Must have: aku panelen in huis

Staat er bij jou een woning make-over op de planning? Denk dan zeker aan aku panelen. Als je warmte en sfeer in huis wil halen, zijn houten aku panelen een must. In deze blog leggen we je graag uit wat deze panelen zijn en hoe ze volledig tot hun recht komen in jouw woning.

img

Wat zijn aku panelen?

Deze trends zijn je vast niet ontgaan: minimalisme en Japanse woonstijlen. Aku wandpanelen passen volledig bij deze woontrends. Aku panelen zijn houten latjes die je aan de muur of plafond kunt monteren. Hierdoor krijgt je woning een warm en stijlvol uiterlijk. Welk interieurblad je ook opent of welk woonprogramma je ook kijkt, aku wandpanelen komen er vast in voor.

Wat zijn de voordelen van houten aku panelen?

Naast dat wandpanelen een prachtig statement piece zijn in jouw woning, brengen ze voordelen met zich mee. Woon je in een huis waar je alles hoort en zoek je naar een geluiddempende oplossing? Dan zijn aku panelen de ideale oplossing. Door het vilt dat achter de wandpanelen worden geplaatst, wordt de galm in huis beperkt. Ook wordt de warmte hierdoor vastgehouden. Je bespaart dus ook op je energierekening. Lees meer over 5x stijlvolle interieur ideeën met akoestische panelen.

Plaatsing aku panelen

Een aku paneel kan op verschillende manieren worden geplaatst. Je kunt ervoor kiezen om de latten horizontaal te plaatsen, maar ook verticale en diagonale plaatsing zijn opties. De wandpanelen kunnen aan zowel de muur, als het plafond geplaatst worden. Wat je tegenwoordig ook steeds vaker ziet, is dat een deel van een muur of kast bestaat uit wandpanelen. Hierdoor ontstaat er een speels effect in je interieur. Wist je dat je ook aku wandpanelen achter je bed kunt plaatsen? Hierdoor creëer je een creatief hoofdbord aan jouw bed. Bekijk onze ideeën voor houten wandpanelen in de slaapkamer.

Aku wandpanelen in huis

Wandpanelen in de woonkamer zijn stijlvol, tijdloos en duurzaam. Wil je aku panelen in je woonkamer? Lees dan zeker eens onze blog vol inspiratietips voor woonkamerwandpanelen. Het ziet er prachtig uit om een accentmuur te creëren met houten aku panelen. Vind je een hele muur too much? Een halve muur geeft je woonkamer ook al een totaal andere look. Wil je liever klein beginnen? Je kunt ze ook verwerken in bijvoorbeeld de open haard.

Geef jij jezelf en jouw visite een mooie binnenkomst? Aku panelen in de hal staan prachtig. Je kunt ze multifunctioneel gebruiken: monteer er een paar haken aan en je kunt er je jassen of sleutels aan kwijt. Ideaal! Of wat dacht je van wandpanelen in de slaapkamer? Houten wandpanelen staan prachtig als hoofdbord van je bed of als accentmuur.

Wil je wandpanelen in de badkamer of keuken? Nu denk je misschien: hout en vocht gaan toch helemaal niet samen? Daarvoor hebben wij panelen van het merk Lamelio. Deze zijn gemaakt van kunststof en dus waterbestendig, maar zijn net zo mooi als houten panelen.

Ben jij net zo fan van aku wandpanelen als wij?

En ben je klaar om je woning een upgrade te geven? Download onze brochure en laat je inspireren. Ben je er al helemaal uit? Bestel ze dan online in onze webshop of maak een afspraak en kom langs in onze winkel.