3x waarom een gietvloer een goede keuze is

Ga je binnenkort je woning verbouwen en wil je ook meteen je vloer aanpakken? Overweeg eens een gietvloer. Deze vloer, met talloze voordelen, vormt een prachtige strakke basis in elk huis. Naast de looks, heeft deze vloer ook andere voordelen. In deze blog leggen we je graag uit waarom een gietvloer een goed idee is.

Grijze-gietvloer-De-Houtfabriek

Een vloer is natuurlijk de basis van je huis. Vaak stem je hier alles op af. Doordat de vloer makkelijk overloopt in muren of andere vloeren, krijgt het een fantastische luxueuze uitstraling. Ook past dit type vloer in bijna iedere interieurstijl. De vloer is compleet naadloos en daardoor brengt dit een tal van voordelen met zich mee.

1. De gietvloer is ontzettend praktisch

Ben je een echte kliederkont? Heb je kinderen of huisdieren? Of heb je een partner die zijn vieze schoenen weleens vergeet uit te trekken? Dan past de gietvloer helemaal bij jouw levensstijl. Deze vloer heeft namelijk weinig onderhoud nodig. Af en toe stofzuigen en schoonmaken met een klein dweiltje met lauw water, is al voldoende. Maak je een vlek op de vloer? Deze poets je makkelijk weg. Een gietvloer is namelijk waterafstotend, waardoor een glas wijn niet in je vloer trekt. Zorg er wel voor dat je de vlek meteen wegwerkt. Ideaal en ontzettend praktisch dus.

 

3x waarom een gietvloer een goede keuze is

 

2. Gietvloeren passen helemaal bij duurzaamheid

Een nieuwe gietvloer leggen, is natuurlijk een investering. Maar geloof ons, die is het helemaal waard. Deze vloer gaat ontzettend lang mee door het eenvoudige onderhoud. Begin je na jaren toch gebruikssporen te zien, die je liever kwijt dan rijk bent? Je kunt heel makkelijk een toplaag aanbrengen, oftewel een klein nieuw gietvloerlaagje. Zo ziet jouw vloer er in no-time weer uit als nieuw. Producten die langer meegaan en die je kunt renoveren, passen natuurlijk helemaal bij deze tijd.

 

Gietvloeren combinatie

 

3. De gietvloer heeft hygiënische voordelen

Zoals we eerder al hebben gedeeld, is een gietvloer waterafstotend. Daarnaast trekt het geen stof aan. Dit maakt een gietvloer natuurlijk ontzettend hygiënisch. Er zitten geen kiertjes of gaten in de vloer, waar stof of iets anders kan achterblijven. Voor gezinnen of mensen met huisdieren is dit een ontzettend handige uitkomst, maar ook voor mensen met een allergie is dit heel fijn.

Gietvloeren-De-Houtfabriek

De koffie staat voor je klaar in onze showroom

Ben je helemaal overtuigd van onze gietvloeren? Kom dan zeker eens langs in onze showroom. Daar kun je de verschillende kleuren zien en uitzoeken. Ook ervaar je zelf onze kwaliteit. Wist je dat we alles voor jouw interieur onder één dak hebben? Misschien wil je ook gelijk prachtige stalen deuren toevoegen aan je verlanglijstje of houten wandpanelen voor aan het plafond. Bij De Houtfabriek is er ontzettend veel mogelijk.

Wil je meer zien? Bekijk dan eens onze inspiratiepagina, Instagrampagina of Pinterestpagina.

Wil je eerst interieuradvies? Maak dan een afspraak met de interieurstylisten in ons pand. Zij helpen je graag verder.