Tips: houten vloer dweilen

Een houten vloer is een prachtige toevoeging aan je woning. Het is natuurlijk een investering en daarom wil je er graag zuinig op zijn. Dat snappen we als geen ander. Jarenlang plezier hebben van je vloer lukt alleen als je je houten vloer goed onderhoudt. Dat begint al bij dweilen. We geven je in deze blog tips om je houten vloer te dweilen.

Verouderde-houten-vloer

 

Hoe vaak houten vloer dweilen?

Je loopt natuurlijk elke dag over je vloer heen. Het is logisch dat je houten vloer dan af en toe vies wordt. Toch is het belangrijk dat je de vloer niet elke dag dweilt. Eén keer per week is meer dan genoeg. Daarnaast adviseren wij om je vloer elke 10 jaar een grote onderhoudsbeurt te geven. Dit doe je door je vloer volledig te schuren en opnieuw te lakken of oliën. Je kunt dit natuurlijk zelf doen, maar je kunt het ook uit handen geven aan één van onze experts.

houten vloer schuren

 

Begin met stofzuigen

Voordat je gaat dweilen, is het belangrijk om je vloer goed te stofzuigen. Je kunt namelijk je vloer beschadigen als er toch kleine deeltjes achterblijven die mee worden gedweild over je vloer. Ga elke hoek bij langs of er niks achterblijft. Gebruik altijd een stofzuiger met een zachte borstelmond. Zo voorkom je krassen op je prachtige vloer. Heb je al het losliggende vuil van de vloer af gestofzuigd? Dan is het tijd om te gaan dweilen.

Houten vloer multiplank

 

Reinig je vloer met de juiste schoonmaakmiddelen

Het is belangrijk dat je de juiste schoonmaakmiddelen gebruikt. Je houten vloer wordt niet blij van allesreiniger, bleekwater, ammoniak of groene zeep. Als je een gelakte vloer hebt, is het belangrijk om je vloer met speciale conditioner te reinigen. Bij een geoliede vloer raden we speciale vloerzeep aan. Deze producten kun je ook bestellen via onze webshop.

Vloerverwarming-opstookprotocol-De-Houtfabriek

Dweil lichtvochtig met een lauw sopje

Je houten vloer is natuurlijk gevoelig voor water. Als er teveel water op je vloer komt, gaat de vloer uitzetten. Het is belangrijk om je vloer met een lichtvochtige dweil te dweilen. Heb je in huis meerdere verdiepingen? Ververs dan het dweilwater voor elke verdieping. Zo zorg je voor een frisse en schone vloer.

Houten vloer visgraat met rooster

Advies voor jouw houten vloer

Bij de Houtfabriek vind je alles voor jouw interieur onder één dak. Wij helpen je ook graag bij het onderhoud van je nieuwe houten vloer. Alles wat je moet weten over houten vloeren, lees je daarom terug in onze blogs. Daarnaast vind je alleen de beste onderhoudsproducten in onze webshop. Zo kun jij zo lang mogelijk genieten van je nieuwe houten vloer.

Ben je van plan binnenkort een houten vloer te bestellen? Laat je eerst inspireren en bekijk onze Facebook-, Instagram- of Pinterestpagina. Of kom gezellig langs in onze showroom. Hopelijk tot snel!