De mooiste donkere houten vloeren

Een vloer is natuurlijk de basis van je woning. De kleur, kwaliteit en uitstraling bepalen voor een groot gedeelte de look and feel van je woning. Hout brengt warmte en sfeer in huis en is daarom erg populair. Voordat je een houten vloer aanschaft, laat je je eerst inspireren. Ontdek in deze blog of een donkere houten vloer past bij jouw woning en wensen.

Houten-visgraat-vloer-De-Houtfabriek-6

Donkere houten vloeren

Je ziet ze in allerlei soorten en ze worden steeds populairder: donkere houten vloeren. We kunnen er niet meer omheen. Ze zien er superstijlvol en tijdloos uit. Een donkere houten vloer is dé eyecatcher van je woning, zeker als je hem laat leggen in een prachtig patroon, zoals een Hongaarse punt, visgraat of Versailles.

Is een patroon toch niet helemaal jouw ding? We leggen hem gerust voor je in de lengte of de breedte. Ook dat ziet er natuurlijk prachtig en tijdloos uit. Bij de Houtfabriek mag je het patroon en de richting zelf bepalen. We hebben alles onder één dak om jou een prachtig en uniek interieur te geven.

Houten-vloer-Visgraat-

Donkere eiken houten vloeren

Een eiken vloer is razend populair. Dat komt omdat het hout makkelijk te bewerken is. Zo kun je de vloer laten roken of borstelen. Wil je een verouderde look creëren? Dat lukt makkelijk bij deze vloer. Een donkere eiken houten vloer ziet er mooi uit en creëert een prachtig contrast in huis.

Houten-vloer-Multiplank

Kleine en grote ruimtes

Combineer je de donkere houten vloer met lichte tinten? Dan krijg je een trendy uitstraling in huis. Ook zorgt het voor een ruimtelijk effect in kleine woningen. De combinatie van een donkere vloer met donkere meubels en muren, zorgt voor een chic effect. In zowel grote als kleine ruimtes staat een donkere houten vloer prachtig.

Dubbel-gerookte-houten-vloeren-villa-Ameland

Donker hout en interieurstijlen

Een donkere houten vloer is geschikt voor meerdere interieurstijlen. Een donkere houten vloer komt volledig tot zijn recht in een industrieel interieur. Combineer het hout samen met meubels met stalen poten en je creëert een prachtige industriële look in je woning.

Houten-vloer-Visgraat-vloer-Kantoorinrichting

Donker hout brengt veel warmte met zich mee. Precies het gevoel dat je wil creëren in een landelijk interieur. Combineer de vloer met zachte en lichte meubels voor een gezellige en nonchalante sfeer.

Houten vloer visgraat met rooster

Ook staat deze vloer prachtig in Japanse woonstijlen, waarin contrast en balans centraal staan. Het effect van contrast wordt nog beter zichtbaar wanneer je de vloer combineert met witte muren. Ook in een modern interieur kun je een donkere houten vloer plaatsen als warme basis.

Verouderde-houten-vloer

Ben je er nog niet uit wat voor vloer je wil? We denken graag met je mee. Maak een afspraak en kom langs in onze showroom. Je kunt er op je gemak inspiratie opdoen onder het genot van een goede kop koffie.

Ons team kijkt er naar uit om je te zien! Wil je eerst nog zelf rondkijken? Bekijk onze Instagram-, Facebook- of Pinterestpagina dan eens.