Hoe kies je de juiste eiken vloer?

De eiken vloer is razend populair. Logisch, want deze vloer is makkelijk te bewerken. Hierdoor krijgt de vloer een unieke touch en wordt daarmee de eyecatcher van je woning. Met zoveel keuze in kleuren en type vloeren, is het logisch dat je keuzestress kunt ervaren. Wij helpen je daarom graag met onze blogs. Zo ontdek jij van welke houten vloer jouw hart sneller gaat kloppen.

eiken vloer met tapijt

Typen eiken houten vloeren

Je hebt besloten dat je een eiken houten vloer wil. Supertof en daar helpen we je uiteraard graag bij. Na het kiezen van de houtsoort, ben je er nog niet. Er zijn veel typen eiken houten vloeren. Denk aan:

Licht eiken vloer

Een lichte vloer staat prachtig in een modern interieur met donkere meubels. Zo krijg je een groot contrast in de ruimte, waardoor deze ruimtelijker oogt. Heb je een licht interieur? Ook dan kan een lichte vloer een prachtige toevoeging zijn in de ruimte.

 

vloer met schilderij en tafel

Massief eiken vloer

Een massief eiken vloer zorgt voor een authentieke uitstraling. Ook deze vloer kun je bewerken, maar is wel gevoelig voor werking. Dit houdt in dat de vloer reageert op schommelingen in de luchtvochtigheid, waardoor deze krimpt of juist uitzet.

close up vloer met deur

 

Eiken visgraatvloer

Welk interieurprogramma of -blad je ook opent: de eiken visgraatvloer staat erin. Deze vloer is razend populair bij influencers, BN’ers en interieurliefhebbers. Geef ze ook eens ongelijk: hoe mooi staat deze vloer? Deze legwijze is trouwens ook nog eens honderden jaren oud. Vroeger werden deze vloeren gelegd in paleizen en landhuizen.

Eiken-visgraat-vloeren-

 

Eiken Hongaarse vloer

Voor wie op zoek is naar een vloer die net zo stijlvol is als de visgraatvloer, maar nét iets uniekers zoekt, is de eiken Hongaarse puntvloer een waanzinnig goed idee. Deze legwijze lijkt veel op die van de visgraatvloer, maar is toch nét even anders. Vergelijk de foto maar eens met die hierboven.

woonkamer houten vloer met rode muur

Eiken whitewash vloer

Is de lichte eiken vloer niet licht genoeg? Kies dan voor een whitewash. Hierdoor krijgt het hout een nog lichtere tint. 

Eiken grey wash vloer

Wil je juist een vergrijsde touch aan je houten planken geven? Dan is een grey wash een perfecte keuze. Door het grijze, lijkt de vloer wel gerookt. 

roze vloerkleed met vloer

 

Eiken mozaïekvloer

De eiken mozaïekvloer is een echte eyecatcher in je woning. Vroeger hadden ze dit type vloeren in kastelen of landhuizen. Tegenwoordig kun ook jij kiezen voor dit chique type vloer. 

Patroonvloer

Eiken vloer: olie kleuren

Nadat je hebt gekozen welke soort vloer je wil, is het belangrijk om te bepalen of je kiest voor lak of olie. Bij zowel lak als olie heb je keuze uit meer dan 50 kleuren. Heb je een kras of vlek op je geoliede vloer? Die werk je makkelijk weg met olie. Bij een gelakte vloer gaat dat iets lastiger. Wel kun je zelf kiezen tussen een ultramatte, satijnen of hoogglans afwerking. 

Lees alles over de afwerking van je vloer. Wil je na een paar jaar iets anders? Dan kun je de vloer volledig schuren en in de lak zetten met een andere kleur. Andersom werkt dit precies zo!

authentic vloer in woonkamer

Onderhoud eiken vloer

Een houten vloer heeft eens in de zoveel tijd onderhoud nodig. We weten er alles van hoe je de vloer moet dweilen en welke onderhoudsproducten daarvoor geschikt zijn. Daarnaast is het belangrijk dat je eens in de 10 jaar de vloer volledig laat schuren en lakken. 

Eikenhout kun je ook behandelen, zodat er minder snel vuil tussenkomt. Heb je er liever geen werk van? Dan kun je ons team van specialisten inschakelen of misschien toch beter kiezen voor een eiken pvc vloer. Deze lijkt op een houten vloer, maar is gemaakt van pvc: bestand tegen vocht en makkelijker in onderhoud.

massief eiken vloer

Eiken houten vloer prijs

De prijs is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het laten leggen of zelf leggen van de vloer. Daarnaast spelen de materialen, afwerking en keuze in lak of olie mee. In onze prijsgids houten vloeren leggen we je er alles over uit. Mocht je meer eiken houten vloer advies willen, mag je ons altijd bellen. Of kom de eiken houten vloeren bekijken in onze showroom in Utrecht. 

slaapkamer met spiegel

 

Heb je meer inspiratie nodig? Download onze brochure of volg ons op Facebook of Instagram. Wil je verder met jouw zoektocht naar dé perfecte houten vloer? Maak dan een afspraak en kom langs in onze showroom.