Home - Blog // Onderhoud gietvloeren: tips!

Onderhoud gietvloeren: tips!

Een gietvloer ziet er niet alleen prachtig uit, maar is ook ontzettend praktisch in onderhoud. Heb jij een gietvloer of wil je er één aanschaffen? Dan wil je natuurlijk zo lang mogelijk genieten van je vloer. Ontdek hoe je je gietvloer zo lang mogelijk mooi houdt met onze tips voor onderhoud gietvloeren.

Gietvloer betonlook

 

Onderhoud gietvloeren

De reden dat deze vloer zo populair is, is het eenvoudige onderhoud. Het een ontzettend fijne vloer als je huisdieren of kinderen hebt, maar ook als je af en toe zelf weleens wat drinken morst. Het voordeel van een gietvloer is namelijk dat vlekken niet in de vloer trekken. Zo is de vloer bestand tegen water, thee, koffie en andere vloeistoffen.

 

Grijze gietvloer

 

Gietvloeren onderhoud: stofzuigen

Zoals we net al benoemden, is het onderhoud van een gietvloer erg makkelijk. Dat komt omdat de vloer niet uitzet en geen vocht absorbeert. Het beste is om de vloer eerst goed te stofzuigen. We adviseren om dit te doen met een zachte borstel, zodat je de vloer niet beschadigt met de kop van de stofzuiger. Als alle vuile deeltjes van de vloer zijn, is het tijd om de vloer te gaan dweilen.

 

Gietvloer

 

Gietvloeren onderhoud: dweilen

Het is voldoende om je vloer één keer per week te dweilen. Gebruik een reinigingsmiddel dat niet al te chloorhoudend is. Wist je dat we bij de Houtfabriek alles voor jouw interieur onder één dak hebben? Zo kun je bij ons ook reinigingsmiddelen aanschaffen voor jouw nieuwe vloer. Zo weet je zeker dat je de juiste producten in huis haalt.

 

Gietvloer

 

Gietvloeren onderhoud: don’ts

Het lijkt misschien alsof je gietvoer onverwoestbaar is. De vloer kan tegen water en vlekken zijn er makkelijk af te poetsen. Maar het is wel belangrijk dat je natte voorwerpen, zoals een vochtige spons, jas of doek, niet te lang op de grond laat liggen.

Ook is het niet handig om de vloer schoon te maken met agressief schoonmaakmiddel. Heb je een lastige vlek op de vloer? Ga dan niet boenen met een schuurspons. Zo creëer je namelijk krasjes op de vloer. Dat is zonde!

 

onderhoud gietvloeren

 

Zo gaat je gietvloer jaren mee

Om zo lang mogelijk te genieten van je vloer, is het belangrijk om er zorgvuldig mee om te gaan. Je loopt er natuurlijk elke dag op, dus het is ook meer dan normaal dat hij weleens vies wordt. Knoei je op de vloer? Probeer het dan meteen schoon te maken en droog te deppen met een microvezeldoek.

Kleine steentjes kunnen beschadigingen maken in de vloer. Zorg er daarom voor dat je niet al teveel vuil van buiten mee naar binnen neemt. Het verschuiven van meubels met stalen poten raden we ook af. Til meubels op als je het gaat verschuiven en plak viltjes onder de poten.

 

onderhoud gietvloeren

 

Groot onderhoud 

Soms is het nodig om je vloer een grote onderhoudsbeurt te geven. Er zit een toplaagje op de gietvloer, die in de loop van de tijd een beetje kan beschadigen. Om zo lang mogelijk te genieten van je vloer, raden we aan om eens in de zoveel jaar het toplaagje ervan af te laten halen en er een nieuwe laag op te laten gieten. Na de behandeling ziet je vloer er weer uit als nieuw. Bij de Houtfabriek werkt een team van specialisten die dit voor je uit handen kan nemen.

 

onderhoud gietvloeren

 

Heb je een gietvloer? Bekijk dan zeker onze webshop eens en ontdek de beste onderhoudsproducten voor je gietvloer. Ben je na het lezen van deze blog helemaal verliefd geworden op gietvloeren? Dat begrijpen we als geen ander. Kom eens langs in onze showroom en ontdek alle mogelijkheden. Laat je in de tussentijd inspireren op onze Instagram-, Facebook- of Pinterestpagina. Hopelijk zien we je snel!

Tags


Meest recente berichten

Hoe kies je de juiste eiken vloer?

De eiken vloer is razend populair. Logisch, want deze vloer is makkelijk te bewerken. Hierdoor krijgt de vloer een unieke touch en wordt daarmee de eyecatcher van je woning. Met […]

LEES MEER

Hoe kies je de juiste eiken visgraatvloer?

Of je nu al jarenlang droomt van een prachtige eiken visgraatvloer, of al een tijdje bezig bent met de zoektocht naar die vloer waar je hart sneller van gaat kloppen: […]

LEES MEER

Visgraat of Hongaarse punt

Een houten vloer kiezen kan best een lastige opgave zijn. Er zijn zoveel verschillende patronen, maar voor welke kies je dan? In deze blog lichten we de visgraat en Hongaarse […]

LEES MEER