naar een geschikte vloer begint.

 

Visgraat vloer donker

 

Een visgraat legrichting laat je ruimte groter lijken, zeker wanneer de pijl van de visgraat de lengte van de ruimte in wijst. Als je houten visgraat vloeren in meerdere (kleinere) ruimtes wil, kies dan overal voor dezelfde visgraat vloer. Zo voorkom je een onrustige uitstraling.

 

Vloer op trap

 

5 praktische voordelen van een houten visgraat vloer

  • De levensduur van een houten vloer is extreem lang.
  • Beschadigingen kunnen worden bijgewerkt.
  • Een houten vloer geeft warmte en sfeer.
  • Iedere plank is uniek.
  • Een houten visgraat vloer is geschikt voor vloerverwarming.

 

Uitstraling

Als je inspiratie op hebt gedaan, is het tijd om een moodboard te maken. Een moodboard helpt je bij het kiezen van de juiste houten visgraat vloer, omdat je zo al een beeld hebt van de stijl waarin je je huis wil inrichten. Een landelijke inrichting vraagt om een andere vloer dan een industriële woonstijl. Als je weet wat je mooi vindt, kun je gerichter op zoek gaan.

Wanneer je kiest voor een houten visgraat vloer, kun je zelf de uitstraling bepalen.

Stijl en kleur

Kies je voor licht of donker? Bij De Houtfabriek kies je uit meer dan 50 verschillende kleuren.

Type hout

Fijn of grof? En met of zonder nerf? Grof met nerf maakt je vloer heel stoer en robuust. Fijn en zonder nerf bijvoorbeeld juist elegant.

Type plank

Ga je voor kleinere of grotere plankjes? Dit heeft effect op de uitstraling van de vloer.

 

Houten visgraat vloer

 

Daarnaast kunnen houten visgraat vloeren op verschillende manieren bewerkt worden:

Roken

Roken geeft het hout een mooie vergrijsde kleur. Dubbel gerookt hout heeft juist een warme, diepe kleur.

Verouderen

Verouderen geeft hout een geleefde uitstraling. Door middel van een trommel met puin ontstaan er butsen en deuken op de plank. Dit geeft het hout karakteristieke uitstraling.

Borstelen

Borstelen maakt de houtstructuur zichtbaarder en voelbaarder. Omdat het zachte gedeelte van de houtnerf wordt weggeborsteld, krijgt het hout meer structuur.

 

Houten visgraat vloer op vloerverwarming

De meeste houten visgraat vloeren zijn geschikt voor vloerwarming, maar niet allemaal. Hardere houtsoorten die het minst vochtgevoelig zijn, zijn het meest geschikt voor vloerverwarming. Denk hierbij aan traditionele houtsoorten, zoals eiken, merbau, afzelia en notenhout. De eikenhouten vloer is de meest gekozen optie. Dit komt omdat eikenhout sterk en stabiel is en een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft. Weten waar je rekening mee moet houden als je een houten vloer op vloerverwarming wil? Je vindt er alles over in deze blog.

 

Enkel gerookte visgraat

 

Passend advies voor een houten visgraat vloer

Het kiezen van een nieuwe vloer gaat meestal niet over één nacht ijs. Het is belangrijk dat je er goed over nadenkt en een vloer kiest die bij jouw stijl past. Daarom staan onze specialisten voor je klaar om je te voorzien van passend advies. Zij laten je de verschillende materialen, structuren en kleuren zien. Bekijk de stalen in verschillende typen licht en loop er overheen om er een gevoel bij te krijgen. Zo weet je zeker dat jij de juiste houten visgraat vloer kiest waar je jarenlang plezier van gaat hebben.

Kom je langs in onze showroom? Maak snel een afspraak!

 

Tags


Meest recente berichten

Een stalen deur, maar dan net even anders

Je ziet ze in bijna ieder interieur en bij veel influencers: de ongekend populaire stalen deuren. Geen wonder, want ze zien er superstijlvol uit. Wil je nu ook een prachtige […]

LEES MEER

Welke soorten houten vloeren zijn er?

Het karakteristieke en warme uiterlijk van een houten vloer brengt veel sfeer in je woning. Logisch dus, dat deze populaire vloeren erg geliefd zijn. Een houten vloer is een investering […]

LEES MEER

Alles over de Hongaarse puntvloer

Je kunt geen interieurblad openslaan of hij staat er wel in: de visgraatvloer. Tegenwoordig zie je de razend populaire vloer overal voorbijkomen. Gaat jouw hart sneller kloppen van een visgraatvloer, […]

LEES MEER