Visgraat vloeren

Bij De Houtfabriek stellen we samen jouw ideale visgraatvloer samen. Kies je voor smalle plankjes, of juist breder? En welke van de +50 kleuren past bij jouw interieur? We helpen je graag in elke stap.

  • duurzaam hout
  • +50 kleuren
  • advies op maat
  • inclusief leggen

Waarom visgraatvloer

De visgraatvloer is een van onze meest verkochte vloeren. En dat is niet zonder reden. Bij de visgraatvloer worden de planken in een motief van 90 graden gelegd. Visgraatvloeren laten een ruimte daarom groter lijken.  De schuine lijnen leiden je ogen namelijk naar de verste hoeken van de kamer. Dat zorgt voor een elegant, maar ook dynamisch effect. 

Door keuzes te maken in de dikte, kleur en afwerking, zorg je voor een visgraatvloer die helemaal is afgestemd op jouw wensen. 

Advies op maat

Samen met onze specialisten kijken we wat voor soort visgraatvloer het beste past bij jouw interieur. Samen kijken we naar het patroon, de dikte, houtsoort, kleuren en afwerking. In de regel maken fijnere visgraatvloeren een kleine ruimte optisch groter. Bredere visgraatpatronen lenen zich het best voor grotere ruimtes. Kom naar onze showroom en we laten je de diverse opties zien. 

Effect van het patroon

De afmeting van de plank bepaalt het effect van het patroon. Hoe kleiner de plank, hoe vaker het patroon zich herhaalt. Ook kan je bij De Houtfabriek een dubbele visgraat parketvloer laten leggen. De plankjes worden dan 2 om 2 gelegd. Gaat jouw voorkeur uit naar de walvisgraat? Dit effect bereik je met een een grote plank. 

Kleur en afwerking

Bij De Houtfabriek kies je uit verschillende soorten planken, allemaal gemaakt van hoogwaardig Europees eikenhout. Kies je voor de traditionele tapis? Of juist voor de multiplank. Ook heb je de keuze uit +50 kleuren, en of je de vloer laat borstelen, roken of verouderen voor een extra bijzonder effect. 

Visgraatvloer met vloerverwarming

Visgraatvloeren zijn erg geschikt om te combineren met een vloerverwarming. Vloerverwarming met een houten vloer zoals de visgraat, zorgt voor een effectieve manier van verwarmen en versterkt daarmee de duurzaamheid van jouw kantoor of woning. 

reviews
Joyce Postma

"Wat een prachtvloer is het geworden! Voor mijn vragen werd door Folkert uitgebreid de tijd genomen. Hij dacht met mij mee en kwam met een advies op maat. De naturel olie is boven verwachting mooi en de vloer is met vakmanschap gelegd. Ik kan De Houtfabriek aan iedereen aanraden!"

7 maart 2024

Ray van de Brink

Zeer tevreden over De Houtfabriek! Mooie eikenhouten vloer van +/- 150m2 bij De Houtfabriek gekocht voor ons nieuwe huis. Zowel planken in lengte richting voor de woonkamer, als in visgraat voor 2 extra kamers. Super advisering en begeleiding (dank Folkert). De parketteur ook een absolute professionele topper. Tot in detail super netjes gelegd (dank Michiel). Heel erg bedankt en we zullen de volgende geïnteresseerden direct naar jullie doorsturen! :-)

10 april 2024

Christa Kramer

"Heel blij en tevreden zijn wij met onze mooie nieuwe houten geoliede vloer. Het personeel van De Houtfabriek heeft ons geweldig geholpen vanaf het moment dat we binnenliepen in het pand in Westbroek tot aan de afwerking van de vloer. Ze zijn professioneel en deskundig en hebben niks teveel gezegd: het eindresultaat voldoet volledig aan de eisen."

2 april 2024

Vraag offerte aan

Offerte aanvragen

FAQ's