Tijd om je houten vloer te renoveren? Lees onze tips!

Hout brengt warmte en sfeer in een ruimte. Het is dus heel logisch dat veel mensen kiezen voor de populaire houten vloer. Een echte houten vloer is een flinke investering, maar is het geld zéker helemaal waard. Eens in de zoveel tijd is het tijd om je houten vloer te renoveren. In deze blog leggen we je graag uit hoe jij jouw vloer kunt opknappen, zodat je er zo lang mogelijk plezier van hebt.

Tijd om je houten vloer te renoveren? Lees onze tips!

Houten vloeren

Je hebt waarschijnlijk veel geld geïnvesteerd in je houten vloer. Daar wil je zo lang mogelijk van genieten en dat begrijpen we natuurlijk als geen ander. Toch is het bijna onmogelijk dat je geen gebruikssporen gaat zien na een tijdje. Je loopt er namelijk bijna elke dag overheen. Na een heftige storm of een lekkend dak, kun je misschien zelfs waterschade oplopen. Ongelukken zitten ook in kleine hoekjes: wat dacht je als je een glas met water laat vallen en niet op tijd droogt?

Tijd om je houten vloer te renoveren? Lees onze tips!

 

Houten vloer renoveren

Eens in de zoveel tijd is het dus tijd om je vloer te renoveren. Klein of groot onderhoud, ontdek waar jouw vloer klaar voor is. Wij raden aan om eens in de 10 jaar te gaan voor een grote en jaarlijks voor een kleine onderhoudsbeurt. Na de renovatie ziet jouw vloer er weer uit als nieuw. Ben je uitgekeken op de kleur of look van je vloer? Kies dan voor een andere afwerking of kleur. Dan ziet je vloer er echt totaal anders uit.

Tijd om je houten vloer te renoveren? Lees onze tips!

 

Onderhoud houten vloer

Een lak- of olielaag gaat gemiddeld 10 jaar mee. Daarom adviseren we om één keer in de 10 jaar de vloer helemaal te schuren en opnieuw in de lak of olie te zetten. Hoe je je houten vloer moet onderhouden, is afhankelijk van de afwerking: geolied of gelakt.

Tijd om je houten vloer te renoveren? Lees onze tips!

 

Klein onderhoud geoliede houten vloer

Hout lijkt wel een beetje op onze eigen huid. Het heeft namelijk poriën. Is de oliepeil in het hout te laag? Dan loopt er heel makkelijk vuil in. Het is daarom belangrijk om de poriën jaarlijks te vullen met verse olie.

Klein onderhoud gelakte houten vloer

Het voordeel aan een gelakte houten vloer is dat je niet jaarlijks in de weer bent met onderhoudsolie. Wekelijks licht vochtig dweilen met conditioner is voldoende om je gelakte houten vloer mooi te houden.

Ben je nieuwsgierig hoe je je houten vloer het beste kunt dweilen? Lees dan onze blog waarin we mythes ontrafelen en tips geven hoe je je houten vloer kunt dweilen.

Tijd om je houten vloer te renoveren? Lees onze tips!

Krassen verwijderen houten vloer

Heb je krasjes op je geoliede houten vloer? Probeer dan de krasjes weg te werken met onderhoudsolie. Als dit niet lukt, kun je de vloer altijd laten polijsten. Bij een grote onderhoudsbeurt worden de krassen weggeschuurd.

bed slaapkamer met houten vloer

Grote schade

Heb je een grote schade aan je vloer? We snappen dat je daar flink van baalt. Gelukkig is het heel makkelijk te verhelpen. Schakel speciaal opgeleid personeel in en laat een parketteur een schaderapport opmaken voor de verzekeringsmaatschappij. Je schade kan namelijk vergoed worden. Dit ligt natuurlijk wel aan je dekking. Zodra je tevreden bent over de offerte, plannen we direct een afspraak in. Binnen een dag kun je alweer genieten van je gerenoveerde houten vloer.

Wat je ook nodig hebt om je houten vloer op te knappen, wij zijn er voor je. Bekijk onze onderhoudsproducten eens in onze webshop en onze onderhoudsgids voor houten vloeren. Daarnaast staat ons team van opgeleide vakmensen voor je klaar om je houten vloer te schuren, polijsten, lakken of oliën. Maak hier alvast je afspraak en vraag naar alle mogelijkheden. Wil je gelijk een nieuwe kleur of afwerking? Kom dan eens kijken in onze showroom.