Tips voor houten vloer verven

Een houten vloer is een prachtige toevoeging aan je woning. Een hele investering, maar dan heb je ook iets waar je jarenlang plezier van hebt. Hout brengt warmte in een ruimte. Maar hoe je je houten vloer afwerkt, bepaalt de sfeer in huis. Ben je van plan om je houten vloer te verven, nadat je hem hebt gelegd? Of heb je al een prachtige houten vloer, maar is hij toe aan een nieuw likje verf? In deze blog geven we je graag tips over hoe je jouw houten vloer het beste verft.

houten vloer met kast

 

Hoe pak je het aan?

Pak je schilderkleren en verfspullen maar alvast uit de kast, want met onze tips word je hopelijk gelijk enthousiast om te beginnen. Voordat je gaat verven, is het belangrijk om je vloer goed te reinigen. Dit doe je met speciale producten, die je ook kunt bestellen in onze webshop. Zorg dat je vloer volledig ontvet is, zodat je gelijk kunt beginnen met schuren. Haal een klein laagje van het hout af. Dan pakt de verf beter en blijft deze beter zitten.

Onderhoud-geoliede-vloer-de-Houtfabriek

Dan is het tijd om te verven! Begin met grondverf. Wil je extra lang genieten van de kleur? Dan is het een goed idee om twee keer grondverf aan te brengen. Houd rekening met de extra droogtijd, dus nodig niet gelijk al je vrienden uit voor een diner of borrel de volgende dag. Heb je al het voorwerk gedaan? Dan wordt het tijd om te verven. Breng ongeveer twee tot drie lagen aan met een parketroller, die net zo breed is als je plank. Zo krijg je het mooiste resultaat. Schuur daarna de vloer lichtjes en creëer een natuurlijke look.

 

Voor welke kleur ga jij?

Wist je dat je bij De Houtfabriek veel zelf mag bepalen? We hebben alles voor je in huis onder één dak. Ga je voor een splinternieuwe houten vloer? Dan bepaal je zelf de legwijze, houtsoort en afwerking bij ons. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een eikenhouten visgraatvloer met een verouderde look.

Houten-vloer-Visgraat plantenbak

De afwerking van jouw nieuwe vloer bepaalt uit welke kleuren jij kunt kiezen. Je hebt keuze uit een geoliede of gelakte afwerking. Met zowel lak als olie creëer je een matte look. Welke afwerking je ook kiest: bij ons heb je genoeg kleurkeuze. Zowel onze geoliede als gelakte vloer is beschikbaar in meer dan 50 kleuren. Welke kleur is jouw favoriet?

kleuren houten vloer

 

Houten vloeren verven: zelf doen of laten doen?

Je kunt natuurlijk kiezen om zelf je houten vloer te verven, maar je kunt het ook uit handen geven. Ons team van professionals staat graag voor je klaar. Wij komen graag langs om je vloer op te knappen.

Heb je geen idee of je je houten vloer wil verven? Kom gerust langs in onze showroom. Daar laten wij graag alle mogelijkheden aan je zien. Ben je nog op zoek naar de perfecte houten vloer voor jouw huis? Bekijk dan onze projecten eens.